DIOR

Θα δοκίμαζες να βάλεις το eyeliner σου με αυτόν τον τρόπο;

Η καρδιά του fashion και beauty κόσμου χτυπά αυτή την εβδομάδα στο Παρίσι, μιας και εκεί πραγματοποιείται η Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής. Μετά τις παραμυθένιες δημιουργίες και τα εντυπωσιακά makeup looks που είδαμε στο fashion show της Celia Kritharioti, σειρά είχε το show του Οίκου Dior.

Το φετινό haute couture show του εμβληματικού γαλλικού οίκου για την Άνοιξη 2018 είχε βασικό θέμα το σουρεαλισμό. Τα μοντέλα περπάτησαν σε μία ασπρόμαυρη καρό πασαρέλα φορώντας σουρεαλιστικές δημιουργίες- κυρίως ταγιέρ- σε διάφανα υφάσματα και με γεωμετρικά σχήματα, ενώ τα ασπρόμαυρα prints δημιουργούσαν μία οπτική ψευδαίσθηση που παρέπεμπε σε ένα πραγματικά ονειρικό και πρωτοποριακό σκηνικό.

A post shared by Dior Official (@dior) on

A post shared by Dior Official (@dior) on

 

Φυσικά, από την παρουσίαση της νέας couture συλλογής δε θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα τα προσωρινά τατουάζ- σλόγκαν με φράσεις γραμμένες στα γαλλικά- σύμφωνα με τη Vogue προέρχονταν από τον συγγραφέα και ιδρυτή του σουρεαλιστικού κινήματος André Breton- πάνω στα οστά της κλείδας, που επιμελήθηκε η Maria Grazia Chiuri,  η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior.

A post shared by Dior Makeup (@diormakeup) on

 

“L’imaginaire est qui tendo à devenir réel” (“Το φανταστικό είναι αυτό που τείνει να γίνει πραγματικό”)

A post shared by Dior Makeup (@diormakeup) on

 

Κι όπως καταλαβαίνεις το beauty look των μοντέλων δε θα μπορούσε να ξεφύγει από το βασικό θέμα του show. Επιλέγοντας για τα μαλλιά ένα sleek χτένισμα με βαθιά χωρίστρα στο πλάι, έμφαση δόθηκε στο μακιγιάζ των ματιών. Τη θέση του απλού cat eye look πήρε ένα εντυπωσιακό «αγκαθωτό» eyeliner τραβηγμένο αρκετά προς τις εξωτερικές γωνίες, ενώ οι λεπτές μάσκες, σχεδιασμένες από τον Stephen Jones, συμπλήρωναν το σουρεαλιστικό σκηνικό.

A post shared by Dior Makeup (@diormakeup) on

 

Στην ουσία, ο Makeup Creative and Image Director Peter Philips «επαναπροσδιόρισε» τις θρυλικές βλεφαρίδες της Twiggy δίνοντας ένα σουρεαλιστικό twist με το eyeliner αυτή τη φορά. Οι δύο παράλληλες γραμμές στα μάτια ήταν αρκετά έντονες, ενώ οι μικρές κάθετες σε αυτές γραμμούλες δημιουργούσαν το εφέ των ψεύτικων βλεφαρίδων.

A post shared by Dior Makeup (@diormakeup) on

A post shared by @peterphilipsmakeup on

 

Τι λες, θα τολμούσες κάτι τόσο σουρεαλιστικό στο μακιγιάζ σου;