CHANEL

H φθινοπωρινή beauty συλλογή του οίκου Chanel αποθεώνει το ματ μακιγιάζ

Εσωτερική ηρεμία, γαλήνη, αυτοσυγκράτηση, γυναικεία ευαισθησία: Μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την παλέτα των χρωμάτων της φθινοπωρινής συλλογής του οίκου Chanel, που δεν έγινε καθόλου τυχαία από τη Lucia Pica. Γήινες, φθινοπωρινές αποχρώσεις αλλά και πιο υποβλητικοί χρωματικοί τόνοι όπως το κόκκινο- αγαπημένο της Lucia- είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές. Βέβαια, μεγαλύτερη έμφαση δόθηκε αυτή τη φορά, στις υφές, οι οποίες είναι ματ, βελούδινες και γίνονται ένα με την επιδερμίδα.  Εξάλλου, σε κάθε συλλογή που έχει δημιουργήσει για τον οίκο Chanel, η Lucia Pica επιλέγει να αφοσιώνεται, να εξερευνά και φυσικά να επαναπροσδιορίζει ένα συγκεκριμένο πεδίο στο γλωσσάρι της ομορφιάς. Κι όπως καταλαβαίνεις, στο στόχαστρο της φετινής φθινοπωρινής συλλογής μακιγιάζ του οίκου, Apotheosis, Le Mat De Chanel, το ματ μακιγιάζ πραγματικά αποθεώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

«Ξεκινώντας  με μια τόσο αφηρημένη έννοια όπως το ματ, στράφηκα απευθείας στη γυναίκα που θα επέλεγε αυτό το φινίρισμα και στο πώς αυτό θα την έκανε να σκέφτεται και να αισθάνεται. Τη φαντάστηκα σίγουρη, σοφιστικέ και κομψή. Διανοούμενη αλλά και τολμηρή. Καθόλου απολογητική. Το αγαπημένο μου προφίλ γυναίκας. Ο χειμώνας έρχεται, το δέρμα γίνεται πιο παλ και κάθε γυναίκα μπορεί να δημιουργήσει πιο δυνατά looks. Άλλωστε, η υφή των προϊόντων σε βοηθάει πραγματικά να εξερευνήσεις τα συναισθήματα» λέει χαρακτηριστικά η Lucia Pica εξηγώντας τον τρόπο που προσέγγισε τελικά την έννοια του ματ μέσα από τη συλλογή για το φετινό Φθινόπωρο/ Χειμώνα.

 

Τα μάτια ντύνονται με  πλούσια taupes, βαθιά καφέ, μοβ και ισχυρά μπλε- όλα με βελούδινο ματ φινίρισμα- που περιλαμβάνονται στην παλέτα LES 4 OMBRES, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα δυναμικό αλλά και μυστηριώδες αποτέλεσμα στα μάτια.

 

Παράλληλα, το μαύρο, το μπεζ και το μπλε γκρι των STYLO OMBRE ET CONTOUR μπορούν να δημιουργήσουν το ιδανικό βάθος, κάνοντας απαλό sculpting και χαρίζοντας στο look ζωντάνια, χάρη στην κρεμώδη υφή τους. Tip: Για να δώσεις extra ένταση στο βλέμμα σου δημιούργησε πρώτα μία κρεμώδη βάση στα βλέφαρά σου και έπειτα, πέρασε από πάνω τις σκιές με πούδρα.

 

«Έντονα, σούπερ ματ χείλη που φαίνονται όμως εντελώς φυσικά»: Η Lucia αποθεώνει στον υπέρτατο βαθμό τους τα velvet matte lips.

 

Οι τρόποι πολλοί και εσύ δεν έχεις παρά να διαλέξεις ανάμεσα στις 6 έντονες νέες αποχρώσεις των LE ROUGE CRAYON DE COULEUR MAT, που συνδυάζουν την πρακτικότητα ενός στυλό και την έμφυτη γοητεία του κραγιόν και τα υγρά ROUGE ALLURE INK, αν θέλεις διάφανη κάλυψη που λιώνει στα χείλη, για ένα πιο φρέσκο look.

 

Όσο για την επιδερμίδα, η Lucia Pica λατρεύοντας τις αντιθέσεις προτείνει ένα λαμπερό πιο «ζεστό» και φρέσκο αποτέλεσμα με το ρουζ JOUES CONTRASTE, που έρχεται σε αντίθεση με τα πιο «αυστηρά» ματ μάτια και χείλη.«Μου αρέσουν οι αντιθέσεις στο μακιγιάζ μιας και αντιπροσωπεύουν τις πολλαπλές πλευρές μιας γυναίκας. Το ματ που εφαρμόζεται σε ένα λαμπερό πρόσωπο δημιουργεί την αίσθηση του βάθους».

 

Φυσικά, τα νύχια δεν θα μπορούσαν να είναι εκτός ματ παιχνιδιού. Στην APOTHEOSIS, LE MAT DE CHANEL μας συστήνονται δύο νέες ματ αποχρώσεις – ένα τολμηρό, αινιγματικό κόκκινο και πλούσιο μπορντό με εντυπωσιακή υφή.

 

Υ.Γ. Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάς πως «η ομορφιά ξεκινά τη στιγμή που αποφασίζεις να είσαι ο εαυτός σου» όπως είχε πει η Gabrielle Chanel.