BEAUTY

Εντόπισε τα 3 πρόωρα σημάδια γήρανσης και αντιμετώπισέ τα

Η ζημιά που υφίσταται το δέρμα σου τόσο στα χρόνια της εφηβείας, όσο και στην αρχή της δεκαετίας των 20 γίνεται ορατή στα πρώτα χρόνια που εσύ διανύεις αμέριμνη τα 30.  Κι αυτή η ζημιά περιέχει όλα όσα εσύ οφείλεις να δεις άμεσα, προκειμένου και να αντιμετωπίσεις.

Καταρχήν πρέπει να αντιληφθείς έγκαιρα ότι το μέλλον της επιδερμίδας σου εξαρτάται (κυρίως) από σένα. Κανένα γονίδιο δεν είναι αρκετό να σταματήσει την πρόωρη γήρανση που εσύ προκαλείς με τη στάση σου την όποια συνήθειά σου, αλλά και την έντονη καθημερινότητά σου. Πιο συγκεκριμένα, κάθε σημάδι οφείλει την εμφάνισή του στον τρόπο που εσύ και μόνο αντιμετωπίζεις το δέρμα σου και τις ανάγκες του. Η γήρανση σε νεαρές ηλικίες οφείλεται ξεκάθαρα σε εξωτερικές επιθέσεις, όπως  η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα αλλά και το στρες.

 

Ακόμη λοιπόν εσύ να δεις με μεγαλύτερη προσοχή τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης; Το νου σου λοιπόν όμορφη φίλη μου, στις γραμμές γύρω από τα μάτια, που έχουν περίπου το πάχος κλωστής, στις δισχρωμίες, κοινώς πανάδες, που μοιάζουν με κηλίδες νερού, καθώς κι στους μεγεθυμένους πόρους, που κάνουν το δέρμα να μοιάζει με όψη φλούδας πορτοκαλιού.

Κι εδώ είναι το σημείο που πρέπει να κατανοηθεί ότι η εποχή που μια απλή ενυδατική κρέμα αρκούσε έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Αντιγήρανση τώρα πια θεωρείται η πρόληψη. Κι επειδή δεν είναι μυστικό ότι ο ήλιος καθορίζει την όψη σου στο μέλλον, ξεκίνα από σήμερα κιόλας να χρησιμοποποιείς αντηλιακή κρέμα ή έστω ενυδατική κρέμα με αντηλιακό δείκτη όλο το χρόνο (και το χειμώνα). Φορώντας αντηλιακό καθημερινά θωρακίζεις το δέρμα σου από την ακτινοβολία UVΑ και του επιτρέπεις να ξοδέψει λιγότερη ενέργεια στην άμυνα και περισσότερη στην ανάπλαση.

Σου προτείνω αυτή τη νέα ανάλαφρη κρέμα ημέρας, που περιέχει βλαστοκύτταρα πορτοκαλιού, κρόκο χρύσανθου και φυσικά & οργανικά αντηλιακά φίλτρα ευρέoς φάσματος. Προλαμβάνει και λειάνει τις πρώτες ρυτίδες, ενώ προσφέρει αποτελεσματική προστασία από τη UVΑ & UVΒ ακτινοβολία.

 

Μελέτες και μελέτες καταλήγουν με βεβαιότητα στο ότι το πώς θα γεράσουμε εξαρτάται από εμάς και μόνο.Τόσο απλά κι ίσως φανταστικά μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον. Γι’ αυτό να σε φροντίζεις καθημερινά και σωστά. 

Κάτι εξίσου σημαντικό είναι να δίνεις προσοχή στην ανάπλαση της επιδερμίδας σου τη νύχτα. Τα’χουμε ξαναπεί.

Κι αυτή εδώ η κρέμα νύχτα είναι η ωραιότερη επιλογή σου. Έχει υφή gel-balm που μιμείται τα ορατά αναζωογονητικά αποτελέσματα του ύπνου στην επιδερμίδα κι αντιμετωπίζει πρώτες ρυτίδες, θαμπό και ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο, αλλά κι ανοιχτούς πόρους.

 

Η νύχτα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να αναζωογονηθεί η ταλαιπωρημένη, αλλά και στρεσαρισμένη επιδερμίδα. Και το ξέρεις καλά.

Η πρόληψη λοιπόν είναι αναγκαία. Και πρέπει να περιέχει προϊόντα με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που αντιμετωπίζουν εύκολα το οξειδωτικό στρες, τους περιβαλλοντικούς ρύπους, τον καπνό του τσιγάρου, αλλά και την ακτινοβολία των ηλεκτρονικών συσκευών.

Κι αυτός εδώ ο καινοτόμος και εκπληκτικός αντιγηραντικός ορός αναζωογονεί εντατικά την επιδερμίδα και την επαναφορτίζει με ενέργεια, πολλαπλασιάζοντας την αντιγηραντική δράση της κρέμα σου.

 

Τέλος, κρέμες με φουλ ενεργά συστατικά, που ενδυναμώνουν τους αμυντικούς μηχανισμούς της επιδερμίδας, συν απολεπιστικά και μάσκες που επιταχύνουν την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, αλλά και θαυματουργά καλλυντικά με υαλουρονικό οξύ, που ενδυναμώνουν εκ των έσω είναι απλώς στα must-have.

Κι αυτές εδώ οι μάσκες (που πρέπει να’χεις υπόψη σου) είναι ένα όνειρο! Εκτός του ότι ενυδατώνουν, θρέφουν, τονώνουν και κάνουν ένα φανταστικό “flash-effect” είναι η τέλεια βάση για ένα φωτεινό μακιγιάζ, που έχει διάρκεια.

εις το επανιδείν (με χαμόγελο πάντα)