BEAUTY

Δευτέριασε και τα θαύματα είναι λίγα

Τα δικά μου μάτια κλείνουν. Πολλές οι πληροφορίες. Παρακαλάω τις σκέψεις να σωπάσουν. Οι λίστες με τα to do είναι πολλές. Κοιτάζω τις στιγμές του Σαββατοκύριακου. Χαμογελάω. Λίγα δευτερόλεπτα πιο κάτω παραμονεύει η πίεση. Και μερικά λεπτά πιο κει το σώμα προετοιμάζεται για να δεχθεί αγκαλιές. Σπίτι - γραφείο. Γραφείο - σπίτι. Όλα όπως είναι. Είναι κι όπως πρέπει, όμως; Πρέπει; Σα να πρέπει να διαχειριστώ το κλείσιμο αυτής της απαιτητικής Δευτέρας.

Φεύγει η μέρα και δεν έχω προλάβω να τη χαρώ. Καμία βελούδινη σκέψη μου δεν έχει απαλύνει το στρες. Οι ειδοποιήσεις σκάνε η μία μετά την άλλη. Τα τηλέφωνα δεν τα προλαβαίνω. Κι έχω να απαντήσω σε εκατοντάδες emails.  Κάπου σκόρπια παρατηρώ αφηρημένη αισιοδοξία, ανάκατη με πιεστική δημιουργικότητα. “Να είσαι κανονική με το δικό σου αλλιώτικο τρόπο”, μου λεγε ο μπαμπάς μου, από πάντα. Δεν ξέρω τι μπορεί να λέει τώρα που με βλέπει από κει ψηλά, αλλά μόλις θυμήθηκα τη σπιτική λεμονάδα που μου σέρβιρε όταν πιεζόμουν με το διάβασμα. Να’ σου κι ένα σ’ αγαπώ από τ’ αγόρια μου. Αυτό θα κρατήσω για τώρα.

Κι εσύ σε αλλόκοτη φάση;

 

Παρακαλώ, βάλε μουσική. Διάλεξε ό,τι είδος σε χαλαρώνει. Στείλε καμία ματιά στον ουρανό μήπως και βρέξει, ή κρυώσει λίγο ο καιρός και βρούμε από κοινού γωνιά για να κρυφτούμε και χουχουλιάσουμε λίγο.Όχι;

 

Έχω μια θεωρία για τις Δευτέρες (θέλω να ξέρεις). Αν τις υποδεχθείς σωστά σε τονώνουν, αν θελήσεις να κρυφτείς από δαύτες, τότε σε οδηγούν αναπόφευκτα μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας.

 

π.ες: Κι είπα φθορά και παρατηρώ τα μαλλιά μου. Χάλια είναι σήμερα. Τις μάσκες στο πρόσωπο τις έβαλα πολλάκις. Κάτι πρέπει να κάνω και για τα μαλλιά μου, όμως. Και ξέρεις κάτι; Θα χρησιμοποιήσω το νέο Pantene θαυματουργό conditioner 3 (μόνο) λεπτών, απαλά και μεταξένια. Το’ χω χρησιμοποιήσει ξανά κι είναι ονειρεμένο. Ευκαιρία να σου πω να ξέρεις ότι έχει 10 παγκόσμια βραβεία ομορφιάς, ενώ πάνω από 25 εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο το αγαπούν για όσα μαγικά κάνει στην ταλαιπωρημένη τρίχα. Σ’ άλλα νέα, χάρη στην τεχνολογία smart, διαβάζει τις ανάγκες των μαλλιών κι ανταποκρίνεται στα διαφορετικά επίπεδα φθοράς έως 3 μηνών σε 3 μόλις λεπτά! Και δεν είναι ένα διαφημιστικό τρικ όλο αυτό γιατί σε μένα δούλεψε και λίγες εβδομάδες νωρίτερα που το δοκίμασα.

“Για να γίνουν θαύματα πρέπει να πιστεύουμε σ’ αυτά”.

Νομίζω.

εις το επανιδείν