BEAUTY TIPS

5 tips για πιο λαμπερά και μακριά μαλλιά

Ανάλαφρα, λαμπερά και μακριά μαλλιά. Ένας συνδυασμός που αν έχεις μακριά μαλλιά, όπως εγώ, θα ξέρεις από πρώτο χέρι πως δεν είναι τόσο εύκολος όσο ακούγεται. Το ζητούμενο, λοιπόν, μεταξύ άλλων και σε αυτή την περίπτωση είναι ο τρόπος και τα σωστά tips- όπως αυτά που θα βρεις παρακάτω- που θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. 

#Ενυδάτωσέ τα σωστά

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω τόσο στην περιποίηση της επιδερμίδας μας, όπως και των μαλλιών μας. Αυτό που θα πρέπει να φροντίσεις σε πρώτη φάση είναι η σωστή επιλογή των συμμάχων-προϊόντων που χρησιμοποιείς σχεδόν καθημερινά. Επένδυσε σε προϊόντα με επανορθωτική σύνθεση, που θα προσφέρουν εντατική θρέψη στα μακριά μαλλιά σου.

 

Η νέα σειρά της Elvive είναι εμπλουτισμένη με φυτική κερατίνη, βιταμίνες και καστορέλαιο, το μυστικό συστατικό για υγιή και μακριά μαλλιά, δημιουργώντας μια απαράμιλλη επανορθωτική σύνθεση η οποία προστατεύει από το σπάσιμο. Πολύ κοντά στα κύρια φυσικά συστατικά των μαλλιών, η περιεκτικότητά της κερατίνης και των φυτικών αμινοξέων, αντισταθμίζει την απώλεια της κερατίνης στα μήκη και τις άκρες, επανορθώνοντας τη φθορά.

Η σειρά αποτελείται από το σαμπουάν επανασύστασης το οποίο επανορθώνει εντατικά τα μακριά, ταλαιπωρημένα μαλλιά, χωρίς να τα βαραίνει, το super detangler conditioner για τέλειο και γρήγορο ξεμπέρδεμα, προστατεύοντας τα μαλλιά από το σπάσιμο της τρίχας και τη haircut cream, την επαναστατική κρέμα κατά της ψαλίδας, η οποία λειαίνει τα μήκη και τις άκρες.

#Βάλε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα τη μάσκα μαλλιών

Μία τουλάχιστον φορά την εβδομάδα αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο στην περιποίηση των μαλλιών σου. Βάλε στο πρόγραμμα μία μάσκα που θα τα αναζωογονήσει, επαναφέροντας πίσω τη χαμένη τους λάμψη.

 

Το Fructis προσφέρει στις γυναίκες μια μάσκα μαλλιών νέας γενιάς για εντατική θρέψη που διαρκεί. Το μυστικό; Μία τεχνική 2 βημάτων (το 1ο κομμάτι περιλαμβάνει την κρέμα φροντίδας και το 2ο κλειδώνει τη θρέψη για τέλειο αποτέλεσμα) που μέσα σε λίγα λεπτά και με μόλις μία χρήση κάνει τα μαλλιά απίστευτα απαλά και βελούδινα για μέρες, αφού διαρκεί έως και 4 λουσίματα. Ιδανική επιλογή αν έχεις πολύ ξηρά μαλλιά.

#Βρες τη σωστή θερμοκρασία στο λούσιμο

Μπορεί στο πρώτο άκουσμα να σου φαίνεται απλό, αλλά όπως επισημαίνουν αρκετοί hairstylists, το τελικό ξέβγαλμα με κρύο νερό μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου πιο ανάλαφρα και λαμπερά, ιδιαίτερα στην περίπτωση που τα αισθάνεσαι βαριά. Μερικά δευτερόλεπτα αρκούν για να κάνουν τη διαφορά στο hairlook σου. Εσύ θα την αρνηθείς;

 

#Προστάτευσέ τα από τη θερμότητα

Εκτός από την επιλογή των κατάλληλων εργαλείων hairstyling και τη θερμοκρασία που θα πρέπει να τα χρησιμοποιείς, (έχει αποδειχθεί πως οι 185 °C  είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για το hairstyling), μιας και οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταστρέφουν την ποιότητα της τρίχας, ενώ στις χαμηλότερες θερμοκρασίες το χτένισμα δεν έχει την αναμενόμενη διάρκεια, σημαντικό ρόλο στο κεφάλαιο προστασία έχουν τα προϊόντα που προστατεύουν από τη θερμότητα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις τη φόρμουλα (κρέμα, spray κλπ) που είναι ιδανική για τον τύπο των μαλλιών σου.

 

# Μην ξεχνάς την αντηλιακή προστασία

Εκτός από την επιδερμίδα του προσώπου και του σώματός μας, τα μαλλιά μας εκτίθενται στον ήλιο καθημερινά, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη της αντηλιακής προστασίας, ιδιαίτερα τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει και η #beachseason ξεκινά. Καλό θα ήταν να εφαρμόζεις  ένα προϊόν με αντηλιακά φίλτρα προκειμένου να τα προστατέψεις από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία.

Με φίλτρο UV, το Voile Protecteur της Phyto είναι μία πραγματική ασπίδα προστασίας για τα μαλλιά για την παραλία, αλλά και την πόλη, παρέχοντας αόρατη αντηλιακή προστασία. Και όπως καταλαβαίνεις εκτός από την παραλία, μπορείς να το εφαρμόζεις στα μαλλιά σου και εντός της πόλης, μιας και δεν τα λαδώνει.