BEAUTY

Αυτά είναι τα πιο yummy συστατικά που θρέφουν τον οργανισμό, αλλά και τα μαλλιά μας

Και ποια γυναίκα δεν θέλει να έχει υγιή και λαμπερά μαλλιά; Εκτός από το DNA, τα προϊόντα, τους περιβαλλοντικούς παράγοντες , η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε ευεργετικά συστατικά είναι αυτή που δυναμώνει τα μαλλιά μας, χαρίζοντάς τους υγεία και λάμψη. Πώς θα σου φαινόταν τώρα, αν σε μία σειρά περιποίησης μαλλιών έβρισκες τα πιο yummy συστατικά που θρέφουν εκτός από τον οργανισμό και τα μαλλιά μας; Συστατικά, που όποιον οδηγό ομορφιάς και να συμβουλευτείς, θα πέσεις πάνω σε άρθρα που αναφέρουν τις ευργετικές ιδιότητές τους; Κάπως έτσι, η σειρά Botanic Therapy της Garnier έγινε από τις αγαπημένες μας.

 

Γιατί μπορεί να ήξερες πως το μέλι, ο βασιλικός πολτός και η πρόπολη  είναι ένα από τα πιο γνωστά φυσικά μυστικά ομορφιάς εδώ και αιώνες με αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές, επουλωτικές και ενυδατικές ιδιότητες για την επιδερμίδα μας, γνώριζες όμως, πως θρέφουν και τα μαλλιά σε βάθος- από τη ρίζα  μέχρι τις άκρες- χωρίς να τα βαραίνουν, αφήνοντάς τα ενυδατωμένα, απαλά και προστατευμένα από τις εξωτερικές επιθέσεις;  Όλες αυτές τις «θαυματουργές» ιδιότητές τους, η Garnier κατάφερε να τις ενσωματώσει μέσα στη σειρά Botanic Therapy Honey Treasures, όπου το μέλι, η πρόπολη και ο βασιλικός πολτός πρωταγωνιστούν. Μία σειρά που επανορθώνει τα φθαρμένα μαλλιά που έχουν την τάση να «σπάνε» ή είναι ταλαιπωρημένα από τις τεχνικές επεξεργασίες και τη συνεχή χρήση εργαλείων θερμότητας.

Αν έχεις βέβαια ευαίσθητη επιδερμίδα, θα ξέρεις από πρώτο χέρι πως το γάλα βρώμης και η βρώμη γενικότερα, εκτός από μια υγιεινή διατροφική επιλογή πλούσια σε πρωτεΐνες, συγκαταλέγεται μέσα σε αυτά τα συστατικά που καταπραΰνουν την ξηρή, ευαίσθητη επιδερμίδα, συμβάλλοντας στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του αόρατου προστατευτικού φιλμ. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στα μαλλιά μας. Το γάλα βρώμης περιποιείται, καταπραϋνει και μαλακώνει το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής μας. Κι αν έχεις λεπτά μαλλιά που χρειάζονται μία συνταγή  που θα προσφέρει περιποίηση και ενυδάτωση, η σειρά Botanic Therapy Oat Milk Delicacy είναι η μόνη συνταγή που έχεις ανάγκη, με αποτελέσματα που θα δεις από το πρώτο κιόλας λούσιμο.

 

Τέλος, το maple syrup ή αλλιώς σιρόπι σφένδαμου παράγεται από τα δέντρα του σφενδάμου και η συλλογή του συνδέεται με τη μακραίωνη παράδοση των Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής, που το χρησιμοποιούσαν ως τροφή αλλά και αντίδοτο σε πολλές ασθένειες. Στην ουσία πρόκειται για μία πολύ φυσική γλυκαντική ουσία πλούσια σε αντιοξειδωτικά που μεταξύ άλλων, προστατεύει και ενυδατώνει την επιδερμίδα και τον οργανισμό, συμβάλλοντας στην ευεξία του. Κάπως έτσι, η Garnier αποφάσισε να  αποτελεί το βασικό συστατικό της σειράς, Botanic Therapy Maple Healer και περιποιείται σε βάθος τα ταλαιπωρημένα και φθαρμένα μαλλιά, έχοντας το πιο τέλειο, γλυκό άρωμα.

 

Κι αν όλα αυτά τα συστατικά των αγαπημένων μας σειρών της  Botanic Therapy σου άνοιξαν την όρεξη, δεν έχεις παρά να πας στο Estrella έως τις 21 Δεκεμβρίου (ένα από τα πιο αγαπημένα και όμορφια στέκια για brunch στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη) προκειμένου να απολαύσεις ένα ξεχωριστό brunch από τη Garnier. Τρεις αποκλειστικές συνταγές  βασισμένες μόνο στα πιο λαχταριστά συστατικά  μας εμπνέουν και γίνονται… #sintagesAgapis στο πιο νόστιμο brunch, δια χειρός του head chief του Estrella, Δ. Κοπαράνη.  Κι αν είσαι #instalover, μην ξεχάσεις να φωτογραφίσεις το πιάτο σου και να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό  Garnier στο Instagram.