ΣΩΜΑ

5 χρήσιμα tips για να προλάβεις τον ερεθισμό μετά την αποτρίχωση

taylorlashae Instagram/

Αποτρίχωση με κερί και ερεθισμένη επιδερμίδα. Ένα story που δεν αντιμετωπίζεις πρώτη φορά και μόνο success δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις.

Κι ενώ έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το πώς θα αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση, αυτή τη φορά θα εστιάσουμε στο πριν aka στα χρήσιμα tips που πρέπει να γνωρίζεις για να προλάβεις τις κοκκινίλες και τον ερεθισμό.

Ακολουθούν μερικά πολύτιμα tips:

– 48 ώρες μετά την αποτρίχωση απόφυγε οτιδήποτε έχει να κάνει με πολύ ζεστό νερό και ατμό όπως η σάουνα και το χαμάμ κι αυτό γιατί η αποτρίχωση αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος, με αποτέλεσμα, η επιδερμίδα να είναι πιο ευάλωτη στον ερεθισμό και τη μόλυνση.

-Στην ίδια λογική, επίλεξε πιο άνετα- αέρινα ρούχα, που δεν θα κολλάνε στην επιδερμίδα όπως το κολάν, εφαρμοστά παντελόνια και φούστες.

– Φρόντισε το κερί που χρησιμοποιείς στην αποτρίχωση να μην είναι πολύ ζεστό για να μην ερεθίσεις την επιδερμίδα.

– Φυσικά, το μήκος των τριχών παίζει κι αυτό το ρόλο του, ώστε α) να μην προκαληθούν μικρά εγκαύματα και ερεθισμοί  που μπορούν να αφήσουν ακόμη και πιο μόνιμα σημάδια και ουλές και β) να μην πονάς πολύ. Κι όπως σου έχουμε ξαναπεί, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αποφύγεις τα δύο άκρα aka το πολύ κοντό μήκος αλλά και το πολύ μακρύ.

– Μετά την αποτρίχωση η ενυδάτωση επιβάλλεται. Κι αν θέλεις να προλάβεις τις κοκκινίλες, καλό θα ήταν να αποφύγεις  κρέμες που έχουν πολλά αρώματα ή αλκοόλ. Plus, μπορείς να βάλεις στο παιχνίδι της ενυδάτωσης ένα λάδι με  ενυδατική, καταπραϋντική αλλά και αντιφλεγμονώδη δράση.