ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

3 μύθοι για την αποτρίχωση με κερί που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Αν έχεις αφήσει το ξυράφι για τις έκτακτες περιπτώσεις και δεν έχεις κάνει ακόμη laser, η αποτρίχωση με κερί είναι σίγουρα μία από τις beauty ιεροτελεστίες που- όσο και να θες, λόγω πόνου- δεν μπορείς να αποφύγεις. Κρατά την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μακριά, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με το ξυράφι, χαρίζοντας στην επιδερμίδα μια μεταξένια, απαλή υφή. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν μερικοί μύθοι που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε και εμείς σου παραθέτουμε 3 από αυτούς παρακάτω.

Μύθος #1 Οι κοκκινίλες και ο ερεθισμός εξαφανίζονται μετά από λίγο

Οι περισσότερες θεωρούμε δεδομένο πως μετά την αποτρίχωση ο ερεθισμός και οι κοκκινίλες θα εξαφανιστούν από την επιδερμίδα μας. Παρόλα ταύτα, σύμφωνα με τους δερματολόγους, δεν αποκλείεται οι κοκκινίλες που προέκυψαν μετά την αποτρίχωση να παραμείνουν για μεγαλύτερο διάστημα. Αυτό συμβαίνει κυρίως στις περιπτώσεις που το κερί είναι πολύ καυτό, έχουμε αρκετά ευαίσθητη επιδερμίδα ή οι τρίχες δεν έχουν το σωστό μήκος, με αποτέλεσμα να προκαλούνται μικρά εγκαύματα που μπορούν να αφήσουν ακόμη και πιο μόνιμα σημάδια και ουλές. Γι’ αυτό το λόγο, θα πρέπει να προσέξεις τη θερμοκρασία του κεριού και πρώτη σου κίνηση μετά την αποτρίχωση να είναι η εφαρμογή προϊόντων με ενυδατική, καταπραϋντική αλλά και αντιφλεγμονώδη δράση.

Μύθος #2 Το timing δεν παίζει ρόλο (aka μπορώ να κάνω αποτρίχωση όποτε θέλω)

Ναι θεωρητικά μπορείς να κάνεις αποτρίχωση 365 ημέρες το χρόνο. Αν βέβαια, δεν θέλεις να πονέσεις τόοσο ή να αισθάνεσαι άβολα, καλό θα ήταν να αποφύγεις να κάνεις αποτρίχωση με κερί κατά τη διάρκεια της περιόδου σου. Ενώ γενικά δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να το απαγορεύει, ειδικά κάτα την διάρκεια της περιόδου αλλά και μία εβδομάδα πριν, οι περισσότερες γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες στον πόνο με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να γίνεται πιο επώδυνη.

Μύθος #3 Μετά την αποτρίχωση μπορώ να πάω γυμναστήριο

Κανείς δεν μπορεί να σε σταματήσει από το να πας γυμναστήριο αμέσως μετά την αποτρίχωση εκτός από τον ίδιο τον πόνο- κάψιμο που θα αισθανθείς καθώς θα κυλά ο ιδρώτας στο αποτριχωμένο κορμί σου. Αυτό που πρέπει να ξέρεις σε κάθε περίπτωση είναι πως ο ιδρώτας αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης των βακτηριδίων στην ιδρωμένη και λεία επιδερμίδα σου, ενώ παράλληλα τα σφιχτά, κολλητά ρούχα, όπως το κολάν ή τα spandex σε συνδυασμό με την κίνηση και την τριβή τους στο σώμα μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς ακόμη και την εμφάνιση σπυριών ή φλεγμονών. Με άλλα λόγια, πήγαινε γυμναστήριο την επόμενη.