ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις με το αντηλιακό σου

Δεν είναι μόνο ο υψηλός δείκτης προστασίας SPF που επέλεξες για το  αντηλιακό σου, η σωστή εφαρμογή ή η συχνότητα που χρειάζεται να το απλώνεις ξανά όταν είσαι για ώρες εκτεθειμένος στον ήλιο, είναι και η ποσότητα που μετράει, μεταξύ άλλων, αν θέλουμε να έχουμε σωστή αντηλιακή προστασία. Και πίστεψέ με, τσιγκουνιά με αντηλιακό δεν ταιριάζουν. Το αντίθετο μάλιστα.

 

Η γενναιοδωρία είναι αυτή που θα πρέπει να σε διακατέχει όταν πιάνεις το αντηλιακό στα χέρια σου. Αλλά, πόση ποσότητα είναι αρκετή για να μη θεωρηθείς τσιγκούνης και φυσικά να προστατευτείς αποτελεσματικά από τον ήλιο;

 

Όπως εξηγούν αρκετοί experts, 2- 3 κουταλιές της σούπας αντηλιακό αν χρησιμοποιείς κρέμα, λοσιόν, λάδι (ή περίπου ένα μπαλάκι του πινγκ-πονγκ αν έχει mousse υφή) είναι μία ενδεικτική ποσότητα για να απλωθεί ομοιόμορφα στην επιδερμίδα ενηλίκων μεσαίου αναστήματος.Για το πρόσωπο μόνο υπολόγισε ένα κουταλάκι του γλυκού περίπου.

Εξίσου σημαντικό είναι βέβαια, να επαναλαμβάνεις την εφαρμογή του αντηλιακού κάθε 2 ώρες, μετά το κολύμπι ή ακόμη κι αν δεν έχεις βουτήξει, μετά το σκούπισμα με την πετσέτα, τις ρακέτες ή ένα beach sport, ενώ θα πρέπει να το απλώνεις πάντα μισή ώρα περίπου πριν εκτεθείς στον ήλιο για να εξασφαλίσεις σωστή προστασία.

 

Plus, θα πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη σημασία στις ευαίσθητες περιοχές της επιδερμίδας σου, τις ουλές ή τα τατουάζ.

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/stylemeromy