ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Τα καλύτερα lip balms με SPF: Γιατί (και) τα χείλη μας θέλουν φροντίδα το καλοκαίρι

Αντηλιακό για το πρόσωπο και το σώμα σου πήρες. Για τα χείλη σου, όμως; Αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα αρκετών ερευνών, μάλλον όχι, μιας και τα χείλη (όπως και τα μάτια) είναι από τις περιοχές του προσώπου που οι περισσότερες αμελούμε να φροντίσουμε και να προστατεύσουμε από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Βέβαια, αυτό που δεν ξέρουμε είναι πως  η επιδερμίδα σε αυτά τα σημεία είναι ιδιαίτερα λεπτή, με αποτέλεσμα να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία από τη φθορά που τους προκαλεί ο ήλιος (βλέπε κάψιμο, διχρωμίες, φωτογήρανση) και η αφυδάτωση. Γι' αυτό το λόγο, ήρθε η ώρα να προσθέσεις στο νεσεσέρ σου ένα lip balm με δείκτη προστασίας που θα σου εξασφαλίσει  προστασία ενάντια στη φθορά από τις υπεριώδεις ακτίνες αλλά και συνεχή ενυδάτωση.

Εφάρμοσε μία γενναιόδωρη ποσότητα απευθείας στα χείλη πριν και κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο και φυσικά, μην ξεχνάς να το ανανεώνεις αρκετές φορές τη μέρα, ειδικά πριν το κολύμπι, το σκούπισμα με πετσέτα και την έντονη εφίδρωση. Μπορείς να το φορέσεις μόνο του ή και κάτω από κραγιόν. Σε κάθε περίπτωση βέβαια μην κάθεσαι άσκοπα στον ήλιο.

Shiseido, UV Lip Color Splash SPF 30

 

Ενσωματώνοντας την Clear Defense Technology προσφέρει αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο και  διάφανο χρώμα, χωρίς να αφήνει λευκά σημάδια στο δέρμα ή στα χείλη. Παράλληλα, η υψηλή σε SPF σύνθεσή του, οφείλεται στο έλαιο safflower που εξασφαλίζει την ενυδάτωση. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στο Uluru Red, ένα έντονο κόκκινο, εμπνευσμένο από το μονόλιθο Ayres Rock του Ουλουρού της Αυστραλίας και το Tahiti Blue, ένα κρυστάλλινο turquoise, που θυμίζει καθαρά και διαυγή νερά.

Frezyderm Active Sun Screen Lip Balm SPF50+

 

Από τη νέα αντηλιακή σειρά Active Sun Screen που συνενώνει 3 καινοτομίες σε 1, αυτό το αντηλιακό περιέχει αντιοξειδωτικούς παράγοντες, φωτοσταθερά φίλτρα νέας τεχνολογίας UVA/UVB/VIS/IR καθώς και φυτικά έλαια που προστατεύουν τα χείλη από την αφυδάτωση.

Korres  Pure Greek Olive Lip Balm SPF20

 

Mε βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από τους ελαιώνες της Κρήτης, Βeeswax και έλαιο Hλίανθου ενυδατώνει, θρέφει και επανορθώνει τα χείλη, ενώ τα προστατεύει από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Έχει κρεμώδη υφή και δείκτη προστασίας SPF20.

Vichy Ideal Soleil Lip Stick SPF30

 

Χωρίς paraben και με σύνθεση υποαλλεργική και ελεγμένη σε ευαίσθητη επιδερμίδα, όχι μόνο προστατεύει τα χείλη από τον ήλιο αλλά τα θρέφει παράλληλα.

La Roche Posay Anthelios XL Stick SPF 50+ Αντιηλιακό για Χείλη

 

Αν τα χείλη σου σκάνε συνεχώς και γενικότερα η επιδερμίδα τους είναι ευαίσθητη, μόλις βρήκες το σύμμαχό σου. Κατάλληλο για ευαίσθητα, υπερεκτεθειμένα χείλη και για ακραία έκθεση στον ήλιο, αυτό το αντηλιακό προστατεύει από την Ultra UVB/UVA ακτινοβολία, με σύνθεση χωρίς άρωμα ή paraben και ανθεκτική στο νερό.

Bioten Sun Protect My Lips SPF 25

 

Με SPF25 και εμπλουτισμένο με βούτυρο κακάο και βιταμίνη Ε, προστατεύει αποτελεσματικά τα χείλη από τις UVA/UVB ακτινοβολίες, ενώ παράλληλα προσφέρει αποτελεσματική ενυδάτωση.

Liposan Sun Protect SPF 30

 

Θωρακίζει την υγρασία και προσφέρει αδιάβροχη προστασία με SPF 30 καταπολεμώντας τη φθορά που προκαλείται από τις ακτίνες UVA και UVB, όταν βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η ενυδατική σύνθεση είναι εμποτισμένη με καταπραϋντικό,ενυδατικό εκχύλισμα ηλίανθου και ισχυρή αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε για την καταπολέμηση της φθοράς της επιδερμίδας και της γήρανσης που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία, αφήνοντας τα χείλη λεία και απαλά και πάντα προστατευμένα, χωρίς να έχει βαριά ή κολλώδη υφή.

InterMed Luxurious Protective & Hydrating Lip Balm SPF 30

 

Η πλούσια σύνθεσή του με κολλαγόνο, βούτυρο Καριτέ, Jojoba oil, Προβιταμίνη Β5, Βιταμίνη C & E περιποιείται τα ξηρά χείλη και προσφέρει παρατεταμένη ενυδάτωση, ενώ το υαλουρονικό οξύ γεμίζει τις γραμμές των χειλιών, χαρίζοντας τους όγκο. Plus: O ισορροπημένος συνδυασμός UVA / UVB φίλτρων και πλούσιων ενυδατικών παραγόντων προσφέρει υψηλή προστασία και φροντίδα των χειλιών κάτω από τον ήλιο.

Carroten Summer Kiss Sun Protection Lip Balm SPF25

 

Εμπλουτισμένο με το 2πλό σύστημα ενυδάτωσης και περιποίησης, Hydrasoft, με βούτυρο κακάο και μελισσοκέρι, παρέχει πλούσια ενυδάτωση στα χείλη, αφήνοντάς τα λεία και απαλά, προσδίδοντας ένα φυσικό, λαμπερό αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα προστατεύει τα χείλη από τη UV ακτινοβολία.