ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Εσύ ξέρεις πότε λήγει το αντηλιακό σου;

Ένα μπουκάλι μισοτελειωμένο στην τσάντα παραλίας και ένα ξεχασμένο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Πόσο ασφαλές είναι α) να χρησιμοποιείς αντηλιακά που άνοιξες το περσινό καλοκαίρι ή όποτε και β) να χρησιμοποιείς αντηλιακά που έχεις ξεχασμένα στο αυτοκίνητο και εκτεθειμένα στον ήλιο; Πόση διάρκεια ζωής έχουν;

 

Σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης και γι αυτό το λόγο, θα πρέπει να αναζητούμε πάντοτε την σχετική ένδειξη στο πίσω μέρος της συσκευασίας τους (στα περισσότερα η συνιστώμενη διάρκεια χρήσης είναι έως 12 μήνες σε περίπτωση που δεν ανοιχτούν). Στην ουσία, το αναγραφόμενο νούμερο δείχνει τους μήνες ζωής του προϊόντος από τη στιγμή που θα ανοιχθεί, χρησιμοποιηθεί και εκτεθεί στον ήλιο και τη ζέστη.

A post shared by Lierac Hellas (@lierac_hellas) on

SUNISSIME Κρέμα Προσώπου και Γαλάκτωμα Σώματος ολικής αντιγήρανσης, αντηλιακής προστασίας &τόνωσης SPF50 Ολική Αντιγήρανση της Lierac που έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος, ενώ παράλληλα, τονώνει την επιδερμίδα.

Σε περίπτωση που αυτό το διάστημα περάσει, η σύστασή τους αλλοιώνεται,  έχουν  διαφορετική μυρωδιά και υφή μα το βασικότερο είναι πως δεν προστατεύουν από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, UVA και UVB, μιας επηρεάζεται ο δείκτης προστασίας τους.

A post shared by Vichy Greece (@vichygreece) on

Τα νέα αντηλιακά νερά σώματος (water spray) Ideal Soleil της VICHY με εξαιρετικά ελαφριά και φρέσκια σύνθεση προσφέρουν υψηλή αντηλιακή προστασία που αφήνει στην επιδερμίδα αίσθηση καθαριότητας. Δεν κολλάνε και δεν αφήνουν λευκά σημάδια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σώμα και το πρόσωπο.

Στις αρνητικές συνέπειες χρήσης ληγμένων αντηλιακών, όπως επισημαίνουν αρκετοί δερματολόγοι, είναι η πρόκληση ερεθισμών και πολλών ακόμη δερματικών προβλημάτων. Βέβαια, αν διαπιστώσεις πως το αντηλιακό σου εμφανίζει διαφορετική υφή, περίεργη μυρωδιά ή χρώμα τότε καλύτερα να το πετάξεις.

To αντηλιακό προσώπου και σώματος Photoderm Μax Spray SPF 50 της Bioderma παρέχει υψηλή φωτοπροστασία που ενεργοποιεί τα συστήματα αυτοάμυνας του δέρματος κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο. Είναι ιδανικό για ενήλικες αλλά και για παιδιά.

Αν πάλι, στη συσκευασία του αντηλιακού σου  δεν υπάρχει σχετική ένδειξη με την ημερομηνία λήξης, τότε θα πρέπει να έχεις κατά νου, πως η διάρκεια ζωής τους παρατείνεται στα 3 χρόνια.

Και μην ξεχνάς! Φρόντισε να αποθηκεύεις τα αντηλιακά σου σε δροσερό και σκιερό σημείο χωρίς να εκτίθενται στον ήλιο γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση στη φόρμουλά τους.