BEAUTY EXPERT

Ανταύγειες: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να βρεις το είδος που σου ταιριάζει, με τη βοήθεια του Πάνου Καλλίτση

IMAXTREE

Είναι ίσως το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, όταν αποφασίζουμε να κάνουμε μία διακριτική αλλαγή στα μαλλιά μας. Μαζί με τα beach waves και την sunkissed επιδερμίδα, οι ανταύγειες συμπληρώνουν το τρίπτυχο του απόλυτου καλοκαιρινού look. Κι αυτό γιατί, δε φωτίζουν μόνο το χρώμα των μαλλιών μας, αλλά και το  πρόσωπό μας, ανανεώνοντας το look μας, ανεξάρτητα από το χρώμα που έχουμε ήδη στα μαλλιά μας.

Παρόλα αυτά, ένα από τα βασικότερα πράγματα που οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν, είναι πως δεν υπάρχει μόνο ένα είδος ανταύγειας. Τα hair brands και οι υπηρεσίες στο κομμωτήριο έχουν αναβαθμιστεί σε σημείο που πλέον δε ζητάς να κάνεις γενικά ανταύγειες στα μαλλιά σου. Κι αυτό γιατί στο παιχνίδι έχουν μπει όροι όπως το balayage, το foilyage, τα babylights, το ombre κλπ. Ποια η διαφορά τους; Τι σου ταιριάζει και μπορεί να υποστηρίξει ο τύπος των μαλλιών σου;  Σε μπέρδεψα περισσότερο;

Don’t worry! Κι αυτή τη φορά απευθυνθήκαμε στον ειδικό, aka τον celebrity hairstylist Πάνο Καλλίτση για να μας λύσει όλες τις απορίες και φυσικά να μας εξηγήσει την κάθε τεχνική ξεχωριστά και με φωτογραφικά πειστήρια. Keep reading…

Balayage

Πρόκειται μία «γαλλική» τεχνική από τη δεκαετία των 70s, την οποία αγαπούσαν πολύ οι Γαλλίδες. Είναι εξαιρετική να εφαρμόζεται σε ανοιχτή βάση μαλλιών, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει στο προσκήνιο και έχει γίνει ένα από τα πιο hot hair color trends. Στην ουσία πρόκειται για μία τεχνική που τοποθετούνται ανοιχτά-ελεύθερα ανοίγματα χωρίς τη χρήση αλουμινόχαρτου. Το αποτέλεσμα που δίνει στο τέλος, είναι μαλλιά ξανοιγμένα από τον ήλιο σε μήκη και άκρες.

Foilyage

Είναι η τεχνική του γνωστού balayage με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά χρησιμοποιούνται αλουμινόχαρτα. Κι αυτό γιατί μας δίνεται η δυνατότητα με αυτόν τον τρόπο, του απόλυτου ελέγχου για το πόσο καθαρό/ ανοιχτό θα βγει το χρώμα στο τέλος.  Δημιουργούμε πιο έντονες και βαθιές αποχρώσεις χωρίς τα μαλλιά να χάνουν τη φυσικότητά τους. Για παράδειγμα, αν μία μελαχρινή θέλει να κάνει balayage, καλύτερα να προτιμήσει το foilyage γιατί θα βγει πιο καθαρό το αποτέλεσμα.

Ombré

Στην ουσία, είναι η έντονη και σκληρή διαβάθμιση στον τόνο του χρώματος και είναι από τα πιο δημοφιλή color trends των τελευταίων χρόνων. Με μία φράση: σκούρες ρίζες και πολύ ανοιχτές άκρες. Αυτό που ο Πάνος Καλλίτσης προτείνει είναι να το αποφεύγουν οι γυναίκες μεγαλύτερων ηλικιών γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι πολύ κολακευτικό.

Sombre (Soft +Ombré)

Με πιο φυσικό αποτέλεσμα από το ombre (εξ’ ου και το όνομά του), στην πραγματικότητα πρόκειται για μία πιο ήπια διακύμανση στο χρώμα και για αυτό είναι πιο εύκολο να το επιλέξουν όλες οι γυναίκες.

Natural Highlights

Σε αυτή την περίπτωση προσπαθούμε να αναδείξουμε το φυσικό χρώμα των μαλλιών μας, πετυχαίνοντας ένα φυσικό ξάνοιγμα. Αυτό που κάνουμε είναι ανταύγειες σε τρία διαφορετικά- αλλά μεταξύ τους κοντινά- χρώματα για να δημιουργηθεί ένα τρισδιάστατο και όχι μονότονο απότέλεσμα στα μαλλιά. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μία φυσική τρισδιάστατη λάμψη στα μαλλιά, ένα natural blending. Η επιλογή των αποχρώσεων γίνεται με βάση τις αποχρώσεις που έχουν οι άκρες αλλά και οι φύτρες των μαλλιών.

Babylights

Πρόκειται για πολύ λεπτές ανταύγειες που δίνουν ένα φυσικό και διακριτικό αποτέλεσμα. Ιδανικό για γυναίκες με ανοιχτή βάση ή για γυναίκες που θέλουν να πειραματιστούν πρώτη φορά με τα μαλλιά τους και θέλουν κάτι διακριτικό και natural.

Lowlights

Απευθύνονται σε γυναίκες αλλά και άντρες κυρίως με μεγάλο ποσοστό λευκών στα μαλλιά τους, που θέλουν να μειώσουν την εμφάνισή τους. Έχει να κάνει με τη ρίζα των μαλλιών. Πυκνώνει το φυσικό χρώμα των μαλλιών και με αυτό τον τρόπο διατηρείται η φυσική εικόνα τους. Προσοχή αυτή η τεχνική δεν καλύπτει τα λευκά, απλά τα διατηρεί σε μικρό ποσοστό.

Dancing Blonde

Είναι μία τεχνική που δημιουργήσε ο Πάνος Καλλίτσης και κάνει στο κομμωτήριό του. Επί της ουσίας στη συγκεκριμένη τεχνική χωρίζουμε τα μαλλιά σε κάθετες χωρίστρες στην περίμετρο του προσώπου και του αυχένα και όσο ανεβαίνουμε προς τα μέσα το χρώμα είναι πιο σκούρο, σαν να δημιουργούμε ένα είδος σκίασης με κάποιον τρόπο για να φωτίσουμε το πρόσωπο.

Μερικά χρήσιμα tips:

Πώς προστατεύεις τις ανταύγειες σου τώρα το καλοκαίρι;

Στην ουσία αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα για τις ανάγκες των βαμμένων μαλλιών σου. Ένα ξηρό λαδάκι (dry oil), ένα αντηλιακό spray/ γαλάκτωμα μαλλιών με SPF είναι μερικά από τα προϊόντα  που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα στην τσάντα θαλάσσης της.

Ποιο είδος ανταύγειας να επιλέξω;

Το είδος ανταύγειας που θα επιλέξει στο τέλος κάθε γυναίκα έχει να κάνει με τον τύπο μαλλιών της. Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσει τις τελευταίες τάσεις της μόδας, αρκεί να προσαρμόσει την εκάστοτε τεχνική στο προσωπικό της look, σε αυτό που της ταιριάζει περισσότερο. Σε αυτή την επιλογή, το σημαντικότερο, ίσως, ρόλο παίζει και ο επαγγελματίας κομμωτής που θα επιλέξει. Μία συζήτηση πιο πριν μαζί του είναι απαραίτητη για να καταλήξουν από κοινού στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι φωτογραφίες σε αυτό το σημείο λειτουργούν αρκετά βοηθητικά, ώστε και το τελικό look να είναι πολύ κοντά σε αυτό που κάθε γυναίκα φανταζόταν από την αρχή.

Κεντρική Φωτογραφία: Imaxtree