BEAUTY

Αλόη: Τα 5 οφέλη της για την επιδερμίδα μας

Σύμφωνα με τους πίνακες των δημοφιλέστερων beauty αναζητήσεων της χρονιάς που έβγαλε η Google, το 2018 ολοένα και περισσότερες γυναίκες παγκοσμίως, στράφηκαν στις DIY ανέξοδες φυσικές συνταγές με βασικό πρωταγωνιστή την αλόη. «Πώς να απλώσω την αλόη» ήταν η ερώτηση που συμπλήρωνε το top 10 των πιο hot ερωτήσεων και κάπως έτσι, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε παρακάτω 5 από τις πιο ευεργετικές ιδιότητές της στην επιδερμίδα μας.

 

Ενυδατώνει την επιδερμίδα

Επειδή το gel aloe vera έχει ως επί το πλείστον στη σύνθεσή του νερό, συμβάλλει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας μετά την εφαρμογή. Ταυτόχρονα, κλειδώνει την υγρασία στο δέρμα, αφήνοντάς το απαλό και λείο.

Καταπολεμά την ακμή

Εκτός από τις αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, το gel aloe vera περιέχει σαλικυλικό οξύ, το οποίο καθαρίζει τους πόρους, πράγμα σωστήριο σε περίπτωση που έχεις σπυράκια, μαύρα στίγματα ή ακμή.

Καταπραΰνει την ερεθισμένη επιδερμίδα

Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, η αλόη καταστέλλει τη φλεγμονή του δέρματος, επιτρέποντας τη γρήγορη, φυσική και άμεση επούλωσή της. Ανακουφίζει και διεγείρει την ανάπτυξη νέων κυττάρων.

Επιβραδύνει τα σημάδια γήρανσης του δέρματος

Η αλόη ενισχύει τη δραστηριότητα των ινοβλαστών, γεγονός που συνδέεται με την αύξηση παραγωγής κολλαγόνου που κάνει το δέρμα πιο ελαστικό και σφριγηλό. Παράλληλα, ο ψευδάργυρος ενεργεί ως φυσικό αντισηπτικό συσφίγγοντας τους πόρους, ενώ οι βιταμίνες C και E, βοηθούν στην πρόληψη του σχηματισμού ελεύθερων ριζών, που συνδέονται με τη γήρανση της επιδερμίδας.

Κάνει ήπια απολέπιση

Κι όμως, το σαλικυλικό οξύ που περιέχει η aloe vera δρα ως ήπιο απολεπιστικό, συμβάλλοντας στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Παράλληλα, η λιγνίνη, επιτρέπει την καλύτερη απορρόφηση των συστατικών της κρέμας που θα φορέσεις στη συνέχεια.