BEAUTY

Συχνές αλλεργίες στο πρόσωπο: 3 tips για να τις αντιμετωπίσεις

Έντονη ερυθρότητα και φούντωμα στο πρόσωπο, κόκκινα μάτια, πρήξιμο, κνησμός, φαγούρα. Η άνοιξη είναι εδώ, το ίδιο και οι αλλεργίες. Η επιδερμίδα του προσώπου σου αντιδρά και εμείς βρήκαμε 3 tips που θα σε ανακουφίσουν.

– Πρόσεξε τη θερμοκρασία που πλένεις το πρόσωπό σου. Φρόντισε το νερό να μην είναι πολύ ζεστό, αλλά δροσερό, προκειμένου να μην πυροδοτήσει την αλλεργική κρίση στην επιδερμίδα σου. Plus: Μην ξεχνάς να πλένεις πάντοτε τα χέρια σου πριν απλώσεις τα καλλυντικά στο πρόσωπό σου.

-Απόφυγε το πολύ καλυπτικό μακιγιάζ που αφενός δεν αφήνει την επιδερμίδα να αναπνεύσει, αφετέρου μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς (π.χ οι  σκιές σε μορφή λεπτόκοκκης πούδρας που μπαίνουν εύκολα στα μάτια). Αντί αυτού, προτίμησε καλλυντικά που δεν προκαλούν ερεθισμούς και είναι ειδικά σχεδιασμένη να μην τσούζουν/ ερεθίζουν την ευαίσθητη και αλλεργική επιδερμίδα.

-Πες «ναι» σε εξειδικευμένες σειρές περιποίησης της επιδερμίδας σου που θα ενισχύσουν τον αδύναμο δερματικό φραγμό, θωρακίζοντάς τον ακόμη περισσότερο απέναντι στους πάμπολλους αλλεργιογόνους και ερεθιστικούς παράγοντες του περιβάλλοντος. Επίλεξε ασφαλή συστατικά με ελάχιστα συντηρητικά και αρώματα και προϊόντα σχεδιασμένα ειδικά για το ευαίσθητο και αλλεργικό δέρμα.

Η σειρά TOLERIANE της La Roche Posay έχει δημιουργηθεί απιοκλειστικά γι αυτό το σκοπό. Περιλαμβάνει προϊόντα υψηλής ανοχής, η σύνθεση των οποίων περιέχει τα ελάχιστα δυνατά συστατικά ώστε να περιορίζεται ο κίνδυνος εμφάνισης αλλεργιών. Ανακουφίζει άμεσα το δέρμα  και εξασφαλίζει άνεση που διαρκεί. Χωρίς άρωμα, χωρίς συντηρητικά και χωρίς οινόπνευμα, η σειρά TOLERIANE συστήνεται για την καταπράυνση του ευαίσθητου ή ερεθισμένου δέρματος. Το προϊόν που εμείς ξεχωρίσαμε -και έχουμε αυτή τη στιγμή στην τσάντα μας-  από τη συγκεκριμένη σειρά, δεν είναι άλλο από το Toleriane Ultra 8 Ενυδατικό Mist. Στην ουσία πρόκειται για ένα πολύ ελαφρύ, δροσερό mist που συνδυάζει το Ιαματικό Νερό της  La Roche-Posay, ένα φυσικό καταπραϋντικό και αντι-ερεθιστικό συστατικό με 8 απαραίτητα συστατικά για ένα άμεσο αποτέλεσμα βαθιάς ενυδάτωσης που διαρκεί.  Χαρίζει +68% άμεση ενυδάτωση που διαρκεί έως και 24 ώρες, απαλλάσοντας από την ενοχλητική δυσφορία.