Το λάθος που κάνεις καθημερινά και βγάζεις σπυράκια

Η κίνηση που πρέπει να αποφύγεις ιδιαίτερα τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας

Η υπερβολική κατανάλωση τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, οι ορμονικές διαταραχές αλλά και ο αγχωτικός τρόπος ζωής είναι από τις πιο γνωστές αιτίες εμφάνισης της ακμής στο πρόσωπο ή το σώμα  μας. Κι ενώ η λίστα συνεχίζεται συμπεριλαμβάνοντας πολλούς ακόμη «ενόχους», αυτό που σίγουρα καμία γυναίκα δεν θέλει, είναι να προκαλεί η ίδια, εν αγνοία της, την εμφάνισή ακμής-ερεθισμών.

Σύμφωνα, λοιπόν με άρθρο που δημοσίευσε η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε οι περισσότερες έχει να κάνει με τον τρόπο  που σκουπίζουμε τον ιδρώτα από το πρόσωπό μας, μιας και ο συνδυασμός ιδρώτα, βακτηρίων και φυσικών ελαίων που παράγει η επιδερμίδα, μπορεί να φράξει τους πόρους με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σπυράκια.

via GIPHY

 

Ποιο είναι το λάθος και πώς αντιμετωπίζεται;

«Για να σκουπίσεις τον ιδρώτα ιδιαίτερα στο πρόσωπό σου,  πρέπει πάντα να χρησιμοποιείς μία καθαρή πετσέτα ή ένα πανί κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις και όχι περνώντας το άγαρμπα ή αυστηρά πάνω στην επιδερμίδα του προσώπου σου. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με έρευνες , έχει αποδειχθεί πως  η κίνηση αυτή μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα,  προκαλώντας κοκκινίλες, σπυράκια ή ξεσπάσματα ακμής στο πρόσωπό σου. Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη αν έχεις ήδη λιπαρή ή ακνεϊκη επιδερμίδα, πόσο μάλλον αν έχεις περάσει ακμή στο παρελθόν. Ακόμη, ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, δεν πρέπει να ξεχνάς να πλένεις τις κορδέλες, τις πετσέτες ή το καπέλο που φοράς καθημερινά και έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα του προσώπου σου».

via GIPHY

 

Κι ενώ να σταματήσουμε να ιδρώνουμε είναι λίγο δύσκολο, ιδιαίτερα τώρα που η θερμοκρασία «χτυπάει κόκκινο»,  σίγουρα είναι πιο εύκολο και πρακτικό να βελτιώσουμε τον τρόπο που σκουπίζουμε τον ιδρώτα στο πρόσωπό μας. Εξάλλου, δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο!

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ