ΑΚΜΗ

5 τροφές που καταπολεμούν την ακμή

Η ακμή είναι μία δερματική ασθένεια που σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την περίοδο της εφηβείας. Τα τελευταία χρόνια όμως, παρατηρείται μία επιδείνωση της ακμής στους ενήλικες και κυρίως στις γυναίκες. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής που καλείσαι να ακολουθήσεις, η ατμοσφαιρική ρύπανση αλλά και η διατροφή είναι παράγοντες που σε συνδυασμό με το άγχος κάνουν την ακμή σύνηθες φαινόμενο και στην ενήλική ζωή.

Όπως και οι αιτίες είναι πολλές, έτσι και η θεραπεία δεν είναι μονόπλευρη. Προφανώς, χρειάζεσαι τη συμβουλή ειδικού όταν το πρόβλημα εντείνεται, αλλά σίγουρα μπορείς να βοηθήσεις την κατάσταση και μόνη σου. Ένα από αυτά που έχεις τη δυνατότητα να κάνεις είναι να προσέξεις τη διατροφή σου.

Δες λοιπόν ποιες τροφές θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την ακμή και προσπάθησε να τις εντάξεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο.

Αβοκάντο

Είναι ένα super food γεμάτο με Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία ρυθμίζουν την έκκριση της λευκοτριένης Β4  που είναι υπεύθυνη για την αύξηση της παραγωγής σμήγματος.

Αγκινάρα

Χρησιμοποιείται συχνά σε κρέμες και προϊόντα ομορφιάς καθώς είναι βοηθάει εξαιρετικά στη λάμψη της επιδερμίδας. Η κατανάλωσή της αγκινάρας είναι επίσης ευεργετική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και διευκολύνει τη διαδικασία της πέψης.

Σκόρδο

Είναι γνωστό κυρίως για την ιδιότητά του να νοστιμεύει τα φαγητά αλλά είναι εξαιρετικό και για τον οργανισμό, αφού τον καθαρίζει από τα βακτήρια και τους ιούς.

Μέντα

Συνήθως την επιλέγεις σε τσίχλες για να σου καθαρίσει την αναπνοή. Η μέντα όμως είναι ευεργετική για πολλά ακόμα πράγματα. Σας αφέψημα είναι εξαιρετικό αφού διευκολύνει την πέψη και λειτουργεί σαν χαλαρωτικό. Δεδεμένου ότι το άγχος είναι βασική αιτία της ακμής, ένα φλιτζάνι τσάι με μέντα δεν θα σου κάνει καθόλου κακό.

 Μάραθος

Περιέχει βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα, τα οποία λειτουργούν ως ρυθμιστές για μία υγιή επιδερμίδα χωρίς σημάδια ακμής.

Δοκίμασε να κάνεις μερικές αλλαγές στη διατροφή σου και τα αποτελέσματα είναι παραπάνω από ικανοποιητικά κι όχι μόνο για την ακμή.