BEAUTY

Το λάθος που κάνεις μετά την ηλιοθεραπεία – Πώς θα διατηρήσεις το μαύρισμα περισσότερο

Ιδιαίτερα μετά την συνεχή έκθεση στον ήλιο, η επιδερμίδα μας έχει ανάγκη από αναζωογόνηση και ενυδάτωση. Γιατί έχει εκτεθεί στον ήλιο (παρά την προστασία του αντηλιακού), γιατί έχει αφυδατωθεί, γιατί έχει χάσει τη φυσική της υγρασία, γιατί δεν θέλεις σε καμία των περιπτώσεων να ξεφλουδίσεις!

Το μυστικό; Η ενυδάτωση, φυσικά (όταν λέμε οτι είναι το Α και το Ω μιας λαμπερής επιδερμίδας κάτι ξέρουμε).  Και ΟΧΙ, η επιδερμίδα σου δεν έχει ανάγκη από μία απλή ενυδατική κρέμα σώματος, που απλώνεις συνήθως μετά το μπάνιο, αλλά από ένα after sun προϊόν που θα την αναζωογονήσει και θα την κάνει κάνει να συνέλθει από τη φθορά της ηλιοθεραπείας.

Ενισχυμένα το κάθε ένα με εξειδικευμένες super ενυδατικές φόρμουλες, βιταμίνες και έλαια, όπως αλόη, υαλουρονικό οξύ, ιαματικό νερό, έλαιο από Κόκκινο Σταφύλι, ηλίανθο και άλλα θρεπτικά συστατικά, τα after sun συμβάλλουν στην προστασία του δέρματος από την αφυδάτωση δροσίζοντας και καταπραΰνοντάς το άμεσα. Παράλληλα, διατηρούν και ενισχύουν το μαύρισμα, ενώ αρκετά από αυτά  προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας που συνδέεται με την έκθεση στον ήλιο (φωτογήρανση) συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διατήρηση της ελαστικότητάς της. Παρακάτω, λοιπόν, ετοιμάσαμε μία λίστα με τα αγαπημένα μας:

La Roche Posay Postelios Hydra Gel Δροσιστικό Gel για μετά τον ήλιο

 

Με διακριτικό άρωμα & δροσερή υφή gel που απορροφάται εύκολα, αλλά και 76% περιεκτικότητα σε φυσικό, καταπραϋντικό Ιαματικό Νερό της La Roche-Posay εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά συστατικά που βοηθούν στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών, αυτό το gel με aloe vera είναι κατάλληλο για την αφυδάτωση ή τις κοκκινίλες που εμφανίζονται πολύ συχνά μετά την πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Δεν περιέχει parabens και είναι ιδανικό για πρόσωπο και σώμα.

Lierac, Sunissime Γαλάκτωμα Ενυδάτωσης, Επανόρθωσης & Ολικής Αντιγήρανσης Προσώπου

A post shared by Lierac Hellas (@lierac_hellas) on

 

Επανορθώνει την επιδερμίδα από τη φωτογήρανση και τις βλαβερές συνέπειές της (ρυτίδες και απώλεια σφριγηλότητας), χάρη στο εκχύλισμα αμαμηλίδας, ενώ παράλληλα την καταπραΰνει εντατικά, χαρίζοντάς της ένα υπέροχο μαύρισμα, χωρίς δυσχρωμίες. Η δροσερή υφή του είναι διακριτικά αρωματισμένη με νότες λευκών λουλουδιών μειώνοντας σημαντικά τη θερμοκρασία του δέρματος. Μπορείς να το συνδυάσεις άψογα με το Ενυδατικό Βάλσαμο Επανόρθωσης και Ολικής Αντιγήρανσης της ίδιας σειράς για το πρόσωπο και το ντεκολτέ.

PIZ BUIN® After Sun Instant Relief Mist Spray

 

Χάρη στη μοναδική του σύνθεση με υαλουρονικό οξύ και γλυκερίνη, προσφέρει 48ωρη ενυδάτωση που αποκαθιστά την ισορροπία της φυσικής υγρασίας του δέρματος και προλαμβάνει το ξεφλούδισμα, για μαύρισμα που διαρκεί περισσότερο.

Frezyderm After Sun Mousse

A post shared by Frezyderm (@frezyderm) on

 

Ο πιο ενυδατικός αφρός προσώπου και σώματος για μετά την έκθεση στον ήλιο. Με D-Panthenol & Βιταμίνη E,  προστατεύει την επιδερμίδα και απαλύνει από τους ερεθισμούς, δημιουργώντας μια αίσθηση δροσιάς και ανακούφισης στο αφυδατωμένο από τον ήλιο, ενώ παράλληλα προστατεύει από τους παράγοντες που προκαλούν φωτογήρανση.

Clinique, After Sun Rescue With Aloe

 

Η καταπραϋντική σύνθεσή του με αλόη προλαμβάνει το σχηματισμό ορατών μελλοντικών βλαβών από την έκθεση στον ήλιο, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση του ξεφλουδίσματος. Δεν προκαλεί μαυρα στίγματα και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο πρόσωπο και το σώμα.

Korres, After Sun Γαλάκτωμα Σώματος Κόκκινο Σταφύλι

A post shared by KORRES (@korres.athens) on

 

Ενισχυμένο με έλαιο από Κόκκινο Σταφύλι και εκχύλισμα Alaria Esculenta, φυσική πηγή λιπαρών οξέων, βελτιώνει την ελαστικότητα και συσφίγγει, ενώ, χάρη στις ενυδατικές, θρεπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητές του, βοηθά στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Η προβιταμίνη Β5 και το βούτυρο Αβοκάντο θρέφουν και ενυδατώνουν σε βάθος το δέρμα, ανακουφίζοντας από την αίσθηση καψίματος.

Bioderma Photoderm Après-Soleil

 

Εμπλουτισμένο με μαλακτικές, καταπραϋντικές και ενυδατικές ουσίες καταπραΰνει το αίσθημα της υπερθέρμανσης, προλαμβάνει την δερματική ξηρότητα που προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο. Παράλληλα, χάρη στην τεχνολογία  Cellular Bioprotection® διατηρεί και τονώνει την άμυνα του δέρματος κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο, προστατεύοντας τα κύτταρα και τους ιστούς, παρατείνοντας το μαύρισμα.

Nuxe Sun Refreshing After-Sun Lotion (Αναζωογωνητική λοσιόν για μετά τον ήλιο)

A post shared by Nuxe Greece (@nuxegreece) on

Με υάκινθο και ηλίανθο, προστατεύει την επιδερμίδα από την ακτινοβολία UVA/UVB και τη φωτογήρανση, ενώ παράλληλα προσφέρει λαμπερό μαύρισμα. Χαρακτηρίζεται από μοναδικές υφές και ακαταμάχητο καλοκαιρινό άρωμα, ενώ δεν περιέχει parabens.