ΑΡΩΜΑ

Μία αρωματική ωδή στους ανοιξιάτικους κήπους

Κάνε εικόνα την άνοιξη. Σίγουρα είναι ένας καταπράσινος κήπος γεμάτος λουλούδια και δέντρα με το φίνο άρωμά τους να διαχέεται στον αέρα και τη μαγεία τους να σε αιχμαλωτίζει όπου κι αν βρεθείς. Κάπως έτσι, ο Οίκος Hermès επέλεξε την άνοιξη ως καταλληλότερη εποχή για να παρουσιάσει το νέο του- σχεδόν ονειρικό- άρωμα που ακροβατεί ανάμεσα στη σκιά και το φως.

Πρόκειται για τη νέα προσθήκη στην κατηγορία «Jardins Collection», την έκτη κατά σειρά προσθήκη – ακριβώς μετά το Le Jardin de Monsieur Li- σε μια κατηγορία αρωμάτων που υπάρχει ήδη από το 2003 χαρίζοντας με κάθε νέα προσθήκη ένα ταξίδι σε κήπους γεμάτους χρώματα, αρώματα και αναμνήσεις. Το όνομα αυτού, Jardin Sur La Lagune. Στην ουσία πρόκειται για  το πρώτο άρωμα στην κατηγορία «Jardins Collection» δια χειρός Christine Nagel, της αποκλειστικής αρωματοποιού του Οίκου.

 

Εμπνευόμενη από ένα παραμύθι, όπου ο βασιλιάς θέλησε να δει μια πράσινη όαση στην καρδιά μιας πόλης που λούζεται από τον καταγάλανο ουρανό, την Βενετία, η αρωματοποιός δημιούργησε αυτό το άρωμα – όνειρο από τους κήπους του Οίκου, που οι νότες του εναρμονίζονται με τη θάλασσα, τα λουλούδια και τον ουρανό.

 

Όσο για τα συστατικά του, το white musk,  η μανόλια, ο κρίνος και το pittosporum (πιττόσπορο) είναι ανάμεσα σε αυτά που πρωταγωνιστούν.