ΑΡΩΜΑ

Τι μας δείχνει η νέα τάση στα αρώματα;

Δεν είναι μόνο που αυτή η πολύπλοκη εποχή έχει μια εύκολη, γρήγορη ή αυθάδικη απάντηση για όλα, είναι και το ερώτημα που κάνουν οι beauty editors/experts ανά τον κόσμο με κάθε νέα άφιξη ή στρατηγική που κάνει εμφάνιση. "Τι θέλει να πει ο ποιητής"; Σ' αυτή την περίπτωση,  φαντάσου μια παρέα από διάσημες μύτες του πλανήτη που έχουν μπροστά τους όλα τα νέα αρώματα και μαζί λέξεις-κλειδιά από τις καμπάνιές τους. Τι να θέλουν να μας πουν τελικά αυτοί οι αρωματοποιοί και μαζί η νέα τάση, αλλά και τάξη αρωμάτων;

Ξεκάθαρα, η νέα τάση στα αρώματα έχει σκοπό να αναδείξει φουλ συναίσθημα, δύναμη, αυτοπεποίθηση και πάθος. Να βάλει μπρος τις μηχανές αναζήτησης στόχων που μπορούν να επιτευχθούν και να κάνει όλες εμάς να τρέξουμε μπροστά με χαμόγελο και χωρίς να χάνουμε τη θηλυκότητα και κυρίως την αισιοδοξία μας. Λουλούδια, μπαχαρικά και φρούτα αναμειγνύονται για να δημιουργήσουν ευφάνταστες εσάνς, που κάπως θα μας ξεσηκώσουν ενεργοποιώντας την λαχτάρα μας για νέες διαδρομές. Ανακάλυψε τα νέα αυτά αρώματα και δες εσένα μέσα από τις υπέροχες ιστορίες τους.

Gucci, Guilty Absolute Pour Femme

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Gucci, Alessandro Michele, αφήνει την πρώτη του δήλωση για το νέο εκπληκτικό άρωμα του διάσημου οίκου. «Φανταζόμουν μια γυναίκα να εισβάλει στο μπάνιο του αγοριού της, να παίρνει το άρωμα του και να το κάνει δικό της». Και μετά μένουμε για λίγο στις πρώτες εικόνες που φτάνουν και συνειδητοποιούμε ότι ο οίκος Gucci παρουσιάζει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των αρωμάτων Guilty. Και την ίδια στιγμή γίνεται γνωστό και το hashtag που θα ακολουθήσει την αρωματική #GuiltyNotGuilty επανάσταση.

 

Ξεκινώντας από μια μυστηριώδη νότα βατόμουρου, το Gucci Guilty Absolute Pour Femme είναι στα αλήθεια ένα μη-παραδοσιακό γυναικείο άρωμα, που έχει δημιουργηθεί για κάθε δυναμική γυναίκα του σήμερα, που όμως αγαπάει τον άντρα με πάθος. “Δεν υπάρχει ένας απόλυτος τρόπος να φοράς το άρωμα. Δεν υπάρχει ένας απόλυτος τρόπος να αγαπάς. Δεν υπάρχει ένας απόλυτος τρόπος να συνδέεσαι” Αυτά λέει ο οίκος, αυτά θες κι εσύ που θα το επιλέξεις.

 

Σ’ άλλα ωραία, μέσα στις νότες ο Alberto Morillas, η υπέροχη μύτη του οίκου συνδύασε πιστεύω μαγικά τρεις βασικές νότες με περγαμόντο, πατσουλί και ambergris για να δημιουργήσει ένα βαθύ, μυρωδάτο και εθιστικό άρωμα. «Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς αρώματα που μυρίζουν ωραία και όχι τεχνητά, με αυθεντικές νότες”, εξηγεί στους δημοσιογράφους.

Και τέλος, εστιάζουμε στην υπέροχη διαφημιστική καμπάνια, όπου απεικονίζεται μοναδικά η αίσθηση της απελευθερωμένης αγάπης. Ο βραβευμένος ηθοποιός Jared Leto και τα μοντέλα Julia Hafstrom και Vera Van Erp χαλαρώνουν σε ένα μπαρόκ παλάτι, στη Βενετία. Μαζί, το τρίο αυτό αποτελεί μια έκφραση σεξουαλικότητας και ρομαντισμού που σπάει τα όρια των κοινωνικών κανόνων. (omg)

Cacharel, Yes I am

Μετά την επιτυχία του Anaïs Anaïs, το πρώτο άρωμα κάθε κοριτσιού και του best-seller Amor Amor που αποτέλεσε τη διακήρυξη της πρώτης αγάπης, σήμερα η αγαπημένη μας σ’ όλους Cacharel βρίσκεται στο επόμενο ορόσημό της, προσφέροντας στις γυναίκες το πρώτο άρωμα ανεξαρτησίας: “Yes I Am.”

 

Το κάλεσμα για μια ολόκληρη γενιά: Ένα άρωμα δύναμης. Ένα άρωμα αυτοπεποίθησης. Ένα σύμβολο της μεταμόρφωσης σε μια ισχυρή, ανεξάρτητη γυναίκα. Μια δήλωση αυτοεπιβεβαίωσης μιας νεαρής γυναίκας που γράφει τη δική της ιστορία, μια νεαρή γυναίκα που ορίζει μόνη της ποια είναι και πού οδεύει.

 

Αυτή τη φορά η Cacharel προκαλεί επανάσταση στο design των αρωμάτων δημιουργφώντας το πιο ισχυρό σύμβολο θηλυκότητας στο μπουκάλι. Το κόκκινο κραγιόν αναλαμβάνει ένα νέο ρόλο και μεταμορφώνεται σε ένα άρωμα δύναμης.

 

Έτσι, ούτε λίγο, ούτε πολύ η ρομαντική Cacharel δημιουργεί το 1ο πικάντικο cremoso άρωμα. Ένα Eau de Parfum που βασίζεται για πρώτη φορά στην πικάντικη, κρεμώδη αντίθεση της κρέμας κάρδαμου σε μια μοναδική συμφωνία, με δροσερές, λουλουδάτες νότες άνθους πιπερόριζας, γαρδένιας και γιασεμιού. Πρόκειται για μια ευφάνταστη ανεξάρτητη οσφρητική ταυτότητα που κρύβει τη δύναμή της στις αντιθέσεις. “Ένα τολμηρό, όπως η γυναίκα που το φορά.” λένε οι μάστερ αρωματοποιοί Honorine Blanc και Christophe Raynaud.

Dior, Poison Girl

Μ’ αυτό το νέο άρωμα ο Francois Demachy, ο δημιουργός αρωμάτων του οίκου Dior, συνθέτει μια πολύ πρωτότυπη δροσερή και floral ευωδιά. Τα πρώτα μηνύματα από όσες το χουν δοκιμάσει πολλές νύχτες πια λένε ότι για ένα σπινθηροβόλο άρωμα που δημιουργεί ρίγη στη σπονδυλική στήλη από το άγγιγμά του! Προσωπικά βρίσκω εκπληκτικές τις νότες κορυφής και συγκεκριμένα τη διπλή δόση από τζίντζερ Τανζανίας που κάνει ένα ασύλληπτο ντουέτο με το νεράτζι. Το φαντάζεσαι;

 

Πρόκειται για ένα πολύ ανατρεπτικό άρωμα που συνδυάζει τη γλυκύτητα των φρούτων με την ένταση από καρυκεύματα.

 

Η Γαλλίδα καλλονή Camille Rowe υπογράφει απλώς το σεξ απίλ της ταυτότητας του κάθε Poison Girl.

Escada, Celebrate N.O.W.

Κι η Escada αφήνει μια υπόσχεση στα αισιόδοξα πλάσματα αυτού του κόσμου φωνάζοντας έτσι απλά Celebrate N.O.W. Kι όντως, αυτό είναι περισσότερα από ένα άρωμα. Είναι στάση ζωής. Είναι κοσμοθεωρία. Είναι έμπνευση. 

Είμαι πεπεισμένη ότι το νέο άρωμα N.O.W που τα αρχικά του σημαίνουν Nature of Women, είναι ένας οσφρητικός φόρος τιμής στο γυναικείο πνεύμα.

 

Μια γιορτή του θάρρους, της ανθεκτικότητας και της πίστης των γυναικών. Για τις γυναίκες που γνωρίζουν πως η αισιοδοξία είναι άποψη, το Celebrate N.O.W. είναι όσο σίγουρο και αυθεντικό όσο και εκείνες.

 

Ολοκληρωμένη, σοφιστικέ και συνεχώς ανήσυχη η  γυναίκα του Celebrate N.O.W.,  γνωρίζει πως οφείλει να αγκαλιάζει την κάθε ημέρα – την κάθε στιγμή. Η Sofi Fahrman, η Σουηδή δημοσιογράφος μόδας, μυθιστοριογράφος, που έχει προκαλέσει αίσθηση στα social media κι είναι το πρόσωπο στην καμπάνια του αρώματος το «να ζεις την κάθε στιγμή» είναι το μάντρα της. Είτε πρόκειται για κάποια συνάντηση, είτε εξερευνεί κάποια νέα εξωτική γωνιά του κόσμου, είτε απλώς περνάει ποιοτικό χρόνο με την κόρη της, η Sofi έχει μια ελκυστική παρουσία που εκπέμπει φως και θετικότητα σε όλους γύρω της.  Απολαμβάνει να αναζητά και να μοιράζεται τη χαρά και την ομορφιά με τον κόσμο και η ενέργειά της, η «χαρά του να ζεις» και το λαμπερό χαμόγελό της, είναι μεταδοτικά.

 

Στα συστατικά του αρώματος ξεχωρίζει η βάση κανέλλας, η ανθισμένη μανόλια, αλλά κι η πικάντικη πιπερόριζα. Το επιλέγεις αν είσαι απ’ αυτές που χαμογελούν στα πάντα!

DKNY, Nectar Love

Ακαταμάχητο. Μεθυστικό. Εθιστικό. Κάπως έτσι περιγράφει κανείς το νέο άρωμα DKNY Nectar Love.

Ένα λουλουδάτο, φρουτώδες, gourmand άρωμα με μεθυστικές νότες από νεκταρίνι, φυσικό εκχύλισμα κηρήθρας, νερόλι και βανίλια.

 

Tο συγκεκριμένο άρωμα είναι  ένας κώδικας έλξης μεταξύ αισοδοξίας και αγάπης για όσα καθημερινά κάνεις στους δρόμους της πόλης. Είναι μια γλυκιά εσάνς που βγάζει στην επιφάνεια μια υπέροχη ενέργεια που σε πάει μπροστά.

#beautylike σε κάθε αρωματική ιστορία που αφήνει μηνύματα αγάπης, αισιοδοξίας και πάθους.

εις το επανιδείν