BEAUTY

3 τρόποι να κάνεις ψεύτικες φακίδες

Ήταν η μόνη απαίτηση της Meghan Markle πριν ξεκινήσει η φωτογράφιση για το εξώφυλλο της Βρετανικής Vogue (για το τεύχος του Σεπτεμβρίου) και το  στοιχείο που μοιράζεται η ίδια με τις Kylie Jenner, Kesha, Bella Thorne, Demi Lovato, Ashley Graham, Emma Stone, Gisele Bundchen, τη δική μας Κλέλια και πολλές ακόμη διάσημες και μη γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Chris Jackson/pool photo via AP

Chris Jackson/pool photo via AP

Δες ακόμη: Η μόνη απαίτηση της Meghan Markle για το εξώφυλλο της Βρετανικής Vogue

«Θέλω να βλέπω τις φακίδες στα πρόσωπα των γυναικών» είχε πει χαρακτηριστικά η Meghan στο φωτογράφο Peter Lindbergh πριν ξεκινήσει η φωτογράφιση για το επίμαχο εξώφυλλο και ρίχνοντας μία ματιά στις φωτός καταλαβαίνεις πως οι φακίδες εκτός από χαριτωμένες είναι sexy. Το θέμα είναι πως δεν τις έχουμε όλες (δεν έχουμε όλες το ίδιο DNA και λογικό είναι) αλλά τις θέλουμε έστω και για μια βραδιά aka για ένα look, έτσι για τον πειραματισμό και για το #summerneverends. Εμείς είμαστε εδώ για να σου δείξουμε όχι έναν, αλλά τρεις εναλλακτικούς τρόπους να υιοθετήσεις ένα από τα πιο ανατρεπτικά trends της σεζόν, το freckle trend.

 

– Το εύκολο κόλπο με το καφέ μολύβι ματιών/ φρυδιών

Το μόνο που έχεις να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι να προμηθευτείς ένα μολύβι ματιών σε ανοιχτή καφέ ή σκούρα bronze απόχρωση και αφού το ξύσεις πολύ καλά, να ακουμπήσεις τη μύτη του στα μάγουλα, τα ζυγωματικά και τη μύτη σου, προκειμένου να σχηματιστούν μικροσκοπικές κουκκίδες, πιέζοντας απαλά. Προσοχή σε αυτό το σημείο! α) Δεν χρειάζεται να ζωγραφίσεις ολοστρόγγυλες και ομοιόμορφες  κουκίδες στην επιδερμίδα σου λες και έχεις ανεμοβλογιά. Λίγα μόλις πατήματα με το μολύβι αρκούν για να πετύχεις ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα. β) Καλό θα ήταν το μολύβι που θα χρησιμοποιήσεις να μην έχει πολύ σκούρα απόχρωση, γιατί το αποτέλεσμα θα δείχνει πολύ αφύσικο σε σχέση με την ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα σου. γ) Επίσης, αν θέλεις να πετύχεις ένα sunkissed αποτέλεσμα, μπορείς από πριν να έχεις ήδη φορέσει το foundation/ bronzer/ BB Cream που θα δώσει ένα πιο bronze- ηλιοκαμένο τόνο στην επιδερμίδα σου και μετά να κάνεις τις φακίδες με το μολύβι.

 

– H εναλλακτική λύση με τη σκιά

Τα πράγματα απλά. Με το καθαρό βουρτσάκι των φρυδιών/ μάσκαρα «ξύνεις» τη σκούρα καφέ σκιά ώστε να δημιουργηθεί μία αρκετή ποσότητα και στη συνέχεια ρίξε μερικές σταγόνες από τον ορό προσώπου σου  ή το setting spray.  Ανακάτεψε  πολύ καλά και βούτηξε στο μείγμα ένα πολύ λεπτό πινελάκι μακιγιάζ.

– Η ώρα του ειδικού

 

Ονομάζεται Freck ΟG και είναι αυτό το προϊόν που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για να μπορούμε να κάνουμε τις πιο ωραίες -απόλυτα φυσικές και πολύ  ρεαλιστικές-  τεχνητές φακίδες (faux freckles). Έρχεται απευθείας από την California και  είναι το απόλυτο trend στο μακιγιάζ στην Αμερική και στην Ευρώπη για super girlie–sexy εμφάνιση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εφαρμόσεις λίγες φακίδες στην επιδερμίδα σου, βουτώντας το πολύ λεπτό πινελάκι και στη συνέχεια να ταμπονάρεις με τα δάχτυλά σου για μια ακόμη άψογη εφαρμογή. Λειτουργεί τέλεια τόσο πάνω από το foundation, όσο και σε γυμνό δέρμα. Στην Ελλάδα, θα το βρεις αποκλειστικά στο 4beautyservices.com.