BEAUTY

3 λόγοι που θα σε πείσουν να βάλεις αυτό το ξηρό λάδι στη beauty ρουτίνα σου

Ξεκίνησαν ως τάση στο beauty κόσμο πριν μερικά χρόνια, αλλά γρήγορα αγαπήθηκαν και εξελίχθηκαν στο νέο σύμμαχο ομορφιάς μας. Ο λόγος για τα έλαια φροντίδας που προσφέρουν εντατική θρέψη, βαθιά ενυδάτωση και λάμψη στην επιδερμίδα του προσώπου και του σώματός μας, ξεπερνώντας το στερεότυπο πως τη βαραίνουν ή αφήνουν μία λιπαρή αίσθηση. Αυτό ήταν άλλωστε και το στοίχημα που έθεσε η Fresh Line όταν ξεκίνησε να δημιουργεί το ολοκαίνουργιο ξηρό λάδι περιποίησης προσώπου Εσπερίδες.   

Φωτογραφίες: Έλενα Παυλίδη

Ένα ξηρό λάδι με αιθέριο έλαιο πορτοκάλι και σύμπλεγμα βιταμινών, που θα είναι ανάλαφρο, ενυδατικό, θα απορροφάται αμέσως, χωρίς να αφήνει λιπαρά κατάλοιπα, προσφέροντας ένα λαμπερό και μεταξένιο αποτέλεσμα. 

Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, μία μικρή εισαγωγή για τις νέες αφίξεις του brand και το ολόφρεσκο ξηρό λάδι λάμψης & ενυδάτωσης, μου είχε κάνει ήδη η Ναταλί Βαγιωνή, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας, όταν τη συνάντησα πριν κάμποσες μέρες στην Κηφισιά, δοκιμάζοντας -τότε- τις ολοκαίνουργιες βοτανικές συνταγές μαλλιών του brand και πιο συγκεκριμένα τα σαμπουάν σε στερεή μορφή.

Να σου συστήσω, λοιπόν, το νέο ξηρό λάδι λάμψης & ενυδάτωσης από τη σειρά Εσπερίδες της Fresh Line

 

Χάρη στις βιταμίνες C, E και F που δρουν συνδυαστικά βελτιώνει τον τόνο, την ελαστικότητα και την υφή της επιδερμίδας, ενισχύοντας την αναγέννηση των κυττάρων και τη σύνθεση κολλαγόνου. Αποτέλεσμα; Νεανική & μεταξένια επιδερμίδα με λίγες μόνο σταγόνες.

 

Παράλληλα, είναι εμπλουτισμένο με λάδι αργκάν και νυχτολούλουδου που θρέφουν και προστατεύουν την επιδερμίδα, ενώ το λάδι από αγριοτριανταφυλλιά είναι πλούσιο σε ισχυρά αντιοξειδωτικά και απαραίτητα λιπαρά οξέα που ενισχύουν την άμυνά της. Στην ουσία αποτελεί μία έκρηξη βιταμινών, ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος. Και κάπως έτσι, κέρδισε επάξια μια θέση στην καθημερινή ιεροτελεστία ομορφιάς μου.

Plus: Το άρωμα των εσπεριδοειδών αναζωογονεί τις αισθήσεις από την πρώτη επαφή μαζί του.

 

Αυτά ως πρώτη γνωριμία. Ακολουθεί η πράξη -aka 3 τρόποι που το χρησιμοποιώ- καθημερινά στη δική μου ρουτίνα:

#1. Σε καθαρή επιδερμίδα:

Η πρώτη επαφή με το ξηρό λάδι της Fresh Line ήταν στην επιδερμίδα του προσώπου μου, αμέσως μετά τον καθαρισμό και την τονωτική λοσιόν.

 

Η ιεροτελεστία έχει ως εξής:

Ρίχνεις μερικές σταγόνες λάδι στην παλάμη σου και τρίβεις τα χέρια σου προκειμένου να το ζεστάνεις.

 

Στη συνέχεια, ακουμπάς την επιδερμίδα σου, κάνοντας ταμποναριστές, ανοδικές, ελαφριές κινήσεις, προκειμένου να το απλώσεις σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ σου και ολοκληρώνεις απλώνοντας την ενυδατική σου.

 

Ανάλογα, βέβαια, με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, μπορείς να το χρησιμοποιείς καθημερινά αντί για την ενυδατική σου ή εναλλακτικά μετά τον ορό (serum). Δεν είναι καθόλου λιπαρό και θα δεις πως απορροφάται αμέσως από την επιδερμίδα σου, αφήνοντάς τη λαμπερή και με ένα διακριτικό άρωμα πορτοκάλι.

#2. Με το foundation ή το concealer:

Ποιος είπε ότι το μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λάδι προσώπου (και δη, το νέο ξηρό λάδι προσώπου Εσπερίδες της Fresh Line) μόνο στη skincare ρουτίνα σου;

Και επειδή καλοκαίρι είναι και σίγουρα θέλεις μία πιο ανάλαφρη κάλυψη στην επιδερμίδα σου, μία- δύο σταγόνες από το ξηρό λάδι στο foundation ή το concealer σου, αρκούν για να δεις τη διαφορά και να πετύχεις  ένα πιο φρέσκο και λαμπερό αποτέλεσμα.

Δες τι έκανα ακριβώς στο παρακάτω gif.

Voila!

#3. Ως φυσική λάμψη (aka highlighter):

Last but not least, το αγαπημένο μου tip. Γιατί, όταν μιλάμε για λάμψεις είμαι η πρώτη που θα κρατήσει σημειώσεις και θα τις μοιραστεί μαζί σου. Αυτό που έκανα λοιπόν, ήταν να δοκιμάσω το νέο ξηρό λάδι της Fresh Line πάνω από το μακιγιάζ μου, στα ψηλά σημεία του προσώπου μου ως φυσική λάμψη- highlighter.

 

Το μόνο που έκανα ήταν να ρίξω μία-δύο σταγόνες στις άκρες των δαχτύλων μου, που στη συνέχεια πέρασα ταμποναριστά στα ζυγωματικά μου

 

Extra tip: Αν βέβαια, θέλεις να δώσεις ακόμη μεγαλύτερη ένταση στη λάμψη του πρσώπου σου, δεν έχεις παρά να το περάσεις ταμποναριστά πάνω από το highlighter στα ζυγωματικά σου.

Πανεύκολο στη χρήση και σε πολύ πρακτική συσκευασία (30 ml) για να το παίρνεις μαζί σου ακόμη κι αν έχεις χειραποσκευή!