CELEBRITIES

Αύγουστος Κορτώ: Δημοσίευσε την αναγγελία του (νέου) γάμου του με τον σύζυγό του

Facebook.com/ Auguste Corteau

Η ισότητα στον γάμο για όλους τους πολίτες της χώρας ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και το αν διαφέρει το φύλο τους από αυτό του ανθρώπου με τον οποίο θέλουν να περάσουν τη ζωή τους, είναι νόμος του κράτους. Οι αναγγελίες γάμου των ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα μας, δημοσιεύονται όπως κι αυτές των ετερόφυλων ζευγαριών σε εφημερίδες και οσονούπω θα πραγματοποιούνται στα δημαρχεία της χώρας. Ανάμεσα στα ομόφυλα ζευγάρια που θα βρεθούν στο δημαρχείο της Αθήνας προκειμένου να παντρευτούν, είναι ο Αύγουστος Κορτώ και ο σύντροφός του, Τάσος.

Ο Αύγουστος Κορτώ μοιράζεται στιγμιότυπα της οικογενειακής του ζωής με τον σύντροφό του εδώ και πολλά χρόνια στα social media. Ως ένα από τα λίγα δημόσια πρόσωπα που δεν έχει κρύψει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, είχε δημοσιοποιήσει πριν χρόνια και συγκεκριμένα το 2016 τον γάμο του με τον Τάσο στη Νέα Υόρκη.

«Σε αυτή τη φάση, χωρίς καμία περίπτωση να θέλω να ονομάσω τον εαυτό μου επανάσταση, δεν τολμώ ούτε καν την ιδιότητα του ακτιβιστή να σφετεριστώ, αυτή τη στιγμή το να μη σωπαίνεις αποτελεί πράξη βαθιά επαναστατική», έλεγε στο περιοδικό Antivirus το 2016 ο Αύγουστος Κορτώ μιλώντας για τον γάμο τους, που ωστόσο μέχρι πρόσφατα δεν αναγνωριζόταν νομικά στη δική μας χώρα.

«Αλλά πήραμε κουράγιο ότι η χώρα στην οποία επιστρέφουμε, ακόμα κι αν στερείται ελευθεριών, δεν είναι σε καμία περίπτωση καμένο χαρτί για το οποίο θα πρέπει να απελπιζόμαστε. Όταν σου εύχονται μανάδες “να ζήσετε και με ένα παιδάκι πια ως γονείς” συνειδητοποιείς ότι βρίσκεται κόσμος στο πλευρό σου», τόνιζε ο συγγραφέας.

Χρειάστηκε να περάσουν 8 χρόνια και 8 επέτειοι γάμου με τον δικό του άνθρωπο για να μπορέσει πλέον να παντρευτεί και στη δική του χώρα. Να αναγνωρίζεται και εδώ ως σύζυγος του Τάσου κι εκείνος ως δικός του. Αλλά η ώρα ήρθε και ο Αύγουστος Κορτώ δημοσίευσε την αγγελία του δικού τους γάμου, όπως δημοσιεύτηκε σε ελληνική εφημερίδα στο Facebook.

Ο Αναστάσιος Σαμουηλίδης και ο Πέτρος Χατζόπουλος «πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στον Δήμο Αθηναίων», αναφέρει η αγγελία. Πέτρος Χατζόπουλος είναι το πραγματικό όνομα του συγγραφέα, που υπογράφει τα βιβλία του ως Αύγουστος Κορτώ.

«Μαζί σου πάντα», έγραψε ο ίδιος συνοδεύοντας την ανάρτηση για την αγγελία του γάμου του με τον σύντροφό του. Μαζί μοιράστηκε και μία φωτογραφία των 2 τους από το παρελθόν.

Ο Αύγοσυτος Κορτώ και ο Τάσος Σαμουηλίδης είναι ζευγάρι εδώ και 17 χρόνια. Πριν από λίγο καιρό παρακολούθησαν μαζί με άλλα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα την ιστορική ψήφιση του νομοσχεδίου που επεκτείνει τον πολιτικό γάμο και στα ομόφυλα ζευγάρια. Τότε είχε αναρτήσει μία φωτογραφία από το περιστύλιο της Βουλής μαζί του, γράφοντας “Marry Me”.

Το ζευγάρι ήταν από τα πρώτα που υπέγραψαν και σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα όταν τους το επέτρεψε η σχετική νομοθεσία.

«Και καθώς η μεγάλη στιγμή πλησιάζει, θα ήθελα να εκφράσω για μια ακόμα φορά την ευγνωμοσύνη μου σε όλες και όλους εσάς που σταθήκατε δίπλα μας σε κάθε αγώνα, σε κάθε διεκδίκηση του δικαιώματος στην οικογένεια χωρίς άλλους όρους πέρα από την ελευθερία και την αγάπη. Είστε και θα είστε η δύναμή μας, οι δικοί μας άνθρωποι, και θα μας βρείτε στο πλευρό σας σε κάθε στιγμή του δικού σας αγώνα για την ευτυχία», έγραφε τότε ο συγγραφέας.