ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το βίντεο της ημέρας: Τα πιο άσχημα σχόλια που έχουν δει τα ματάκια μας

Σήμερα 12 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο. Όλοι συμφωνούμε πως η λογοκρισία μας στερεί το δικαίωμα στην έκφραση και στην ενημέρωση. Ξέρουμε πολύ καλά πως όλοι οι άνθρωποι πρέπει να εκφράζουν τις απόψεις τους και ό,τι τους προβληματίζει ελεύθερα. Μισό λεπτό όμως. Ωραία και σωστά όλα αυτά αλλά υπάρχει και μια άλλη πλευρά που μάλλον δε σε έχει απασχολήσει. Μήπως θα έπρεπε να εξετάσεις αυτή την ημέρα από ένα διαφορετικό πρίσμα;

Εμείς εδώ στο Ladylike γράφουμε όσα πιστεύουμε. Καλά μέχρι εδώ; Γράφουμε και θέλουμε να διαβάζετε όσα σας ενδιαφέρουν και όσα σας κάνουν εντύπωση. Σωστό κι αυτό; Δεν πιέζουμε κανέναν. Πες την αλήθεια. Έχει έρθει σπίτι σου καμία από εμάς να σε βάλει με το ζόρι να διαβάσεις; Ποτέ και καμία.

Άρα; Γιατί τα σχόλια που λαμβάνουμε θα πρέπει να είναι βουτηγμένα στην κακία; Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε και  ό,τι δε μας αρέσει το κλείνουμε και πάμε παρακάτω. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε κι αν έχουμε την ανάγκη να σχολιάσουμε μπορούμε να το κάνουμε με σεβασμό.

Έλα όμως που κάποιες φορές ο σεβασμός πάει περίπατο και ο σχολιασμός ξεπερνά τα όρια. Τότε τι πρέπει να κάνουμε; Δεν κόβουμε σχόλια από βίτσιο. Δεν κόβουμε σχόλια γιατί δεν είναι αποθεωτικά. Κόβουμε σχόλια που μας προσβάλλουν, μας μειώνουν και μας κάνουν να νιώθουμε ετεροντροπή.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα εμείς συγκεντρώσαμε ”τα κομμένα” και φτιάξαμε ένα βίντεο που πρέπει να δεις. Γιατί αν θέλεις η λογοκρισία να πάψει να υπάρχει πρέπει πρώτα από όλα να μάθεις τα όρια σου. Πρέπει να μάθεις να σέβεσαι για να αξιώνεις να σε σέβονται.