ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

“Έλα στη θαλαμηγό μου να περάσουμε ονειρεμένα”: Τι συνέβη όταν προσπάθησαν να με κακομάθουν

Θεωρητικά ήταν μια Τετάρτη όπως όλες οι άλλες: είχα βγει με τις κολλητές μου στο αγαπημένο μας μπαρ μετά τη δουλειά και πίναμε ροζέ κρασί, μιας τέλειας ποικιλίας από την Μύκονο με κάτι φιλάκια στο πώμα. "Με ποιον μιλάς;", με ρώτησε αρκετά γρήγορα η Αλεξάνδρα αφού πρόσεξε μια "ασυνήθιστη" κινητικότητα στην αλληλεπίδρασή μου με το κινητό και την οθόνη του να μη δείχνει ένα γνώριμο περιβάλλον κάποιας από τις πλατφόρμες που συνήθως χρησιμοποιώ για να επικοινωνήσω με τον κόσμο στα social media. "Με τον Κώστα" - ας πούμε ότι τον λένε έτσι - "Είναι 53", είπα και η παρέα μου πάγωσε παρά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Τα αγόρια της ηλικίας μου είναι πολύ ανώριμα και δυστυχώς δε μπορούν να μου προσφέρουν τη σιγουριά και την ασφάλεια που ψάχνω. Αγαπώ πολύ τα ταξίδια γι’ αυτό και επέλεξα να σπουδάσω τουριστικά. Είμαι έξυπνη, εξωστρεφής και μου αρέσει πολύ να έχω δίπλα μου έναν άντρα που να δείχνει έμπρακτα ότι του αρέσει να με κακομαθαίνει. Μου αρέσουν τα αρσενικά που ξέρουν τι θέλουν κι έτσι τα πράγματα μεταξύ μας είναι ξεκάθαρα από την αρχή“. Αυτό ήταν το προφίλ της 20χρονης κοπέλας που παρίστανα, χρησιμοποιώντας μια παλιά μου φωτογραφία, και συστήνοντας τον εαυτό μου ως Τζένη, στο sugardaters.gr.

 

Η αλήθεια είναι πως δεν είχα ιδέα για το sugardating και τη φιλοσοφία του, μέχρι που ήρθε στα εισερχόμενα του Ladylike ένα mail με το εξής κείμενο: “Εκπροσωπώ τον ιστότοπο γνωριμιών www.sugardaters.gr το οποίο βασίζεται στο concept των sugarbabies και των sugardaddies. Ένα sugarbaby είναι μία νέα γυναίκα την οποία ένας μεγαλύτερος σε ηλικία άντρας την καλομαθαίνει με χρήματα και με δώρα. Για αντάλλαγμα εκείνη του παρέχει τη ‘συντροφιά’ της. Μία τάση υπέρ της δυναμικής της μεγαλύτερης ηλικίας. Η πρώτη σκέψη πολλών είναι πως η κουλτούρα του sugardating είναι μία μοντέρνα εκδοχή της πορνείας, η οποία έχει μεταμφιεστεί και έχει αλλάξει ταμπέλα με έναν τρόπο που την κάνει σχεδόν κοινωνικά αποδεχτή. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μία υποκουλτούρα. Στο sugardaters.gr υπάρχουν χιλιάδες χρήστες πολλοί από τους οποίους είναι φοιτητές και φοιτήτριες πανεπιστημίου. Τα sugarbabes βγάζουν πολλά λεφτά περνώντας καλά. Είναι μοντέρνες και μορφωμένες γυναίκες οι οποίες ξέρουν τι είναι αυτό που θέλουν. Καταλήγουν να βγάζουν πολλά περισσότερα χρήματα από όσα θα έβγαζαν σε οποιαδήποτε άλλη φοιτητική δουλειά. Αυτό που αναζητούν είναι να βρουν έναν άντρα, τον λεγόμενο sugardaddy ο οποίος θα τους πληρώνει τα έξοδα και θα τους κάνει δώρα. Σε αντάλλαγμα εκείνες θα του προσφέρουν αυτό που εκείνος θέλει. Αυτό μπορεί να είναι είτε ερωτική επαφή, είτε ρομαντισμός, είτε απλώς παρέα. Στο ελληνικό site υπάρχουν περισσότεροι από 4.000 Έλληνες και Κύπριοι χρήστες. Αν στο μέλλον ενδιαφερθείτε να γράψετε κάποιο άρθρο για αυτό το θέμα, μπορούμε να σας παρέχουμε το απαραίτητο υλικό (πχ. Ιστορίες που μας έχουν στείλει οι χρήστες) ή να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας για το concept του sugardating.

Το κεφάλι μου γέμισε ερωτηματικά μετά την ανάγνωση των παραπάνω γραμμών και φυσικά δε θα μπορούσα να συνεχίσω τη ζωή μου δίχως απαντήσεις. Εννοείται πως ενδιαφερόμουν να γράψω κάποιο άρθρο γι’ αυτό το θέμα. Το τι ακριβώς, ήταν κάτι που δεν είχα σκεφτεί.

 

Το SugarDaters δημιουργήθηκε στη Δανία τον Μάρτιο του 2013 από τον Rikki Tholstrup Jørgensen. “Η ιδέα μου ήρθε από ένα αμερικάνικο site γνωριμιών. Βασικά θέλαμε να κάνουμε ένα διαφορετικό dating site, αλλά χρειαζόταν πολλή προετοιμασία, οπότε προτιμήσαμε ένα έτοιμο concept από τις ΗΠΑ. Εγώ έχω δοκιμάσει για ένα μήνα το concept αυτό ώστε να ελέγξω και το site. Είχα μερικές πολύ ευχάριστες συζητήσεις, αλλά δε βρέθηκα ποτέ με καμία κοπέλα“, μου είπε ο Rikki στην επικοινωνία μας. “Ένα sugarbaby είναι ένα κορίτσι που αναζητά μια πολυτελή και άνετη ζωή. Ψάχνει κάποιον που θα τη σέβεται και θα της φέρεται σαν αληθινός κύριος. Δεν ψάχνει για one night stand, αλλά για μια πιο μόνιμη σχέση. Η πλειονότητα των sugarbabies, είναι μοντέρνες και μορφωμένες φοιτήτριες” μου λέει εκείνος – “κάτι σαν την Τζένη που είχα δημιουργήσει κι εγώ”, σκέφτηκα.

Ειρήσθω εν παρόδω, για να δούμε πώς τα πάει η Τζένη με ένα από τα μηνύματα που ξεκίνησαν να έρχονται (πολύ άμεσα) στο Inbox μου.

 

Η Μαργαρίτα επιδίδεται στο “άθλημα” του Sugardating από πέρσι τον Νοέμβριο. “Ήταν μία περίοδος που ένιωθα μόνη στη ζωή μου κι έπληττα. Όλο τα ίδια και τα ίδια. Ήθελα να ξεκινήσω κάτι διαφορετικό“, μου είπε όταν τη ρώτησα πώς αποφάσισε να γίνει Sugarbabe.

Τότε ήταν που μπήκα στο blog του sugardaters.gr, προκειμένου να κάνω ένα τεστ το οποίο θα με βοηθήσει να καταλάβω αν το Sugardating είναι για μένα ή όχι. Απάντησα σε ερωτήσεις της λογικής (;) “Φαντάσου πως πας για ψώνια, προτιμάς να αναζητήσεις τα ρούχα που βρίσκονται σε προσφορά ή θα ήθελες να είχες μία απεριόριστη πιστωτική κάρτα και να μπορείς να αγοράσεις οτιδήποτε θελήσεις (ειδικά ρούχα της αγαπημένης σου μάρκας);”. Φυσικά και θα προτιμούσα την πιστωτική και – μάντεψες σωστά – εννοείται πως σύμφωνα με αυτό το τεστ ήμουν ιδανική για Sugardating. Τι; Όχι; “Υπάρχει πάντα ένας Sugar Daddy, ο οποίος δεν μπορεί να αντισταθεί στο να κάνει τα όνειρά σου να γίνουν πραγματικότητα! Ένας τυπικός Sugar Daddy είναι ένας gentleman, και του αρέσει να ικανοποιεί την πριγκίπισσά του με πολλούς τρόπους. Ασ’τον να πραγματοποιήσει τις ευχές σου και να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του για να σε κάνει χαρούμενη. Τίποτα δεν είναι αδύνατο!”, μου υποσχόταν το site.

Γιατί γνωρίζεις ότι ο άλλος δεν φαντασιώνεται κάποια άλλη όταν είναι μαζί σου. Όταν πληρώνει, πληρώνει επειδή θέλει όλο το πακέτο που του προσφέρει εκείνη.

Τώρα που ξέρω λοιπόν από πρώτο χέρι ότι το Sugardating μου ταιριάζει, ας μάθω και το γιατί να το δοκιμάσω. “Το καλύτερο πράγμα στο Sugardating είναι οι άντρες και όλα όσα σου προσφέρουν απλόχερα. Όχι απλά σε θέλουν χωρίς πολύ προσπάθεια από την πλευρά σου, αλλά παράλληλα θέλουν να σου προσφέρουν τα πάντα. Είσαι η φαντασία τους. Σε έχουν ανάγκη. Ζητάνε την παρέα σου γιατί ξέρουν ότι θα τους κάνεις να περάσουν καλά (όχι απαραίτητα μόνο με σεξ). Αυτό που ποτέ δεν μου συνέβη στις μη Sugardating σχέσεις είναι ότι σχεδόν σε κάθε ραντεβού σου κάνουν κάποιο δώρο. Ποτέ δεν πλήρωσα για φαγητό ή για ποτό μαζί τους. Τα ξενοδοχεία ήταν όλα πολύ καλά. Όμως, πρέπει να  ξεκαθαρίσω κάτι. Είμαι σίγουρη ότι δεν είναι όλοι οι άντρες στο site έτσι. Δηλαδή, όταν μιλάω μαζί τους στο chat, προσπαθώ να σχηματίσω μια εικόνα. Προσπαθώ να μάθω πράγματα για αυτούς και να καταλάβω αν ο συγκεκριμένος άντρας θα μου προσφέρει το ραντεβού που θέλω ή όχι. Ρωτάω για τη δουλειά του, για την οικογένεια του, για τη ζωή του“, μου λέει το Sugar Babe που μου συστήθηκε ως Μαργαρίτα.

Ο Rikki από την άλλη θα σύστηνε το Sugardating και σε φίλες του ή την αδερφή του, “αν ψάχνουν για έναν άντρα που έχει τη ζωή του στα χέρια του, κατέχει μια θέση εξουσίας και είναι ευκατάστατος“. Η Κέλλυ είναι υπεύθυνη του ελληνικού site των sugardaters και μου μιλάει για ένα Sugar Babe με το οποίο είχε επικοινωνία: “Μία από τις κοπέλες που έχουμε μιλήσει, μου είπε ότι είχε χωρίσει, γράφτηκε στο site, κατάλαβε ότι το πρόβλημά της με το αντίθετο φύλο είχε να κάνει με την ηλικία. Έψαχνε για καιρό χαρακτηριστικά όπως η σωστή επικοινωνία σε άντρες νεότερούς της και τελικά τα βρήκε σε άντρες κατά 20 χρόνια μεγαλύτερους από εκείνη. Στην αρχή της έτυχαν περίεργοι, οι οποίοι της έστελναν μηνύματα και της ζητούσαν να βγούνε και της έταζαν δώρα. Τελικά βγήκε με κάποιους. Στην αρχή ήταν περίεργο, μετά άρχισε να το διασκεδάζει περισσότερο και να νιώθει καλύτερα. Απολαμβάνει τα έσοδα όποια κι αν είναι αυτά. Επίσης, αυτή λέει ότι το να κάνεις σεξ για τα χρήματα μέσα στα πλαίσια του Sugardating, είναι μια μοναδική σεξουαλική εμπειρία γιατί λέει ότι είναι αδύνατο να βιώσεις κάτι τέτοιο με το αγόρι σου. Γιατί γνωρίζεις ότι ο άλλος δεν φαντασιώνεται κάποια άλλη όταν είναι μαζί σου. Όταν πληρώνει, πληρώνει επειδή θέλει όλο το πακέτο που του προσφέρει εκείνη. Αυτή είναι η φαντασίωσή του και αυτό της αρέσει πάρα πολύ. Υποθέτω λοιπόν πως υπάρχουν κι εκείνες που το δοκιμάζουν γιατί το βλέπουν σαν κάτι διαφορετικό στο σεξ“.

Στο blog του site διαβάζουμε “Παρόλο που κανείς δεν θα έπρεπε να κατακρίνει τις ηθικές αξίες και τις προσωπικές πεποιθήσεις των άλλων, το SugarDaters σαν ιδέα προωθεί και πιστεύει στις ερωτικές σχέσεις που βασίζονται κυρίως στην ειλικρίνεια και στην αμοιβαία ικανοποίηση. Το SugarDaters δεν είναι για τα χρήματα, αλλά είναι το όνειρο για αγάπη, το όνειρο για ένα ακριβό lifestyle, και το όνειρο για οτιδήποτε άλλο αναζητεί ο καθένας μας στον σύντροφο του. Όλες αυτές οι χιλιάδες κοπέλες από όλο τον κόσμο, δεν εγγράφηκαν στο SugarDaters μόνο για να αποκατασταθούν οικονομικά, αλλά και για να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο της πραγματικής αγάπης!”

H Μαργαρίτα πάντως, ενώ δεν αναφέρθηκε στην πραγμάτωση του ονείρου της “πραγματικής αγάπης”, μου είπε πως έχει μαζέψει πάρα πολλά κοσμήματα. Έχει πάει Παρίσι, Λονδίνο, το καλοκαίρι ήταν Μύκονο, Ρόδο και Σαντορίνη, χωρίς να πληρώσει τίποτα. Της έχουν χαρίσει ένα κινητό, άπειρες κάρτες ανανέωσης, έχει φάει στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, έχει κοιμηθεί στα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας, την έχουν πάει για spa και μασάζ. Ποιο το αντάλλαγμα;

Όλοι αρχικά θέλουν σεξ. Τις περισσότερες φορές το σεξ είναι μέτριο, αλλά ποτέ δεν το έκανα χωρίς να το θέλω ή χωρίς να το νιώθω. Έπειτα θέλουν παρέα. Στα ταξίδια τους, στις διακοπές τους, στον κινηματογράφο, στα βράδια που η εναλλακτική τους θα ήταν να μείνουν μόνοι σπίτι. Οι παντρεμένοι από την άλλη, θέλουν μόνο σεξ, κάτι το οποίο δεν βρίσκω παράλογο. 

Η εγγραφή στο SugarDaters.gr είναι δωρεάν για όλους, αλλά οι SugarDaddies και οι SugarMamas πρέπει να πληρώσουν συνδρομή για να επικοινωνήσουν ελεύθερα με τα SugarBabes και να δουν τις φωτογραφίες τους. Ενδεικτικά, η μηνιαία συνδρομή είναι στα 15 ευρώ, το Τζενάκι μιλούσε τσάμπα. “Το blog δεν ενθαρρύνει τις γυναίκες να το κάνουν, απευθύνεται σε όσες είναι ήδη sugarbabies, δεν τους λέμε έλα να κάνεις Sugardating και θα φτιάξει η ζωή σου. Εφόσον αυτές θέλουν να το κάνουν, και υπάρχει η ζήτηση, αντίστοιχα θα υπάρχει από τη μεριά μας και η αντίστοιχη προσφορά. Δεν ενθαρρύνουμε σε καμία περίπτωση τις γυναίκες να το κάνουν“, μου λέει η Κέλλυ.

Ο έλεγχος των φωτογραφιών και των προφίλ γίνεται χειροκίνητα για να μπορέσουμε να εμποδίσουμε την εκπόρνευση. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι καμία δε θα πουλήσει τον εαυτό της για χρήματα.

Τα κείμενα ελέγχονται επίσης από εμάς, απορρίπτεται οτιδήποτε δεν ακολουθεί τους κανόνες ή δεν πρόκειται για το άτομο που βλέπουμε στο προφίλ. Αν για παράδειγμα, φαίνεται ψεύτικη η φωτογραφία, ζητάμε εικόνα επιβεβαίωσης και μόνο τότε εγκρίνεται το προφίλ του. Επίσης, μόνο αν έχει κανείς εγκεκριμένη εικόνα από εμάς μπορεί να δει τα προφίλ των άλλων μελών. Έτσι διαχωρίζουμε και τους σοβαρούς από τους λιγότερο σοβαρούς χρήστες. Από τις φωτογραφίες επιβεβαιώνουμε ακόμα ότι είναι άνω των 18. Αν μια κοπέλα φαίνεται πολύ νέα, τότε την απορρίπτουμε κατευθείαν χωρίς να ζητήσουμε τίποτα παραπάνω και μάλιστα την μπλοκάρουμε ώστε να μη μπορεί να δημιουργήσει προφίλ. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, αλλά το ψάχνουμε για να το κάνουμε ακόμα πιο σίγουρο“, λέει η Κέλλυ ξεκαθαρίζοντάς μου τα πάντα γύρω από την ασφάλεια της ιστοσελίδας.

Το chat στο site εμείς δεν το βλέπουμε. Αυτό δεν είναι σωστό. Θα ήταν και λίγο περίεργο να βλέπουμε τι συζητούν και να διαβάζουμε τα πάντα, μέχρι να δούμε κάτι. Είναι υποχρεωτικό να γράψουν στο προφίλ τους τι θέλουν και τι ζητούν και να βάλουν μια φωτογραφία. Πολλοί δεν ξέρουν ότι αν γράψουν κάτι που απαγορεύεται θα καταργηθεί το προφίλ τους. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του καθενός το τι θα αποφασίσει να κάνει. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την καθημερινή ζωή. Εννοείται πως προειδοποιούμε συνέχεια, έχουμε ένα σωρό mail στα οποία υπενθυμίζουμε να μην δίνουν προσωπικά στοιχεία, να είναι πάντα σε δημόσια τοποθεσία το πρώτο ραντεβού“, μου λέει η Κέλλυ όταν εξέφρασα τις αμφιβολίες μου για την ασφάλεια του concept.

Είναι πορνεία;

Αν τοποθετούσα το Sugardating κάτω από την ομπρέλα της πορνείας, θα αγνοούσα την πολυπλοκότητα της σχέσης μεταξύ των Sugardaddies και των Sugarbabes (ή των boytoys και των sugarmamas αντίστοιχα), αλλά και τη νομιμότητά του(;). Από την άλλη αν το δεχόμουν και σαν μια κανονική σχέση με έναν πλούσιο άντρα, θα ήταν κάτι περισσότερο από υπεραπλούστευση της πραγματικής του φύσης. Η Κέλλυ υποστηρίζει πως οι γυναίκες που αποφασίζουν να κάνουν Sugardating, ψάχνουν για σχέση. Τώρα αν θα είναι ερωτευμένες σε αυτή, ή αν ο άντρας θα τις αγαπήσει, δεν έχει σημασία. Διαφέρει από την πορνεία στο ότι ναι μεν σε πληρώνει, κάνετε σεξ, αλλά είστε και μαζί. Έχεις κανονική σχέση μαζί του, δεν του παρέχεις απλά σεξ, του παρέχεις συντροφιά. Οι κοπέλες μπαίνουν και ψάχνουν για σχέση, εννοείται ότι ψάχνουν για μια πολυτελή ζωή και άνεση, αλλά ψάχνουν να κάνουν σχέση. Δεν είναι μόνο για ένα βράδυ, δεν θέλουν απλά να κοιμηθούν με τον οποιονδήποτε. Ψάχνουν κάποιον ο οποίος να μπορεί να τις φροντίσει οικονομικά. Υπάρχει μεγάλη αύξηση στις φοιτήτριες που επιλέγουν πλέον το Sugardating, οι οποίες μπαίνουν σε ένα τέτοιο είδος σχέσης για να πληρώσουν το ενοίκιο ή τα χρέη τους.“.

H Mαργαρίτα, ως Sugarbabe, θέλει διάρκεια στις σχέσεις της με τους άντρες αυτούς: “Δεν με ενδιαφέρει να βρεθώ με άντρες οι οποίοι με θέλουν μόνο για μία αρπαχτή ένα Σαββατοκύριακο. Με ενδιαφέρει να γνωρίσω κάποιον με τον οποίο θα βρισκόμαστε συστηματικά. Θα είναι κάποιος που θα ξέρω ποιος είναι. Θέλω η σχέση μου μαζί του να έχει μια εξέλιξη και πολλά oφέλη. Δεν απαντάω καν σε τύπους που μου στέλνουν πόσα θέλω για ένα στοματικό“. Ο Rikki περνάει σε μια πιο άμεση σύγκριση: “Η πορνεία αφορά σε σεξουαλικές συναντήσεις πληρωμένες με την ώρα. Τα sugarbabies δεν είναι υποχρεούνται να κάνουν σεξ, και βασικά το Sugardating δεν αφορά κατ’ ανάγκη το σεξ.Το Sugardating αφορά τη συντροφικότητα σε μια παλιά δυναμική. Μπορεί να κυμανθεί από έναν αληθινό έρωτα μέχρι μια απλή “εμπειρία συντρόφου”.

Εν τω μεταξύ η Τζένη έχει κάνει θραύση.

 

Ακολουθεί απόσπαμα από το blog του Sugardaters.gr, στο οποίο διαβάζουμε πέντε συμβουλές για όλα τα καινούρια Sugar Babes (σαν την Τζένη):

1. Σκέψου μακροπρόθεσμα

Παρόλο που μπορεί να μη θέλεις να αναφέρεις όλες τις χρηματικές λεπτομέρειες από το πρώτο μήνυμα, προσπάθησε η διαπραγμάτευση μεταξύ σας να ξεκινήσει από την πολύ αρχή. Όσο περισσότερο αναβάλλεις αυτή τη συνομιλία, τόσο δυσκολότερο θα γίνει αργότερα να πάρεις με ωραίο τρόπο αυτό που θέλεις. Οπότε έχε στο μυαλό σου το πρώτο ραντεβού ως μία επαγγελματική συνάντηση. Να είσαι προετοιμασμένη και έτοιμη να διαπραγματευτείς.

2. Να είσαι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη

Αυτό που τα περισσότερα sugarbabes με εμπειρία μετανιώνουν είναι το ότι σπατάλησαν αρκετό χρόνο στην αρχή της sugar σχέσης τους με το να είναι πολύ ταπεινές όσον αφορά την έκφραση των προσδοκιών τους. Η αλήθεια όμως είναι πως αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό που θέλεις, τότε δεν θα πάρεις τίποτα. Η ρομαντική σχέση θα προκύψει αργότερα, αν όντως είναι να προκύψει. Όμως, οι βόλτες χεράκι χεράκι και τα ερωτευμένα βλέμματα δεν θα πληρώσουν τους λογαριασμούς σου.

3. Φέρσου διπλωματικά, αλλά όχι υποτακτικά

Από τη στιγμή που προσδοκείς να σου συμπεριφέρονται σαν μία κυρία, τότε πρέπει επίσης να συμπεριφέρεσαι σαν μία κυρία. Ο υποψήφιος sugardaddy σου πρέπει να δει τι ακριβώς έχει να κερδίσει από τη σχέση του μαζί σου. Οπότε, βεβαιώσου ότι έχεις βγάλει τα καλύτερα χαρακτηριστικά σου στη φόρα. Ωστόσο, μην αφήνεις τον εαυτό σου να υποχρεώνεται να ζει καταστάσεις με τις οποίες δεν νιώθει άνετα. Να είσαι ξεκάθαρη με αυτό που χρειάζεσαι και να έχεις αυτοπεποίθηση με τα όσα έχεις να προτείνεις.

4. Να δείχνεις προσεγγίσιμη, αλλά όχι απελπισμένη

Όσο σημαντικό είναι να είσαι ξεκάθαρη με αυτό που θέλεις, τόσο σημαντικό είναι να μη ξεχνάς ότι κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να σε στηρίξει. Ο υποψήφιος sugardaddy σου θα πρέπει να καταλάβει το λόγο για τον οποίο αξίζεις το χρόνο και τα δώρα του. Σιγουρέψου ότι επιδεικνύεις την καλή πλευρά σου και ότι δεν τον μπουκώνεις με τα προσωπικά σου ή τα οικονομικά σου θέματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποκρίνεσαι, ωστόσο, η ελκυστικότητα σου αποτελεί ένα πολύ καλό κίνητρο για έναν άντρα να σε καλομάθει.

5. Μην παρασύρεσαι

Το sugardating έχει να σου προσφέρει και άλλα πλεονεκτήματα πέρα από την χρηματική υποστήριξη, όπως για παράδειγμα το mentorship ή πολύ απλά την καλή παρέα. Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν να μη ξεχνάς τα προνόμια της καλή ζωής όταν ο sugardaddy σου βρίσκεται δίπλα σου να σε στηρίζει. Όπως και να έχει, εσύ είσαι το άτομο που είναι υπεύθυνο για την οικονομική σου ασφάλεια και για την ποιότητα της καθημερινής σου ζωής“.

Η φεμινιστική διάσταση των πραγμάτων

Η Κέλλυ είναι απόλυτη όταν τη ρωτάω αν θα το έκανε η ίδια: “Εγώ δεν το ‘χω δοκιμάσει, δεν πιστεύω ότι ταιριάζει με εμένα, ούτε το έχω προτείνει σε κάποια φίλη μου. Επειδή δουλεύω εδώ, δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με αυτό, ότι θα το έκανα κι εγώ ή ότι είναι το καλύτερο πράγμα για να κάνει μια κοπέλα. Από τη μία πιστεύω ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή για κάποια, αλλά από την άλλη πιστεύω πολύ περισσότερο ότι η κάθε μία έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει με το σώμα της, να μην κατακρίνεται γι’ αυτό, να μη μπαίνουν ταμπέλες και αν θέλει να κάνει κάτι για τα χρήματα, να κάνει κάτι για τα χρήματα, με την προϋπόθεση ότι δεν εξαναγκάζεται και δεν πληγώνεται κανείς“.

Με τα φεμινιστικά μου ένστικτα να παίζουν περίεργα παιχνίδια στο κεφάλι μου και να είναι έτοιμα να εκδηλωθούν ποικιλοτρόπως, ρωτάω τον Rikki αν θεωρεί πως το Sugardating υποτιμά τις γυναίκες, ωθώντας τις ουσιαστικά σε έναν τρόπο ζωής στον οποίο μένουν με έναν άντρα επειδή τις πληρώνει (αυτό στα αυτιά μου ακούγεται περισσότερο σαν “τις νοικιάζει” ή “τις αγοράζει”), ή τις κάνει να εθιστούν στα χρήματα του Sugardaddy τους. “Το Sugardating είναι ένας τρόπος ζωής που έχουν επιλέξει αυτές οι γυναίκες, οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να νιώθουν υποτιμητικά. Είναι η απόφασή τους και έχουν τον έλεγχο. Το Sugardating δεν έχει καμία σχέση με την καταναγκαστική σεξουαλική εργασία. Θα ‘πρεπε να νιώθουν δυνατές, αφού κάνουν αυτό που θέλουν. Επίσης αυτό το είδος “εθισμού” είναι κάτι μεγαλύτερο από το Sugardating. Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να συνηθίσουν στην πολυτέλεια και δεν θα ήθελαν να επιστρέψουν σ’ έναν τρόπο ζωής με λιγότερες ανέσεις. Από μια άλλη οπτική, είναι επίσης πολύ πιθανό ότι αυτές οι γυναίκες θα κινητοποιηθούν από την εμπειρία μιας τόσο πολυτελούς ζωής και θα θέλουν να γίνουν πετυχημένες, ώστε να βγάζουν οι ίδιες αυτά τα χρήματα“.

Κοίτα να δεις που το Sugardating λειτουργεί και ως κίνητρο για αυτοβελτίωση. Ποιος να το φανταζόταν;

Έχει έρθει η ώρα να σε μάθουμε βήμα προς βήμα, πώς να πείσεις τον sugardaddy σου να σου κάνει δώρο ένα ταξίδι, από το blog του SugarDaters.

Φέρε το θέμα που θέλεις στην κουβέντα

Ζήτησε του να σου διηγηθεί ένα από τα καλύτερα ταξίδια που έχει ποτέ κάνει. Κάν’ τον να σου μιλήσει για το τι ήταν αυτό που του άρεσε περισσότερο. Ποιο ήταν αυτό το μέρος; έκανε κάτι το διαφορετικό σε αυτό το ταξίδι; Τι φαγητά έφαγε; Μάθε τι είναι αυτό που προτιμάει, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο για εσένα να το σχεδιάσεις. Το ταξίδι αυτό θα είναι κάτι τέλειο όχι μόνο για εσένα αλλά και για εκείνον.

Πέτα μερικές σπόντες

“Φαντάζεσαι πόσο τέλειο θα ήταν να καπνίζεις μαριχουάνα στους δρόμους σε ένα μέρος όπου κάτι τέτοιο είναι νόμιμο;” Προσπάθησε να βρεις κάτι συγκεκριμένο για το μέρος όπου θέλεις να ταξιδέψεις και πέτα μερικές σπόντες. Φύτεψε μερικές ιδέες και σενάρια στο μυαλό του. Και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για κάτι άλλο. Θα φροντίσει ο ίδιος για τα υπόλοιπα.

Λίγος χρόνος για τους δύο σας

‘Δεν μπορώ να σε χορτάσω’. Το πιο πιθανό είναι πως ο Sugar Daddy σου είναι αρκετά απασχολημένος και το πρόγραμμα του είναι καθημερινά γεμάτο. Ακόμα και όλες εκείνες τις φορές που περνάτε κάποιο χρόνο μαζί δεν είναι τελείως μόνος του. Οι συνεχόμενες κλήσεις και οι ειδοποιήσεις που δέχεται στο τηλέφωνο του, τον εμποδίζουν από το να απολαμβάνει ολοκληρωτικά το χρόνο του μαζί σου. Και αυτός είναι κυρίως ο λόγος που ακόμα και αν πρόκειται να ταξιδέψετε μονάχα για ένα Σαββατοκύριακο, καλό θα ήταν να του ξεκαθαρίσεις ότι θα είσαστε τελείως οι δύο σας. Ούτε τηλέφωνα, ούτε δικαιολογίες, ούτε κάποιες άλλες παρεμβάσεις.

Η δικαιολογία του ολοκαίνουργιου μαγιό

Έχεις μόλις αγοράσει ένα καινούργιο καταπληκτικό σεξουλιάρικο (!) μαγιό, αλλά έχεις ένα πολύ πολύ μικρό πρόβλημα. Δεν έχεις που να το φορέσεις! Φόρεσε το, βγάλε μία φωτογραφία και στείλ’την στον Sugar Daddy σου, ρωτώντας τον: “Φαντάσου απλά αυτό το μαγιό να είναι καλυμμένο με άμμο!“.

Δε θα σε κρατήσω άλλο σε αγωνία

Δε βγήκα ραντεβού με κάποιον από τους αρκετούς, ώριμους, άντρες που γοητεύτηκαν από τη Τζένη στο sugardaters.gr και θέλησαν να με πάνε βόλτα με θαλαμηγούς, να μου κάνουν δώρα ή να με πληρώσουν. Δεν ξέρω αν είμαι πολύ ρομαντική ή τελικά καθόλου παραδόπιστη, αλλά η ιδέα του να επενδύσω εμένα, ενέργεια, χρόνο και να προσπαθώ να κερδίσω και να κρατήσω το ενδιαφέρον κάποιου με αντάλλαγμα τα χρήματά του ή υλικές εμπειρίες δεν μου ακούγεται σαν μια αρκετά συμφέρουσα πρόταση.

Πώς ένιωσα; Γέλασα και απογοητεύτηκα. Όχι με τον εαυτό μου, αλλά μάλλον με το ότι υπάρχει μια ευρέως αποδεκτή κουλτούρα στην οποία το να προσφέρεις τον εαυτό σου με μια κάποια τιμή, περνάει σαν “να σε κακομαθαίνουν” ή θεωρείται “έξυπνη” κίνηση, αφού θα σε φέρει πιο κοντά στα “όνειρά σου”. Απλά όχι από τον συνηθισμένο δρόμο της διεκδίκησής τους, αλλά από ένα άλλο, πιο σύντομο και σκοτεινό σοκάκι. Δεν μου μίλησε κανείς υποτιμητικά ή άσχημα, και δεν θα μπορούσα να προσβληθώ για το ότι με κοστολογούσε ο οποιοσδήποτε, εφόσον είχα κάτσει οικειοθελώς στη βιτρίνα του οίκου δημοπρασιών.

Παρόλο που μια αμοιβαία επωφελούμενη σχέση ακούγεται απόλυτα δίκαιη και σαφέστατα αποτελεί επιλογή για μια γυναίκα-  εφόσον μπορεί να διαχειριστεί το σώμα και τον χρόνο της με όποιον τρόπο θέλει- οι ηθικοί φραγμοί που ορθώνονται όταν αφαιρέσεις από μια ερωτική επαφή (πάσης φύσεως) το συναίσθημα, και βάλεις στη θέση του λεφτά, είναι θεόρατοι, ακόμα κι αν προσπαθείς να τους κρύψεις, κάτω από βουνά “ζάχαρης”.