ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Michael Jackson: 7 στοιχεία που δεν γνωρίζεις για την καριέρα του “βασιλιά” της pop

Ενώ προετοιμαζόταν για τη μεγάλη του επιστροφή στα μουσικά δρώμενα με την παγκόσμια περιοδεία "This Is It" γίνεται γνωστή η είδηση του θανάτου του, προκαλώντας σοκ στη διεθνή κοινότητα. Ο Michael Jackson, ο ζωντανός θρύλος για πολλούς, πεθαίνει στις 25 Ιουνίου 2009 σε ηλικία 51 ετών από οξεία δηλητηρίαση με τις ουσίες propofol και βενζοδιαπεζίνη, έπειτα από καρδιακή ανακοπή που υπέστη.

Ο προσωπικός του γιατρός, Conrad Murrey, καταδικάζεται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, οι fans του ανά την υφήλιο αλλά και ο μουσόφιλοι στο σύνολό τους αναγνωρίζουν την απώλεια του μεγαλύτερου ειδώλου μετά τον Elvis Prisley, ενώ πολυάριθμα αφιερώματα και συναυλίες λαμβάνουν χώρα σαν ένας ύστατος φόρος τιμής.

Καθώς η πορεία του Michael Joseph Jackson, όπως ήταν ολόκληρο το όνομά του, ξεκίνησε από την πολύ παιδική του ηλικία μαζί και με τα υπόλοιπα αδέρφια της οικογένειας Jackson, σίγουρα είναι πολλά εκείνα που μπορεί να μη γνωρίζεις οπότε, με την αφορμή της συμπλήρωσης των 8 χρόνων από το θάνατό του, σου παρουσιάζουμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα γεγονότα της καριέρας του.

1) Βρέθηκε 28 φορές στα top 5 singles του Ηνωμένου Βασιλείου σαν solo καλλιτέχνης

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα σου φαινόταν εξωφρενικός ο αριθμός αλλά μόλις σου απαριθμήσω ένα ένα τα singles θα δεις ότι για τον Michael Jackson είναι εφικτό: Got To Be There, Rockin’ Robin, Don’t Stop ‘Til You Get Enough, She’s Out Of My Life, Beat It, Say Say Say, Bad, The Way You Make Me Feel, Man In The Mirror, Dirty Diana, Leave Me Alone, Remember The Time, Heal The World, Give In To Me, Scream, They Don’t Care About Us, Why, Stranger In Moscow, HIStory/Ghosts, You Rock My World and One More Chance, συν αυτά που βρέθηκαν στο no.1 των charts: One Day In Your Life, Billie Jean, I Just Can’t Stop Loving You, Black or White, You Are Not Alone, Earth Song και Blood on the Dancefloor.

2) Το “Thriller” αρχικά ήταν “Starlight”

Πολύ πριν το hit “Thriller” γίνει αυτό που όλοι ξέρουμε σήμερα, με την χαρακτηριστική του χορογραφία, λεγόταν “Starlight” κι έλεγε, μεταξύ άλλων “Give me some starlight”. Αυτό το κάπως “γλυκανάλατο” ωστόσο δεν ήταν αρκετό για τον Jackson κι έτσι φτάσαμε στο αγαπημένο Thriller. Ευτυχώς.

3) Παρά λίγο να συνεργαστεί με τη Whitney Houston

Το τραγούδι “I Just Can’t Stop Loving You” λογικά το γνωρίζεις. Ωραία. Φαντάσου, τώρα, να το τραγουδά η Whitney Houston. Ναι, αυτό θα είχε συμβεί αν η δισκογραφική της Houston δεν είχε απορρίψει την πρόταση του Jackson, φοβούμενη την “υπερέκθεση” της πρωτοεμφανιζόμενης τότε Whitney.

4) Κατέχει δυο αστέρια στη Λεωφόρο της Δόξας

Αυτή η ιδιαιτερότητα συμβαίνει με τον πάλαι ποτέ βασιλιά της ποπ επειδή τιμήθηκε τόσο για τη solo καριέρα του, όσο και για τα χρόνια που ήταν μέλος της οικογενειακής επιχείρησης μπάντας, των Jackson Five.

5) Κατέχει και το ρεκόρ των περισσότερων ταυτόχρονων top singles

Στις 5 Ιουλίου 2009 ο Michael Jackson γίνεται ο πρώτος καλλιτέχνης με 13 singles στο βρετανικό top 40 chart, σπάζοντας το ρεκόρ του Elvis Prisley ο οποίος είχε κατορθώσει τα 7 και ήταν τα εξής: Man In The Mirror (2), Billie Jean (10), Thriller (12), Smooth Criminal (13), Beat It (19), Black or White (25), Dirty Diana (26), They Don’t Care About Us (32), Earth Song (33), The Way You Make Me Feel (34), You Are Not Alone (35), Don’t Stop ‘Til You Get Enough (38) και Bad (40).

6) Το album με τα περισσότερα no.1 singles δεν είναι αυτό που νομίζεις

Ή τουλάχιστον αυτό που φαντάζει πιο “λογικό”, δηλαδή το Thriller, το οποίο αποτελεί το album με τα περισσότερα αντίτυπα παγκοσμίως. Και όμως. Ο δίσκος που έδωσε δύο no.1 singles στο Michael Jackson είναι το “HIStory”, με τα “You Are Not Alone” και “Earth Song” να φτάνουν στην κορυφή των charts.

 

7) Κατέχει το Ρεκόρ Γκίνες για τον πιο επιτυχημένο διασκεδαστή όλων των εποχών

Γιατί αν δεν το κατείχε ο Jackson, τότε ποιος; Η λέξη “θρύλος” μπορεί να είναι κάπως πολυχρησιμοποιημένη, όμως στην περίπτωση του Michael Jackson είναι αυτή που μπορεί να τον χαρακτηρίσει επακριβώς.