ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

12 γυναίκες που θα μπορούσαν να είναι ο επόμενος James Bond

Πίσω στο μακρινό 2015, υπήρξε μια μικρή, φωτεινή περίοδος που ο κόσμος φλέρταρε στα σοβαρά με την ιδέα πως ο Idris Elba, θα μπορούσε να είναι ο επόμενος James Bond – οι παραγωγοί το σκέπτονταν, το κοινό το συζητούσε και τα media αναπαρήγαγαν την ιδέα με τόση θέρμη  ώσπου, τελικά, η «έκπληξη» κάηκε – και μαζί της και η πιθανότητα να δούμε κάποτε τον sexy Idris, να φοράει τα παπούτσια του υπερπράκτορα 007.

Ο ίδιος, ο Elba, πια, όποτε ερωτάται για το θέμα – και ερωτάται συχνά –  προτιμά να μην απαντά ή καταφεύγει σε παραπλανητικές τεχνικές, αντιστρέφοντας την ερώτηση ή εμπλουτίζοντάς την, με μια νέα προοπτική. Στην τελευταία του συνέντευξη στο «Variety», είπε, για παράδειγμα : «Γιατί θα πρεπε απαραίτητα ο χαρακτήρας του Bond να παιχτεί από έναν άντρα; Θα μπορούσε να είναι μια γυναίκα – μια λευκή γυναίκα ή μια μαύρη γυναίκα. Να παρουσιάσουμε κάτι πραγματικά διαφορετικό – γιατί όχι ;»

Όλο αυτό, μπορεί να μοιάζει λίγο με κείνο το παλιό ανέκδοτο με τον Θεό (σ.σ. «Μήπως ο Θεός είναι μαύρος ; Ναι, αυτή είναι…»), από την άλλη, όμως, ένας θηλυκός Βοnd θα ήταν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα,  πολυαναμενόμενη ανατροπή, ιδίως σε μια girl power εποχή. Υπέρ της ιδέας τάχθηκε και η ίδια Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, (σ.σ. τον περασμένο Δεκέμβριο δήλωσε πως «μια μέρα θα έπρεπε να υπάρξει ένας θηλυκός James Bond»), ενώ η παραγωγός των ταινιών Bond, Barbara Broccoli, πήρε μια θέση μάλλον αινιγματική : «Αυτά τα φιλμ, αντικατοπτρίζουν τους καιρούς που ζούμε, κι εμείς  πάντα προσπαθούμε να δοκιμάζουμε καινούργια, πρωτοποριακά πράγματα. Όλα είναι δυνατά. Αυτή η στιγμή ο Bond είναι ο Daniel Craig και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μαζί του, όμως ποιος ξέρει τι μπορεί να φέρει το μέλλον;»

Πράγμα που σημαίνει πως στο μέλλον, εκτός από ακριβές Aston Martin  και πολλά κουνημένα martinis μπορεί να συναντήσουμε  και μια από τις επόμενες κυρίες.

1.Angelina Jolie

 

Aν δεν ήταν χωρισμένη, ημι-ανορεξική, ή  πάρα πολύ απασχολημένη να υιοθετεί παιδιά, να κάνει ταινίες για την Καμπότζη και γενικά να ευαισθητοποιεί τον πλανήτη για το προσφυγικό, την πείνα, τον καρκίνο και άλλα τέτοια μικροζητήματα, θα είχε πλάκα να την δούμε ξανά σε ένα ρηχό action movie, με εκρήξεις, κυνηγητά και καθαρό φιλμικό fun, όπως αυτά που έχει αποδείξει πως ξέρει να κάνει. (βλέπε και : Lara Croft, Salt).

2.Μargot Robbie

Richard Shotwell/Invision/AP

  Richard Shotwell/Invision/AP

Σύμφωνοι, από το «Ι, Tonya»  μέχρι τα πλατό του υπερ-κατασκόπου 007 είναι μακρύς ο δρόμος – αλλά, πάλι, για την υπέροχη Μargot, θα άξιζε να τον διανύσει κανείς.

3.Jennifer Lawrence

Jordan Strauss/Invision/AP

 

Tο πλην είναι ότι έχει ήδη στην «πλάτη» της ένα ηρωικό έπος – την τριλογία των Hunger Games και της «Κοτσυφόκισσας» – και μια θητεία στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (Red Sparrow). Το συν, πως είναι τόσο εξαιρετική – και εμπορική –  ηθοποιός, που μπορεί να «σηκώσει» το legacy του «προϊόντος» Bond . Κι έπειτα, σκεφτείτε, τη βραχνή, σέξι φωνή της στη φράση «shaken, not stirred»…

4.Charlize Theron

 

Θεϊκά όμορφη ξανθιά, με κοφτερό sex-appeal, έναν τόνο ταλέντο και  προϋπηρεσία σε ρόλους μοναχικής εκδικήτριας  (Mad Max, Αtomic Blonde),  αναζητεί ρόλο spy girl. Πληροφορίες, εντός.

5.Gillian Anderson

Willy Sanjuan/Invision/AP

Willy Sanjuan/Invision/AP

O πρώτος λόγος που μπήκε σε αυτή τη λίστα είναι διότι είναι Αμερικανο-αγγλίδα και μπορεί να αλλάζει προφορά ανάλογα με τις απαιτήσεις του σεναρίου, ο δεύτερος διότι η ίδια αυτo-προτάθηκε για τον ρόλο, (σ.σ. ανέρτησε στο Instagram ένα post με την φωτογραφία της πάνω στην κλασική αφίσα- μάτι του υπερπράκτορα και hashtag #NextBond) και ο τρίτος ότι έχει την ψήφο της αρχισυντάκτριάς μας. Η διαπλοκή είναι εκεί έξω.

6.Εmilia Clarke

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

Mπορεί να είναι μινιόν, αλλά το βιογραφικό της (σ.σ. θυελλογέννητη, άκαυτη, δρακομάνα, απελευθερώτρια κ.λπ), και ο τρόπος που παίζει με σπαθιά, τόξα, φωτιές, (τον ανιψιό της!) είναι απόδειξη πως η 29χρονη πρωταγωνίστρια του «Game of Thrones», είναι μάλλον αυτό που θα έλεγες bad ass τυπάκι. Κι επιπλέον, αυτή τη στιγμή μάλλον χρειάζεται μια μεγάλη Hollywood επιτυχία, για να εδραιωθεί ως εμπορική star.

7.Κate Winslet

Jonathan Short/Invision/AP, File

Jonathan Short/Invision/AP, File

H 40χρονη star -χαμαιλέοντας του «Τιτανικού», του «Jobs» και των ταινιών τύπου «Divergent», έχει μια τεράστια ερμηνευτική γκάμα – σίγουρα, πάντως, αρκετά μεγάλη για να χωρέσει τον πρώτο θηλυκό Βond. Στα συν της, ότι στη Βρετανία, έρχεται πρώτη στις δημοσκοπήσεις του κοινού σχετικά με το ποια γυναίκα θα μπορούσε να φορέσει το κοστούμι του 007 (σ.σ. οι άλλες δύο της κορυφαίας τριάδας  είναι η Gillian Anderson και η Rachel Weisz). Αν επιλεγεί, θα είναι η πρώτη Jane Bond, με Όσκαρ.

8.Εmily Blunt

 

Αν η ιδανική υποψήφια πρέπει να συνδυάζει κομψότητα, στιλ, χιούμορ, δύναμη, αινιγματική σαγήνη,  εγγλέζικο φλέγμα και την ικανότητα να δέρνει άγριους, μεγαλόσωμους άντρες, τότε ίσως η Blunt να είναι η Aston Martin DB5 της λίστας με τις πιθανές Βond, Jane Bond.  Τα βρετανικά media τη στηρίζουν και την αποθεώνουν.

9. Rosamund Pike

Evan Agostini/Invision/AP

Evan Agostini/Invision/AP

Mπορεί να ήταν κάποτε ένα ταπεινό Bond Girl (η σκοτεινή πράκτορας της ΜΙ6, Miranda Frost, ναι, αυτή που ο Pierce Brosnan, ξελόγιαζε πάνω σε ένα κιτς κρεβάτι- κύκνο, στο Die Another Day), αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα, μιας και αρκετοί ηθοποιοί των παλαιότερων Bond movies, στην πορεία «ανακυκλώθηκαν» και σε άλλους ρόλους. Κατά τα άλλη, αυτή η suicide blonde έχει αποδείξει πως μπορεί να χειρίζεται δράμα, κωμωδία και δράση, με την εκθαμβωτική αυτοπεποίθηση που θα περίμενε κανείς από την top πράκορα της Αυτού Μεγαλειότητος.

10. Alicia Vikander

 

Πριν από λίγο καιρό ολοκλήρωσε μια άλλη ταινία δράσης, όπου ερμήνευσε μια άλλη iconic ηρωίδα ( σ.σ. την Lara Croft, στο τελευταίο Tomb Raider), κι αυτό που μας λέει δυό πράγματα : πρώτον, πως είναι καλή ΚΑΙ σε ρόλους απαιτούν από κείνη περισσότερη «σωματικότητα», παρά υποκριτική ευαισθησία και δεύτερον πως είναι σε εξαιρετική φόρμα. Αν όχι τώρα, πότε ;

11. Gal Gadot

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

Η 32χρονη ηθοποιός, Μις Ισραήλ, μοντέλο, μητέρα δύο κοριτσιών, οδηγός Ducati Monster, πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών για γυναικεία θέματα, στρατιώτης και παραλίγο Bond Girl, που «κατέλαβε»  πέρυσι τον πλανήτη (και τις εσχατιές του box office), ως Wonder Woman, αξίζει σίγουρα μια θέση σε αυτή τη λίστα. Αν και μάλλον, στο μέλλον θα είναι απασχολημένη με το δικό της franchise ταινιών. 

12. Cara Delevingne

AP Photo/Alastair Grant

 

Φημολογείται πως τα στελέχη της MGM είναι τόσο ενθουσιασμένα με την ερμηνεία της στο «Valerian and The City of a Thousand Planets» ώστε σκέφτονται σοβαρά να της προτείνουν να σηκώσει τη «σκυτάλη» της πρώτης Jane Bond.  Όπως έγραψε η Mirror  «η Cara έχει μια απίστευτη πορεία στο modeling από νωρίς και το πέρασμά της στην υποκριτική είναι μέχρι στιγμής εκπληκτικό. Η MGM προτιμά να επιλέγει γυναίκες ηθοποιούς ακριβώς λίγο πριν γίνουν διάσημες και να τις ωθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Έχει επιρροή στο νεανικό κοινό, έχει εμπειρία στη μάχη, στις ταινίες, και είναι Αγγλίδα».

Κεντρική φωτογραφία: AP Images