ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο George Michael υπήρξε ΚΑΙ μεγάλος ακτιβιστής για την LGBTQ κοινότητα

Ο ξαφνικός θάνατος του George Michael αναμφίβολα αφήνει ένα κενό από εκείνα που δεν καλύπτονται στη μουσική βιομηχανία, στην ποπ κουλτούρα αλλά και σε ένα άλλο κομμάτι, ίσως και περισσότερο σημαντικό: εκείνο της ακτιβιστικής δράσης για τα δικαιώματα της lgbtq κοινότητας.

Όντας ο ίδιος ομοφυλόφιλος και γνωρίζοντας πολύ καλά την επιρροή που είχε η μουσική του σε παγκόσμιο επίπεδο, αφιέρωσε μερικές από τις πιο δημοφιλείς του solo δουλειές σε αυτό το ζήτημα, κάνοντας αναφορές στη σεξουαλικότητά του.

Μίλησε δημόσια τον Απρίλιο του 1998 για την ομοφυλοφιλία του, όταν συνελήφθη για “συμμετοχή σε άσεμνη πράξη”, μπροστά από μυστικό αστυνομικό. Το περιστατικό αυτό του στοίχισε ένα πρόστιμο 500 λιρών, 80 ώρες κοινωνικής εργασίας αλλά του χάρισε για πάντα την ελευθερία της παραδοχής της σεξουαλικότητάς του δημόσια.

Δεν είχα ποτέ ηθικό πρόβλημα με την ομοφυλόφιλη φύση μου. Νόμιζα πως είχα ερωτευτεί γυναίκα δύο φορές. Έπειτα, ερωτεύτηκα έναν άντρα και κατάλαβα ότι καμία από τις προηγούμενες φορές δεν ήταν έρωτας

Η μεγαλύτερη και πιο γνωστή του σχέση ήταν με το σχεδιαστή, Anselmo Feleppa, τον οποίο έχασε από τον HIV. “Έκανα την πρώτη μου σχέση με άντρα στα 27, γιατί μέχρι τα 24 δεν είχα συμβιβαστεί στην πραγματικότητα με τη σεξουαλικότητά μου. Έχασα το σύντροφό μου από AIDS και για τρία χρόνια τον θρηνούσα. Έπειτα, έχασα τη μητέρα μου. Ένιωσα σαν καταραμένος“, είχε δηλώσει.

Τη χρονιά που έκανε το δημόσιο outing του σχετικά με τη σεξουαλικότητά του, πρωταγωνίστησε σε ντοκιμαντέρ με θέμα τον HIV, το οποίο προβλήθηκε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ενώ ήταν και ένθερμος υποστηρικτής του φιλανθρωπικού οργανισμού για το AIDS “Terrence Higgins Trust”.

Δε χρειάζεται παρά να ανοίξεις την τηλεόραση για να δεις όλη τη βρετανική κοινωνία να “παρηγοριέται” από άντρες που είναι ξεκάθαρα γκέι και συνάμα απροκάλυπτα ακίνδυνοι σεξουαλικά. Οι ομοφυλόφιλοι στα media κάνουν ό,τι εξασφαλίζει τη βολή των straight ανθρώπων και η απάντηση μου αυτόματα σε αυτό είναι πως είμαι ένας dirty fucker και αν δεν μπορείς να το διαχειριστείς, απλώς δεν χρειάζεται να το κάνεις

Ένας Άνθρωπος με το -α- κεφαλαίο που πραγματικά θα λείψει.