ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Γάμοι, διαζύγια, μωρά και ο τραγικός θάνατος που σφράγισε το 2016

Buda Mendes/LatinContent via Getty Images

Λίγο πριν το 2016 φύγει για τα καλά θυμόμαστε όλα εκείνα τα γεγονότα που άφησαν το σημάδι τους στην ελληνική showbiz.

Ο τυχαίος και μοιραίος θάνατος του Παντελή Παντελίδη

Το πρωινό της Πέμπτης, 18 Φεβρουαρίου, ο Παντελής Παντελίδης, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε (;), ξέφυγε από την πορεία του κι έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στις προστατευτικές μπάρες, δίπλα στο οδόστρωμα. Οι δύο γυναίκες (πλην του τραγουδιστή) που επέβαιναν στο αυτοκίνητο η 31χρονη Μίνα Αρναούτη και η 21χρονη Φρόσω Κυριάκου τραυματίστηκαν σοβαρά – η πρώτη, μάλιστα, χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολλαπλά ορθοπεδικά χειρουργεία και πολύμηνη νοσηλεία, για να αναρρώσει. Δέκα μήνες μετά το ”δυστύχημα που σόκαρε το πανελλήνιο”, η απάντηση για το τι πραγματικά το προκάλεσε, χάνεται μέσα σε ένα πέλαγος από εικασίες, ψιθύρους, αντεγκλήσεις, δηλώσεις δικηγόρων και εκθέσεις ασφαλιστικών εταιρειών.

Εν τω μεταξύ, η μαζική, μεταθανάτια λατρεία του Παντελή (από την πάνδημη κηδεία του, ως τις γιορτές, τα μνημόσυνα, τον προπηλακισμό των ”εχθρών” του, το  καινούργιο του τραγούδι και το νέο videoclip, ερήμην του,…), παίρνει ασυνήθιστες διαστάσεις – λίγο μακάβριες, συχνά παράδοξες αλλά πάντως αντάξιες ενός αυθεντικού λαϊκού ειδώλου που έζησε (και πέθανε) σαν ροκ σταρ. Live fast, die young.

Η Αθηνά Ωνάση χωρίς τον Ντόντα

Μετά από 14 χρόνια γνωριμίας και 11 γάμου, η Ελληνίδα ”χρυσή κληρονόμος” και ο Βραζιλιάνος playboy-σύζυγος, ακολουθούν χωριστούς δρόμους. Η είδηση πρωτοδημοσιεύτηκε τον Μάιο, στην εφημερίδα Epoca.

Τα ”σεντόνια” που γράφτηκαν έκτοτε στον Τύπο για τους λόγους του διαζυγίου πρέπει να κάνουν τρεις φορές το γύρο της γης. Ενδεικτικά αναφέρονται α) η κατάρα των Ωνάσηδων β) η αδυναμία ή η απροθυμία της Αθηνάς να κάνει παιδί, γ) η επιθυμία του Ντόντα να γίνει συνιδιοκτήτης στις επιχειρήσεις της Αθηνάς, δ) η κατάθλιψη της τελευταίας, ή μια μυστηριώδης αρρώστια που εκδηλώθηκε με συμπτώματα νευρικής ανορεξίας ε) ο φόβος της πως θα πεθάνει ξαφνικά στ) όλα τα παραπάνω ζ) η απιστία του Βραζιλιάνου, το οποίο, μάλλον είναι και η αλήθεια. Μερικές φορές, τα πράγματα είναι τόσο απλά και κοινότοπα από όσο φαίνονται.

Κώστας Βουτσάς πατέρας στα 84

Εκμάθηση αλφαβήτου. #fivos #alfabet #learningyoung #daddylovesyou

A video posted by Aliki Katsavou (@alikikatsavou) on

Καταρρίπτοντας ταμπού και συμβάσεις περί ”σωστής” ηλικίας πατρότητας, τον περασμένο Ιούλιο, ο 84χρονος Kώστας Βουτσάς έγινε πατέρας για 5η φορά. Απέκτησε έναν γιο, τον Φοίβο, από την σύντροφό του, Αλίκη Κατσαβού, και ήδη κάνει σχέδια για την απόκτηση κι άλλου παιδιού, δηλώνοντας πως η ”ευτυχία ξανανιώνει”. Ο Βουτσάς jr θεωρείται σήμερα το πιο αξιολάτρευτο και funky μωρό του Instagram. Το βίντεο όπου ο διάσημος πατέρας τον νανουρίζει τραγουδώντας του την αλφαβήτα, έγινε viral σε μια μέρα.

Διαζύγιο ”βόμβα”

Επί μήνες, οι gossip στήλες το έγραφαν, το ψιθύριζαν, το υπονοούσαν. Επί μήνες, οι κακές γλώσσες μιλούσαν για ”ψυχική διάσταση” του ζευγαριού. Δυστυχώς, σε αυτή την περίπτωση οι κακές γλώσσες αποδείχτηκαν ακριβείς γλώσσες. Αφού έγιναν εραστές, σύντροφοι, γονείς, πετυχημένο τηλεοπτικό δίδυμο και παρατσούκλι του συρμού (σ.σ. Σκορδολιαγκαίοι), τον περασμένο Νοέμβριο ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά, έγιναν και πρόσωπα εξώφυλλων κάτω από τίτλους όπως ”Σοκ- Διαζύγιο βόμβα!” και ”Μόλις χώρισαν”. Τον χωρισμό τους ανακοίνωσαν οι ίδιοι με κοινή τους συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα. Με τον ίδιο τρόπο έκαναν γνωστό το επικείμενο διαζύγιό τους και ο Χρήστος Φερεντίνος με την Σοφία Παυλίδου, μετά από 12 χρόνια γάμου. No deal.

Η ”ροζ” στιγμή του Αντώνη Κανάκη

Η σύντροφός του, Επιστήμη, είναι ένας ιντερνετικός μύθος, κανείς δεν έχει δει την ίδια ή το μωρό ή τους δυό τους να βγαίνουν από το μαιευτήριο – ή οπουδήποτε αλλού εδώ που τα λέμε –  όλοι είδαν όμως το ροζ πουκάμισο που φόρεσε στο ”Ράδιο Αρβύλα”, την αμηχανία του και το πώς έσκαγε από ευτυχία. Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο 47χρονος Αντώνης Κανάκης έγινε μπαμπάς. Και του πάει.

Άλλα κοινωνικά: Γεννήσεις, βαπτίσεις

A photo posted by Katia Zygouli (@katiazygouli) on

21 Απριλίου 2016 – σε ημερομηνία σημαδιακή ο όμορφος Σάκης Ρουβάς και η όμορφη Κάτια Ζυγούλη  μεγάλωσαν δημοκρατικά την οικογένειά τους, με ένα τέταρτο παιδί: ένα αγόρι. Ένα όμορφο αγόρι – το δεύτερο παιδί τους, μετά την κόρη τους, Αέλια- απέκτησαν ο Κρατερός Κατσούλης και η Κατερίνα Καραβάτου τον Μάιο Τον ίδιο μήνα, έγινε μπαμπάς για πρώτη φορά ο Γιάννης Βαρδής. Η Νατάσα Σκαφιδά γέννησε την κορούλα τους. Τη δεύτερη κόρη της έφερε στον κόσμο τον Ιούνιο η Δέσποινα Καμπούρη. Μπαμπάς έγινε, στα 77 του και ο γνωστός Έλληνας συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος – η Ηρώ Σαϊα έφερε στον κόσμο δίδυμα, τον Νοέμβριο.

Το καλοκαίρι, η Δέσποινα Βανδή και ο Ντέμης Νικολαϊδης, βάπτισαν τον 9χρονο γιό τους Γιώργο, σε εκκλησάκι της Ελούντας, στην Κρήτη.

Το γεγονός, κοινοποίησε η ίδια η τραγουδίστρια στο λογαριασμό της στο facebook σημειώνοντας πως ”έχει τη χάρη του να βαφτίζεις ένα παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία από ό,τι είθισται…”. (Το κακό σχόλιο: ”Κρίμα, αν περίμενε λίγο ακόμα θα μπορούσε να κάνει γάμο και βάφτιση μαζί…”)

Μία Ελληνίδα πριγκίπισσα

Τον περασμένο Ιούνιο, λίγο πριν από τη γέννηση του γιου τους, Νικόλα, η Ελληνίδα δημοσιογράφος Νάντια Χαλαμανδάρη και ο πρίγκιπας της Ισπανίας (σ.σ. ξάδελφος του βασιλιά Felipe) Fernando Gómez-Acebo, παντρεύτηκαν κρυφά στο δημαρχείο του Παλαιού Φαλήρου. Την πρώτη φωτογραφία από το γεγονός δημοσίευσε το ισπανικό περιοδικό Hola, ενώ οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχασκαν, χαμένοι στο κενό ανάμεσα στο ”πριγκίπισσα” και ”παρουσιάστρια του Αντι-Star Νews, πρώην του Γιάννη Παπαμιχαήλ…”

Love and Marriage

Τον Ιούλιο, ο Ιωσήφ Μαρινάκης παντρεύτηκε στα Χανιά την Χρύσα Καλπάκη. Τον ίδιο μήνα, σε ένα άλλο νησί, τις Σπέτσες, ο Τόνι Σφήνος (ή αλλιώς Θάνος Κιούσης της φωτογραφίας) έβγαλε την περούκα του και φόρεσε γαμπριάτικα. Και μετά παντρεύτηκε την καλλονή Ιωάννα Γραμματικού. Τον τίτλο του ”ποτέ- δεν- είναι-αργά γάμου της χρονιάς”  κερδίζει αυτός της Μαρίας Τζομπανάκη και του επιχειρηματία Γιάννη Βάλβη. Η 60χρονη ηθοποιός, φόρεσε μακρύ, κεντητό νυφικό, με πέπλο κι έκανε έναν παραδοσιακό κρητικό γάμο, με τρικούβερτο γλέντι, στη γενέτειρά της, το χωριό Μαργαρίτες στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου. Τη συγκινημένη νύφη παρέδωσε στον γαμπρό ο γιος της, Ορφέας Αυγουστίδης.

Love affairs and break-ups

Το πιο ”μπαμ και κάτω” ειδύλλιο της χρονιάς ήταν αυτό της Xριστίνας Πολίτη και του ηθοποιού Κώστα Σπυρόπουλου – ωραίες πόζες, ωραία ξενύχτια και ωραία βιντεάκια στο Instagram. Και πιο αθόρυβος χωρισμός αυτός του Τζώνη Καλημέρη και της Ανθής Σαλαγκούδη – το μόνο που άφησε πίσω της αυτή η σχέση ήταν η εκκωφαντική δήλωση ”δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να πάρω μια εκπομπή, απλά και μόνο επειδή ο συντροφός μου είναι ο διευθυντής τους ΑΝΤ1”.

Παρακαλώ γυναίκες μην κλαίτε

Το ”δρεπανηφόρο” 2016, πήρε μαζί του, τρεις από τους ωραιότερους άντρες του ελληνικού σινεμά: τον Γιάννη Βόγλη (20 Απριλίου), τον Ανδρέα Μπάρκουλη (23 Αυγούστου) και τον Πέτρο Φυσσούν (5 Δεκεμβρίου). Εξαιρετικοί ηθοποιοί, όλοι τους και badass αρσενικά, φώτισαν το σελιλόιντ με τους ρόλους τους και την ξέχειλη, ασπρόμαυρη γοητεία τους. Καλό ταξίδι…