WATCHLIST

Charmed: Η Prue είναι έτοιμη να δώσει μια ευκαιρία στις νέες “Μάγισσες”. Εσύ;

Ήταν Οκτώβρης του 1998. Ξέρω θα αναρωτηθείς «πως πέρασαν τα χρόνια;», θα νιώσεις την ανάγκη να ξεστομίσεις «τι γίνεται Παναγία μου;», ένα "Why God, why" που έλεγε και ο Joe στα «Φιλαράκια». Εντάξει, τώρα που σου πέρασε το σοκ, συνεχίζω. Ήταν λοιπόν Οκτώβρης του 1998 όταν μια νέα σειρά έκανε πρεμιέρα στο WB (σήμερα CW). Τρεις αδερφές επιστρέφουν στο πατρικό τους στο Σαν Φρανσίσκο μετά το θάνατο της γιαγιάς τους, για να ανακαλύψουν πως είναι οι τελευταίες μιας ολόκληρης γενιάς μαγισσών με υπερφυσικές ικανότητες. Η τηλεοπτική σειρά Charmed ήταν πρωτοστάτης, μαζί με το Buffy The Vampire Slayer στην πιο teen εκδοχή του, στις τηλεοπτικές σειρές φαντασίας και από τα πρώτα σίριαλ που βασίστηκε αποκλειστικά σε γυναικείο cast στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

 

Σήμερα, 20 χρόνια μετά, το κανάλι αποφάσισε να επαναφέρει τον κόσμο των «Μαγισσών» στην τηλεόραση με ένα reboot της σειράς. Ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα σειρά, βασισμένη στο κεντρικό story της πρωτότυπης. Τρεις αδερφές, αυτές όλες ετεροθαλείς, ανακαλύπτουν πως διαθέτουν μαγικές δυνάμεις έπειτα από τον τραγικό θάνατο της μητέρας τους.

Η σειρά ξεκινά στις 14 Οκτώβρη και έχει ήδη προκαλέσει πόλεμο στα social media. Πέραν των φανατικών του αρχικού cast, που αισθάνονται προδομένοι από τον τηλεοπτικό σταθμό, καθώς οι περισσότεροι δηλώνουν πως θα επιθυμούσαν ένα Spin Off (δηλαδή μια σειρά βγαλμένη από την αρχική, με πρωταγωνιστές τους γιους της μεσαίας αδερφής Halliwell, Piper), στην είδηση της επιστροφής του κόσμου των Charmed αντέδρασαν και οι πρωταγωνίστριες του πρώτου show.

 

Η σειρά Charmed ανήκει και στους τέσσερις μας, την συγγραφική ομάδα, το συνεργείο και πάνω απ’ όλα τους θαυμαστές

«Μέχρι να μας ζητήσετε να ξαναγράψουμε τη σειρά, όπως έκανε ο Brad Kern σε εβδομαδιαία βάση, μην διανοηθείτε να κεφαλαιοποιήσετε πάνω στην σκληρή μας δουλειά. Παρεμπιπτόντως δεν μπορείτε να τους ξεγελάσετε με έναν τίτλο/σφραγίδα. Οπότε αντίο» έγραφε η Holly Marie Combs στο twitter.

Εκείνο που προκάλεσε την οργή της ηθοποιού που υποδύθηκε στη σειρά την Piper, ήταν η αναφορά στο promo κείμενο για τη νέα σειρά, «σε ένα αστείο και φεμινιστικό show που θα τα έβαζε με την πατριαρχία», καθώς αυτή ελήφθη ως μπηχτή στο αρχικό σίριαλ που έτσι έμοιαζε λιγότερο… φεμινιστικό. Ωστόσο, με νέο της tweet, η μάγισσα Piper εξήγησε πως δεν έχει τίποτα με τους συντελεστές της νέας σειράς και πως φυσικά και χαίρεται που έτσι δίνεται δουλειά σε πολλούς εργαζόμενους.

 

Από την πλευρά της η Rose McGowan, η τέταρτη από τις αδερφές, που μπήκε στη σειρά μετά την αποχώρηση της Doherty έστειλε τις ευχές της στους νέους χαρακτήρες της σειράς και ευχήθηκε κάθε επιτυχία. “Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα. Δεν έχω κανένα ζήτημα με το Reboot. Πετάξτε κορίτσια, πετάξτε” έγραψε πάνω από ένα άρθρο με φωτογραφία τις νέες Μαγευτικές.

 

Κι ύστερα ήρθε η Prue. Η μεγάλη αδερφή των πρώτων Charmed, η μάγισσα με την πιο γαμάτη δύναμη της τηλεκίνησης (και στη συνέχεια της λεγόμενης αστρικής προβολής, με την οποία μπορούσε να βρεθεί σε δύο σημεία ταυτόχρονα), το κορίτσι που για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους έσωζε την παρτίδα στο τέλος κάθε περιπέτειες στους τρεις πρώτους κύκλους μίλησε. Η Shannen Doherty που υποδύθηκε την Prue Halliwell είχε αναφερθεί ξανά στο παρελθόν στο θέμα, σχολιάζοντας απλά πως η περιγραφή περί φεμινιστικού show, ενάντια στην πατριαρχία υπήρξε κάπως άκομψη, όμως σήμερα αποφάσισε να τα αφήσει όλα στο παρελθόν.

Νομίζω είναι υπέροχο, καταπληκτικό. Οι δεύτερες ζωές είναι φανταστικές και είμαι υπέρ με όλο μου το είναι

Η Doherty που είχε έρθει σε ρήξη με την παραγωγή στο τέλος της τρίτης σεζόν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει, αναφέρεται στη νέα προσπάθεια με τα καλύτερα λόγια. «Δεν ξέρω, χαίρομαι που βλέπω ότι ένα show, που τότε αφορούσε σε δυνατές γυναίκες που υποστήριζαν και αγαπούσαν η μία την άλλη, επιστρέφει. Στο γονίδιό τουμ στο DNA της σειράς, βρίσκεται η γυναικεία χειραφέτηση. Όχι ότι είναι κάτι καινούριο αυτό. Και το αρχικό Charmed ήταν έτσι» καταλήγει αφήνοντας και πάλι την αιχμή για εκείνη την φράση που βάζω στοίχημα θα στοιχειώσει τους συντελεστές της νέας σειράς. 

Δες από το 2.25 και μετά:

 

«Νομίζω πως είναι υπέροχο και προσφέρει δουλειά σε ανθρώπους και ειλικρινά, απλά τους εύχομαι ό, τι καλύτερο» λέει κλείνοντας η ηθοποιός που συμπληρώνει – και εδώ θέλω να σταθείς εσύ, μικρή hater: «Και ελπίζω όλοι να του δώσουν μια ευκαιρία». Ακούς; Εδώ θα του δώσει ολόκληρη Prue μια ευκαιρία. Ποια είσαι εσύ που θα του γυρίσεις την πλάτη; Ε;

Και μια μικρή αποκάλυψη

Οι παραγωγοί της σειράς προφανώς μελέτησαν πολύ πριν πάρουν την απόφαση να επανφέρουν τον κόσμο των Μαγισσών στο σήμερα. Συνηθίζεται άλλωστε στην αμερικανική τηλεόραση, κάθε απόφαση να είναι αποτέλεσμα μελέτης (και όταν λέμε μελέτης, μιλάμε για έρευνες, πιλότους, ερωτηματολόγια κτλ κτλ), όπως βέβαια συνηθίζεται να κόβονται σειρές ασταμάτητα, καθώς ο ανταγωνισμός είναι ανελέητος.

Ωστόσο, υψηλά ιστάμενο στέλεχος του CW αποκάλυψε πως υπάρχει η σκέψη να μπουν στη νέα σειρά και οι χαρακτήρες του παλιού σίριαλ. Ο τρόπος μένει να διερευνηθεί, όμως εκείνο που μετρά τώρα είναι πως η παραγωγή εκτιμά ότι θα ήθελε να δώσει χρόνο στα νέα πρόσωπα να γίνουν γνωστά και αγαπητά στο κοινό.