ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο: φορτηγό έπεσε σε πεζούς στη Γέφυρα

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ Αρένα όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η συναυλία της Ariana Grande στο Λονδίνο και μόλις χθες συνέβη μία ακόμα, διπλή αυτή τη φορά, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας αργά το βράδυ.

Όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες, φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς και τους παρέσυρε στη Γέφυρα του Λονδίνου, ενώ στη συνέχεια οι δράστες μαχαίρωσαν πολίτες στο Μπόροου Μάρκετ, την αγορά στη νότια όχθη του Τάμεση.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης είναι 7 νεκροί και περισσότεροι από 40 τραυματίες, τρεις άντρες που θεωρήθηκαν ύποπτοι για την ενέργεια έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών κι όλα αυτά χωρίς να έχει γίνει ακόμα επίσημη ανάληψη ευθύνης για το τραγικό συμβάν.

Η επίθεση έλαβε χώρα μόλις 5 μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου, με αποτέλεσμα οι Συντηρητικοί να αναστείλουν την προεκλογική τους εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο, ενώ ο δήμαρχος του Λονδίνου δήλωσε πως δε θα πρέπει να αναβληθούν οι εκλογές, αναφέροντας: “Δεν συμφωνώ με την αναβολή των εκλογών, πιστεύω με πάθος στη δημοκρατία (…) Ένα από τα πράγματα που απεχθάνονται οι τρομοκράτες είναι η δημοκρατία”. Όσον αφορά στο επίπεδο απειλής, ο δήμαρχος του Λονδίνου τόνισε ότι παραμένει υψηλό, πράγμα που “σημαίνει ότι μια επίθεση στη χώρα εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα πιθανή”.

Όλη η διεθνής κοινότητα εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για τη φρικτή επίθεση, καθώς και την αμέριστη συμπάραστασή της στο βρετανικό λαό.

Κεντρική Φωτογραφία: Matt Dunham/AP