Θερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου

Ξεκινούν σε λίγες εβδομάδες οι θερινές εκπτώσεις. Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές.

Τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις για το 2019 και αναμένεται να διαρκέσουν έως και τα τέλη Αυγούστου.

Διάβασε ακόμα: 4 tips για να κάνεις έξυπνες αγορές την περίοδο των εκπτώσεων

Ειδικότερα οι θερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου.

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Υπενθυμίζεται ότι κατά την περίοδο των εκπτώσεων επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στο 1520.

Στόχοι της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή είναι:

-Η προστασία του καταναλωτικού κοινού στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 2251/1994 και ειδικότερα η προστασία των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών όσον αφορά συναλλαγές τους σε σχέση με την αγορά καταναλωτικών αγαθών, αλλά και την παροχή υπηρεσιών.

-Η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η καταστολή των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών προς όφελος τόσο των καταναλωτών όσο και του υγιούς ανταγωνισμού των επιχειρήσεων.

-H παρακολούθηση και εποπτεία εφαρμογής της νομοθεσίας για τη λειτουργία των Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών και την προστασία της προσωπικής σφαίρας και προσωπικότητας των οφειλετών από αθέμιτες πρακτικές είσπραξης των απαιτήσεων.

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ