ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα τρία παιδιά του μεγαλομέτοχου του ASOS, Anders Holch Povlsen, ανάμεσα στα θύματα στη Σρι Λάνκα

AP Photo/Chamila Karunarathne

Ο πιο πλούσιος άνδρας στην Δανία, τώρα νιώθει ο πιο φτωχός, μετά την τραγωδία στην Σρι Λάνκα που έγινε χθες. Ο Anders Holch Povlsen επιχειρηματίας και δισεκατομμυριούχος με μετοχές στο ASOS, το μεγαλύτερο e-shop στην Αγγλία και σε άλλες γνωστές εταιρίες μόδας, θρηνεί το θάνατο των τριών εκ των τεσσάρων παιδιών του τα οποία ήταν κι αυτά ανάμεσα στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Σρι Λάνκα.

O Anders και τα τέσσερα παιδιά του επισκέφθηκαν τη Σρι Λάνκα για να γιορτάσουν το καθολικό Πάσχα. Εκπρόσωπος της οικογένειας, επιβεβαίωσε τα νέα του θανάτου των τριών παιδιών. Μιλώντας στο BBC, ο εκπρόσωπος του Anders, δήλωσε σχετικά: «Δυστυχώς πρέπει να επιβεβαιώσουμε τα νέα. Σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειας και συνεπώς δε θέλουμε να δηλώσουμε κάτι άλλο».

Ο Anders Holch Povlsen έχεις τις περισσότερες μετοχές στο asos.com, είναι CEO και ιδιοκτήτης της εταιρίας ρούχων, Bestseller, ενώ διαθέτει τις περισσότερες ιδιωτικές εκτάσεις στη Σκωτία. Σε ηλικία 46 χρόνων, ο Anders είναι 252ος στη λίστα των δισεκατομμυριούχων για το 2019, που δημοσίευσε φέτος το Forbes.

Ο απολογισμός των θυμάτων των επιθέσεων σε καθολικές εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα αυξήθηκε στους 290 νεκρούς και τους 500 τραυματίες, δήλωσε πριν από λίγο εκπρόσωπος της αστυνομίας της ασιατικής χώρας. Ο υπουργός οικονομικών της Σρι Λάνκα, Mangala Samaraweera δήλωσε ότι οι επιθέσεις ήταν μια απόπειρα για να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο. Ως τώρα, 24 άνθρωποι έχουν συλληφθεί για τις επιθέσεις, χωρίς ακόμα να έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Chamila Karunarathne