ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε ο Karl Lagerfeld

Evan Agostini/Invision/AP

Ο Karl Lagerfeld απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 85 ετών. Ο Γερμανός σχεδιαστής ήταν ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στον χώρο της μόδας. Ο Lagerlfeld ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Chanel τα τελευταία 36 χρόνια.

Ο σχεδιαστής λέγεται ότι ήταν άρρωστος τις τελευταίες εβδομάδες. Παρ’ όλα αυτά, η αιτία θανάτου δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα. Ο Lagerfeld φαίνεται να είχε κουραστεί αρκετά, με αποτέλεσμα να μην εμφανιστεί στις δύο τελευταίες συλλογές Υψηλής Ραπτικής για την Chanel.

Σε δήλωση, το brand είχε αναφέρει σχετικά: «Ο κ. Lagerfeld, καλλιτεχνικός διευθυντής της Chanel, ο οποίος ένιωσε αρκετά κουρασμένος, ζήτησε από την Virginie Viard, διευθύντρια του καλλιτεχνικού στούντιο του οίκου, να τον εκπροσωπήσει».

Ο σχεδιαστής ανέλαβε τα ηνία του οίκου το 1983 και παρουσίαζε οκτώ συλλογές κάθε χρόνο, δημιουργώντας συλλογές και shows που εντυπωσίαζαν κοινό και κριτικούς.

Το brand επιβεβαίωσε ότι τον Karl Lagerfeld θα αντικαταστήσει η Virginie Viard, καλλιτεχνική διευθύντρια του στούντιο της Chanel.

Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια: «Ο εκκεντρικός  Γερμανός σχεδιαστής μόδας και φωτογράφος, γόνος ιδιαίτερα εύπορης οικογένειας βιομηχάνων, ανατράφηκε με πολλές ανέσεις, διαμορφώνοντας, παράλληλα, μια αντισυμβατική προσωπικότητα. Καυστικός, ενίοτε κυνικός, προσβλητικός και εξωστρεφής, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις με τις εκάστοτε, ιστορικές ρήσεις του που έχουν καταγραφεί στο συνεργατικό πόνημα “The World According to Karl”.

Το ξεκίνημά του στο χώρο της υψηλής ραπτικής καταγράφηκε στα 1963, όταν άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του Ιταλικού Οίκου “Tiziani”, ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάσθηκε με το αντίστοιχο, Γαλλικό στούντιο “Chloe”. Ακολούθησαν οι Οίκοι “Fendi” (1965) και “Curiel” (1970, Ιταλία) και ο Γαλλικός “Chanel” (από το 1983)».

Κεντρική φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP