ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο πρωθυπουργός της Τόνγκα κάλεσε τις ανύπαντρες γυναίκες της κυβέρνησης να παντρευτούν. Για να μπει καλά το 2019

AP Photo/Jason DeCrow

Πρώτα από όλα να μιλήσουμε με συντεταγμένες γιατί έγραψα εγώ την Τόνγκα στον τίτλο αλλά να ξέρουμε και γεωγραφικά πού θα προσανατολιστούμε. Το Βασίλειο των Τόνγκα, στα τονγκανικά Puleʻanga Fakatuʻi ʻo Tonga και στα αγγλικά Kingdom of Tonga, όπως είναι η επίσημη ονομασία του κράτους, βρίσκεται στο νότιο Ειρηνικό, βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας και αποτελείται από περίπου 170 νησιά. Πρωτεύουσα είναι η Νουκουαλόφα. Ο πληθυσμός είναι 100.651 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2016 και η έκταση της 747 τετρ. χιλιόμετρα.

 

Όπως κοιτάς το χάρτη στα αριστερά υπάρχει η Αυστραλία για αυτό και κατά την περιοδεία του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle στη χώρα συναντήθηκαν και με τον πρωθυπουργό της Τόνγκα.

Phil Nobel/Pool Photo via AP

Phil Nobel/Pool Photo via AP

Και φτάνουμε στο πρόσωπο του ενδιαφέροντος, στον πρωθυπουργό της Τόνγκα που για να σε προϊδεάσω θεωρείται πολιτικός ανοιχτών οριζόντων. Κι αφού ανοίξαμε τους ορίζοντες ας προχωρήσουμε στο κυρίως μέρος.

Ο πρωθυπουργός της Τόνγκα, Ακιλίσι Ποχίβα κάλεσε όλες τις ανύπαντρες γυναίκες με υψηλά αξιώματα στην κυβέρνηση της χώρας το 2019 να θέσουν ως προτεραιότητα την εύρεση συζύγου.

Ο Ακιλίσι Ποχίβα στην τακτική συνεδρίαση της κυβέρνησης που έληξε με την καθιερωμένη προσευχή για επιτυχή έναρξη του κυβερνητικού έργου το Νέο Έτος απηύθυνε έκκληση στις συνεργάτιδές του να βρουν σύντροφο, σύμφωνα τον ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Ζηλανδίας.

 

«Οφείλω να πω ότι παρατήρησα πως στο πρωθυπουργικό γραφείο και στο υπουργείο Εξωτερικών σε υψηλές θέσεις έχουμε γυναίκες με ανώτατη μόρφωση, αλλά ανύπαντρες. Σας παρακαλώ το 2019 προτεραιότητά σας να είναι η εύρεση συζύγου» είπε ο πρωθυπουργός της νησιωτικής χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Matangi Tonga.

Αυτά τα νέα από την Τόνγκα και εις άλλα με υγεία και στεφάνι.

 

Κεντρική Φωτογραφία: AP Photo/Jason DeCrow