PUBLI

Women of Influence: Οι γυναίκες ‘άλλαξαν το παιχνίδι’ για 2η χρονιά

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότερα από 300 εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, εξειδικευμένα στελέχη, καθώς και ειδικοί του χώρου.

Μετά την περσινή του επιτυχία, το φετινό συνέδριο επιχείρησε να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής των γυναικών στην οικονομία και την κοινωνία και παράλληλα να συμβάλλει στην αλλαγή της νοοτροπίας που εμποδίζει την πρόσβαση των γυναικών σε θέσεις υψηλής επιρροής και κύρους.

 

Η Έλενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου ΟΤΕ, μίλησε για την προκατάληψη με βάση το φύλο στην αγορά εργασίας, υπογραμμίζοντας πως οι ίδιες οι γυναίκες είναι αυτές που κάνουν βήματα πίσω. Από την πλευρά του ο Μανώλης Θεοδωράκης, HR Director Greece & Balkans της Toyota Hellas εστίασε στην πρόοδο της τεχνολογίας, η οποία θα βοηθήσει αρκετά τις γυναίκες στην αγορά εργασίας.

Η Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, παρουσίασε τα νούμερα της ανεργίας στις γυναίκες, τα οποία παραμένουν στο 25%, παρόλο που το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών αμβλύνεται τα τελευταία χρόνια. Η Έλενα Φορνάρο, CEO της ALES GROUPE Hellas, αναφέρθηκε στο πλαίσιο της ισότητας, το οποίο δεν είναι μόνο θεσμικό, αλλά το δημιουργούν και οι ίδιες οι εταιρείες.

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα παρουσίασε ο Μιχάλης Μασουράκης, Επικεφαλής Οικονομολόγος του ΣΕΒ σχετικά με την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών στην αγορά εργασίας, τονίζοντας τα ιδιαίτερα χαμηλά νούμερα της συμμετοχής των Ελληνίδων στην πολιτική, ενώ τέλος η Charlotte Sammelin, Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, μίλησε για την πολιτική ισότητας των δύο φύλων που ακολουθεί η Σουηδία, η οποία ξεχωρίζει στο συγκεκριμένο κομμάτι.

 

Υποστηρικτές του συνεδρίου ήταν η Lierac και το Athens Tech College. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Ελληνοσουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου ήταν η Direction Business Network με τα Business Today, AdBusiness, advertising.gr, businessnews.gr, η Huffpost Greece και το Ladylike.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στο www.gamechanger.gr