PUBLI

Το πιο γλυκό “φυλλαράκι” μας

Πάρα πολλοί από εμάς κάνουμε καθημερινή προσπάθεια να μένουμε μακριά από τη ζάχαρη, για λόγους είτε εικόνας είτε υγείας. Συμπαραστάτες σ’ αυτή την προσπάθεια είναι τα γλυκαντικά, δηλαδή, ουσίες που δίνουν γλυκιά γεύση στις τροφές, χωρίς να τις επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες. Τα τελευταία χρόνια έγινε μια πραγματική επανάσταση στα γλυκαντικά, που ακούσει στο όνομα stevia: πρόκειται για ένα μοναδικό γλυκαντικό φυσικής προέλευσης, που συγκεντρώνει όλα τα φυσικά πλεονεκτήματα, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ζούμε χωρίς ζάχαρη αλλά με την απόλαυση της γλυκιάς γεύσης! 

Η stevia, αυτός ο πολύτιμος φίλος της υγείας και της σιλουέτας μας, είναι ένας μικροσκοπικός θάμνος που κατάγεται από τη Λατινική Αμερική και που τα φυλλαράκια του περιέχουν διάφορες φυσικές γλυκαντικές ουσίες, με αποτέλεσμα το εκχύλισμά τους να είναι πολύ πιο γλυκό από την κοινή ζάχαρη. Για να το πούμε πιο απλά, μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα stevia έχει την ίδια γλυκαντική ικανότητα με περίπου ένα φλιτζάνι ζάχαρη! Επιπλέον, η stevia δεν μεταβολίζεται από τον ανθρώπινο οργανισμό, δεν παρέχει θερμίδες ενώ είναι αναγνωρισμένη από τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και έχει κριθεί ως απολύτως ασφαλής.

Σ’ αυτόν τον φυσικής προέλευσης ”θησαυρό” βασίζεται αγαπημένη σειρά επιδορπίων Sweet & Balance* που, αντί για ζάχαρη, περιέχουν γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από εκχύλισμα του φυτού stevia ενώ παράλληλα έχουν χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη και χαμηλό Γλυκαιμικό Φορτίο και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Γι’ αυτό και όλα τα προϊόντα Sweet & Balance, μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε αγαπημένες αλλά όχι πια ”απαγορευμένες” γεύσεις, όπως Μους Σοκολάτας, Κρέμα Καραμελέ, Μιλφέιγ,  Σοκολάτες και πολλά άλλα τέλεια επιδόρπια. Επιπλέον, με το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό Sweet & Balance με εκχύλισμα του φυτού stevia, μπορούμε να δημιουργήσουμε  σπιτικές, γλυκές λιχουδιές. Για περισσότερες ιδέες μπαίνουμε στο www.sweetandbalance.gr. Όπου θα βρούμε πολλές και εύκολες συνταγές για snacks, γλυκά ή και ροφήματα.

Πρόσφατα, η οικογένεια Sweet&Balance απέκτησε δυο νέα μέλη, που είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα καταστήματα: το βελούδινο, αρωματικό Ρόφημα Σοκολάτας με υπέροχη, πλούσια γεύση και 3 Μπάρες Δημητριακών με Μέλι-Κανέλα, Κράνμπερι και Σοκολάτα.

 

 

*Μπορούν να καταναλωθούν στο πλαίσιο μιας ποικίλης και  ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.