PUBLI

Στο “Αεί Φέρειν” το παιδί είναι στο επίκεντρο

Το Αεί Φέρειν είναι ένα πρότυπο επιστημονικό κέντρο σχεδιασμού αειφορικών δράσεων για παιδιά από 18 μηνών και άνω, με στόχο την ανάπτυξη των συναισθηματικών δεξιοτήτων, καθώς και την εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Με πλούσια δράση από τον Ιανουάριο του 2012, με εξειδικευμένο προσωπικό, πολλή αγάπη, πολλή θέληση και μεγάλο σεβασμό για το παιδί στοχεύουμε στην πρακτική υλοποίηση βιωματικών δράσεων ικανών να παρέμβουν θετικά στην ενδυνάμωση, στον εμπλουτισμό του συναισθηματικού κόσμου του ατόμου και στην ανάπτυξη όλων των ικανοτήτων που συνιστούν τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Βασικοί άξονες της φιλοσοφίας μας είναι η πίστη στις ανθρώπινες αξίες, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα και η αναγνώριση της μοναδικότητας του ατόμου. Το όραμα μας είναι να συμβάλλουμε στην απόκτηση των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων που οδηγούν το εξελισσόμενο άτομο στην αυτονομία, την ενσυναίσθηση και την αειφορία.

Τα προγράμματα του κέντρου μας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων, όπως η αυτοεκτίμηση/αυτοαντίληψη, τα συναισθήματα, η ενδοσχολική βία, οι συγκρούσεις, οι δεξιότητες επικοινωνίας και πολλά-πολλά άλλα.

Στο κέντρο μας διαθέτουμε υπερσύγχρονο εξοπλισμό, ώστε να συμβαδίζουμε με τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις και να χρησιμοποιούμε μοντέρνες μεθόδους, προκειμένου να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Επιπρόσθετα, χρησιμοποιούμε κάθε μορφής εγκεκριμένο παιδαγωγικό υλικό και παιδαγωγική μεθοδολογία, όπως είναι το αισθητηριακό παιχνίδι (sensory play), το messy play, οι μουσικοκινητικές δραστηριότητες, αφήγηση παραμυθιών και παιχνίδι ρόλων.

 

Πρωτοτυπώντας στο χώρο των παιδαγωγικών δράσεων και έχοντας πρωτίστως το παιδί στο επίκεντρο των προγραμμάτων μας, σας περιμένουμε στο κέντρο μας στο Ο.Α.Κ.Α. για να συζητήσουμε, να παίξουμε και πάνω από όλα, να μάθουμε πώς να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι!

Δ: Ο.Α.Κ.Α. Κηφισίας 37, Μαρούσι 15123  Τ: 210 6838728  Κ: 6943 175 605

Ε: [email protected]   W: www.aeiferein.gr   F:  www.facebook.com/aeiferein