PUBLI

Olympus Marathon: Ένα εορταστικό τριήμερο με 800 αθλητές από όλο τον κόσμο στον Όλυμπο

Όσοι από εσάς ασχολείστε ήδη με το άθλημα αυτό θα έχετε συνειδητοποιήσει ότι ο πιο σημαντικός σύμμαχος μας στην άθληση είναι το νερό. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια υπερπροσπάθεια όπως αυτή που πραγματοποιούν οι αθλητές στο βουνό του Ολύμπου, κάθε Ιούνιο, εδώ και 14 χρόνια! Φυσικά, αναφερόμαστε στον 14ο αγώνα Olympus Marathon, που διεξήχθη το Σάββατο 24 Ιουνίου με μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών.

Πρόκειται για έναν πολύ απαιτητικό αγώνα 44 χιλιομέτρων με 3.200 μέτρα θετικής υψομετρικής που φέτος υποδέχτηκε 800 αθλητές μεταξύ των οποίων και 124 ξένοι αθλητές από 24 χώρες του κόσμου δείχνοντας ότι ο θεσμός αποκτά και διεθνή υπόσταση. Μάλιστα από φέτος το Olympus Marathon είναι ο πρώτος Ελληνικός Μαραθώνιος που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ορεινού τρεξίματος -Migu Run Skyrunner World Series 2017- της παλαιότερης και πιο σημαντικής σειράς αγώνων βουνού διεθνώς. Η ένταξή του αγώνα σε αυτό τον θεσμό αποτελεί μία μοναδική διάκριση και ευκαιρία ανάδειξης της ομορφιάς του φυσικού κάλους του Ολύμπου, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι δρομείς που έλαβαν μέρος ξεκίνησαν από το «Δίον», που βρίσκεται σχεδόν σε επίπεδο θαλάσσης και αφού άγγιξαν την κορυφή του Ολύμπου φτάνοντας σε υψόμετρο 2.780 μέτρων, πήραν το δρόμο της επιστροφής με τελικό προορισμό το Λιτόχωρο, περνώντας από το απαράμιλλης ομορφιάς, αλλά και ταυτόχρονα πολύ απαιτητικό, φαράγγι του Ενιπέα.

 

Η προσπάθεια που κατέβαλαν οι δρομείς στη δύσκολη και απαιτητική αυτή διαδρομή ήταν ακόμη μεγαλύτερη φέτος, καθώς κατά την διάρκεια του αγώνα επικρατούσαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες κάνοντας την κατανάλωση νερού απαραίτητη ώστε να μπορέσουν οι αθλητές να ανταπεξέλθουν!  Εκεί το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ βρέθηκε και στήριξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τους προσφέροντάς τους ενυδάτωση και αναζωογόνηση, σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, απαραίτητα για τους αθλητές ώστε να ολοκληρώσουν με επιτυχία τον αγώνα.  Μεταξύ των αθλητών βρέθηκε και η ομάδα του ”ΑΥΡΑ Running Team”, που αποτελείται από εργαζόμενους και φίλους της Coca-Cola Τρία Έψιλον η οποία για ακόμη μία φορά, με πολύ ενθουσιασμό και καλή διάθεση, μετέφερε το ηχηρό μήνυμα της άθλησης και της προσπάθειας, σημειώνοντας υψηλές επιδόσεις.

Η Εμμανουέλα Συφναίου, Senior Brand Manager ΑΥΡΑ, δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποστηρίξαμε τον Olympus Marathon, με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ζήσαμε μία συγκλονιστική εμπειρία στο «βουνό των θεών», τον Όλυμπο, όπου είχαμε την ευκαιρία να εμψυχώσουμε, να στηρίξουμε και να προσφέρουμε την απαραίτητη ενυδάτωση και αναζωογόνηση στους αθλητές που συμμετέχουν σε έναν από τους πιο απαιτητικούς δρομικούς αγώνες στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που κατάφεραν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να πετύχουν τον στόχο τους, αλλά  και  στην ομάδα μας την AVRA Running Team που βρέθηκε και φέτος εδώ και με σύμμαχο την καλή διάθεση, δοκιμάστηκε σε μία από τις δυσκολότερες ορεινές διαδρομές.”

 

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ «αγκαλιάζουν» και υποστηρίζουν με συνέπεια αθλητικές δράσεις που συνδέονται με την ευεξία και προάγουν τον αθλητισμό και την καλή φυσική κατάσταση, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν την ομορφιά της Ελλάδας, φέρνουν τους ανθρώπους κοντά και ενισχύουν τις τοπικές κοινωνίες.