PUBLI

Η συλλογή Nike Tech Pack επιστρέφει με τα must have κομμάτια για την άνοιξη

«Το τέλειο ρούχο καθορίζεται από τον τρόπο με τον οποίο κινείται και αλληλοεπιδρά με το σώμα», δηλώνει η Johanna Schneider, Sr. Design Director της NikeWomen Sportswear. «Η γυναικεία σιλουέτα απαιτεί μια ισορροπία από τα ρούχα: να κολακεύουν τα διάφορα μέρη του σώματος και ταυτόχρονα να είναι άνετα έτσι ώστε να μην εμποδίζουν τις κινήσεις της αθλήτριας».

Αυτή η ισορροπία — ανάμεσα στην εφαρμογή, τη λειτουργικότητα, την αίσθηση και την κίνηση — είναι το κίνητρο που διέπει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Johanna Schneider, η οποία βασίζεται στο συνδυασμό του στυλ και της ποιότητας. Η συλλογή Tech Knit της Nike Sportswear (NSW) για Άνοιξη 2017 αναπτύχθηκε από μια ομάδα ειδικών knit της Nike, συμπεριλαμβανομένης της NSW Innovation Designer, Jessica Lomax, στοχεύοντας στη δημιουργία must have κομματιών, κατάλληλων και για αθλητισμό.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ‘βασικά ρούχα’ που βρίσκει κανείς στην γκαρνταρόμπα κάθε γυναίκας: στενό δερμάτινο τζάκετ, τζιν παντελόνι, απλό λευκό t-shirt», μάς θυμίζει η Johanna Schneider. Η ιδέα είναι να απομονωθεί η κεντρική ιδέα αυτών των ρούχων και να συνδυαστεί με τις μεθόδους κατασκευής αλλά και με υλικά της Nike, όπως το Tech Knit. Όπως αναφέρει η Joganna Schneider, «Εμείς στη Nike έχουμε τη μοναδική δυνατότητα να προσφέρουμε μια αθλητική οπτική και να εστιάσουμε περισσότερο στο οπτικό αποτέλεσμα χωρίς να περιορίζουμε τις δυνατότητες του ρούχου».

 

Η νέα συλλογή είναι σχεδιασμένη για να φορεθεί σε μια εποχή με μεταβλητές θερμοκρασίες. «Την άνοιξη είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι στις αλλαγές του καιρού στο άμεσο περιβάλλον μας». Στις μετακινήσεις μας μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων έχουμε να αντιμετωπίσουμε εναλλαγές κρύου και ζέστης», διευκρινίζει η Schneider. «Η φράση ‘να φαίνεσαι ωραία, να νιώθεις ωραία και να παίζεις ωραία’ μάς ενέπνευσε για να σχεδιάσουμε ένα ολοκληρωμένο outfit . Δημιουργήσαμε μια καινοτομική συλλογή Tech Pack (με Tech Knit, Tech Fleece, Tops και Tech Wovens), η οποία προσφέρει διάφορες επιλογές στυλ ανάλογα με τις επιμέρους ανάγκες μας».

Αυτή τη σεζόν, δεύτερη για τη συλλογή Tech Knit, η καινοτομία είναι προφανής από την ιδιαίτερη κατασκευή των μοτίβων ,τη μορφή και την εμφάνιση του υλικού καθώς υπάρχουν και στοιχεία που εστιάζουν στην απόδοση, στην άνεση, αλλά και στην μη απτή αίσθηση της «συγκέντρωσης».

 

Το νέο παντελόνι φόρμας Nike Tech Knit είναι «λεπτότερο στο τελείωμα και λίγο πιο κομψό» από τα προηγούμενα μοντέλα. Υπάρχει επίσης το t-shirt Tech Knit  — «ένα t-shirt με ανδρικό κόψιμο, αλλά με στρογγυλεμένο λαιμό για πιο θηλυκό στυλ» — και το μπουφάν Tech Knit, το οποίο εμπνέεται από το εμβληματικό Nike Windrunner και φοριέται ως ελαφρύ παρκά. Η υπόλοιπη συλλογή επικεντρώνεται την έννοια των βασικών ρούχων.

Εμπνευσμένοι από τους πολλαπλούς τρόπους με τους οποίους οι σύγχρονοι καταναλωτές συνδυάζουν τα βασικά ρούχα της γκαρνταρόμπας τους, η Schneider και οι σχεδιαστικές ομάδες της Nike Sportswear επινόησαν νέα σχέδια Tech Knit που μπορούν εύκολα να φορεθούν μεμονωμένα ή να συνδυαστούν μεταξύ τους.

Η συλλογή Nike Tech Pack Άνοιξη 2017 για άνδρες και γυναίκες είναι διαθέσιμη από τις 26 Ιανουαρίου στον δικτυακό τόπο nike.com και στα καταστήματα λιανικής πώλησης της Nike Sportswear.