PUBLI

Η Κούβα, το Παρίσι και η Ιταλία, έρχονται στο κέντρο της Αθήνας

Η έκθεση - θεσμός των bartenders, "Athens Bar Show", φιλοξενεί κάθε χρόνο τους σπουδαιότερους επαγγελματίες του bartending, προκειμένου να υμνήσει και να αναδείξει το καλό ποτό.

Στο πλαίσιο αυτού του διημέρου, τα μεγάλα ονόματα της διεθνής μπαρ σκηνής, θα φιλοξενηθούν στα αγαπημένα μπαρ του κέντρου της Αθήνας και θα σερβίρουν τους θαμώνες τα δικά τους special cocktails.

Τη Δευτέρα, θα βρεις στο 42 barstronomy, τον Gabriele Manfredi, από το Oriele Bar, του Λονδίνου, την Τρίτη την ομάδα του Lost+Found Drinkery, από την Κύπρο και την Τετάρτη ο διάσημος Simone Caporale.

Πίσω από τη μπάρα του Clumsies θα βρεις τη Δευτέρα τους Martin Hudak και Erick Lorincz, εκπροσωπώντας το American Bar. Παράλληλα, σε άλλο χώρο θα ετοιμάζει ποτά και το γνωστό Bar Termini. Την Τρίτη αναλαμβάνει τα ηνία ο Joe Scofield, του Tippling Club, της Σιγκαπούρης και σε άλλο μπαρ οι Coupette από Λονδίνο. Την Τετάρτη ο Luke Whearty / Wookie από το Operation Dagger στην Σιγκαπούρη, ενώ το αχτύπητο δίδυμο Alex Kratena και Monica Berg οργανώνουν το δικό τους house party. Την Παρασκευή 9 του μήνα, θα μας αποχαιρετήσει ο Matt Whiley, από τα Λονδρέζικα Peg+Patriot και Scout.

Στο Ipitou, την Τριτη, τη μπάρα θα αναλάβει η ομάδα του El Floridita της Κούβας, του μπαρ στο οποίο είχε αδυναμία ο Ernest Hemingway στα μέσα της δεκαετίας του ’30. Χαρακτηρίστηκε η “γενέτειρα” του daiquiri και έγινε διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο. Φέτος συμπληρώνει 200 χρόνια λειτουργίας, και τα γιορτάζει στο Ipitou the Bar, από τις 22:00! Οι Alejandro Bolivar και Rolando Fernández González , head bartenders του El Floridita θα μας περιμένουν για να μας σερβίρουν το θρυλικό El Floridita daiquiri, φτιαγμένο με Havana Club 3 ετών, ακριβώς όπως στην La Habana Vieja!.

Την Τρίτη, στο CV Distiller, ο Dan Priseman θα σερβίρει bourbon. Στο Noel, την ίδια μέρα, θα σερβίρουν τέσσερα καταξιωμένα μπαρ του Λονδίνου και το ελληνικό Roots. Στο ίδιο μπαρ θα βρεις την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, τον Alfred Cointreau, ενώ στο Odori Vermuteria Di Atene, θα βρεθεί το παριζιάνικο Le Syndicat. Την Πέμπτη, στο Odori θα βρεθεί το Paradiso Bar από την Ισπανία Στο Kolokotroni 9 θα δημιουργεί ο Luc Merlet, με το ιδιαίτερο Merlet Cognac.

Αυτή την εβδομάδα θα πιούμε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.