PUBLI

Εσύ ξέρεις την αληθινή ιστορία των καφέ Mikel;

Μου αρέσει η διαφήμιση των Mikel στην τηλεόραση. Με συγκίνησε. Μου θύμισε τα δικά μου παιδικά χρόνια και ακόμα με έκανε να φανταστώ τον γιο μου στο μέλλον. Μου άρεσε αυτή η νοσταλγία που αποπνέει. Η μελαγχολία για τον μπαμπά που δεν είναι πια μαζί μας, αλλά και ο σεβασμός στο πρόσωπό του πατέρα, που δεν φεύγει ποτέ από τα μάτια ενός παιδιού.

Η ταινία ξεκινά με ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο. Μέσα από διαφορετικές σκηνές παρακολουθούμε ένα μικρό αγόρι μαζί με τον πατέρα του. Το αγοράκι γελά, πέφτει, σηκώνεται, παίζει, αγκαλιάζει, βοηθάει στις δουλειές. Ο μπαμπάς του είναι πάντα δίπλα του.

Όταν πια έχει μεγαλώσει και δουλεύει, σε κάθε επαγγελματικό βήμα του θυμάται τις στιγμές που ήταν με τον πατέρα του. Σαν οδηγό στις αποφάσεις του.

 

Κι ενώ παρακολουθώ τη διαφήμιση, λίγο σαν να μου έρχεται να δακρύσω, αλλά ταυτόχρονα χαμογελώ, αφού μιλάει για πράγματα που όλοι έχουμε ζήσει. Λίγο πριν το τέλος φυσικά ανακαλύπτω ότι το μικρό παιδί, ο νεαρός άντρας που αρχίζει την δική του επιχείρηση και γίνεται ύστερα πατέρας, είναι ο γιος του «παππού Μιχάλη». Είναι η ιστορία ενός γιου, που έμαθε να βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια και τις αξίες του πατέρα του και τον τίμησε κάνοντας το πρόσωπό του το σήμα της εταιρίας του, των Mikel.

Ο Μιχάλης που δεν ζει πια, εξακολουθεί να είναι «παρών». Τον ξέρουμε από το πρόσωπό του. Τον μάθαμε από τα γυαλιά του πάνω στο ποτήρι του καφέ που έχουμε πάνω στο γραφείο μας, στο χέρι μας όταν περπατάμε ή δίπλα μας στην παιδική χαρά βλέποντας το παιδί μας να παίζει. Ο Mikel έχει κάτι από τον δικό μας πατέρα.

 

Τα Mikel ξεκίνησαν από τη Λάρισα το 2008. Αμέσως το λογότυπο με το πρόσωπο του «παππού Μιχάλη», πατέρα του ιδρυτή τους, κέρδισε το κοινό. Η επιλογή αυτή, δεν υπήρξε τυχαία, είχε ουσία και υπόσταση: τον σεβασμό στην ποιότητα και τον άνθρωπο. Η εξαιρετική και σταθερή ποιότητα και οι συνταγές που ξεχωρίζουν είναι αποτέλεσμα τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης, στην οποία σταθερά επενδύουν τα Mikel. Σήμερα τα Mikel αριθμούν πάνω από 140 καταστήματα σε όλη τη χώρα και έχουν παράλληλα επεκταθεί στην Κύπρο και το Ντουμπάι, όπου ήδη απολαμβάνουν μεγάλης απήχησης στο κοινό.