PUBLI

Διαγωνισμός καινοτόμων ιδεών «GreenTech Challenge» από το ΕΜΠ στους τομείς αειφόρου ανάπτυξης

Η Ερευνητική Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης, της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ διοργανώνει τον διαγωνισμό Καινοτόμων Ιδεών GreenTech Challenge | by ESU NTUA με θέμα την τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία στους τομείς που έχουν σχέση με την αειφόρο ανάπτυξη:

– Περιβάλλον και Ενέργεια

– Έξυπνες και Βιώσιμες πόλεις

– Καινοτόμα Πράσινα Προϊόντα και Προηγμένα Υλικά

Ο διαγωνισμός GreenTech Challenge | by ESU NTUA φιλοδοξεί να φέρει το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στο επίκεντρο της καινοτομίας, αλλά και να αποτελέσει το ενοποιητικό στοιχείο ανάμεσα στις υπάρχουσες δομές του, προβάλλοντας τις πράσινες τεχνολογίες. Στόχος του είναι η ευρεία και ενεργός συμμετοχή φοιτητών, τελειόφοιτων ερευνητών και αποφοίτων των ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, εξασφαλίζοντας καθοδήγηση και συμβουλευτική τόσο κατά την φάση του σχεδιασμού των καινοτόμων ιδεών όσο και κατά την παρουσίασή τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του Warm Up Day στις 21/3 παρουσιάστηκε αναλυτικά το πλαίσιο διεξαγωγής του διαγωνισμού, ο τρόπος συμμετοχής των διαγωνιζόμενων και τα συστήματα αξιολόγησης των καινοτόμων σχεδίων.

Στις 29/3 θα διεξαχθεί το 1 Bootcamp Taining, ημέρα όπου θα γίνει η εκπαίδευση και η προετοιμασία για την αρτιότερη συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Στις 20/4 θα διεξαχθεί το 2Bootcamp Training, όπου οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στο Value Proposition Canvas, που αποτελεί βασικό πυλώνα αξιολόγησης των προτάσεων. Επίσης θα γίνει Εισαγωγή και Εξοικείωση των ομάδων σε Τεχνοοικονομική & Χρηματοοικονομική Ανάλυση των προτάσεων τους, ενώ θα πραγματοποιηθεί και skillsTraining στην παρουσίαση των προτάσεων των συμμετεχόντων.

Τον διαγωνισμό καινοτόμων ιδεών GreenTech Challenge | by ESU NTUA διοργανώνει η Ερευνητική Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης, της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ με τη στήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Δήμου Αθηναίων, του Mindspace, του Reload Greece και του ΕΒΕΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο website www.greentechchallenge.gr