PUBLI

Better for it: H Nike δίνει δύναμη στις γυναίκες για να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό

Έτρεξες τον πρώτο σου ημιμαραθώνιο.

Κατάφερες να σηκώσεις όλο το βάρος του σώματός σου στο γυμναστήριο.

Κατάφερες να κάνεις κατακόρυφο στη γιόγκα.

Τι κοινό έχουν μεταξύ τους όλα αυτά; Απαιτούν σκληρή δουλειά, αφοσίωση, κίνητρο. Και, το σπουδαιότερο, όταν ξεπερνάς τον εαυτό σου, μπορείς να γίνεις ακόμα καλύτερη. Αυτή την άνοιξη, η Nike παρουσιάζει το #betterforit. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει να δώσει έμπνευση σε κάθε γυναίκα, ώστε να βρει κίνητρο, να ανταποκριθεί σε νέες προκλήσεις και να κατακτήσει καινούργιους προσωπικούς στόχους.

BETTER FOR IT: ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ HASHTAG

Το #betterforit δεν είναι ένα απλό hashtag. Είναι ένα κάλεσμα προς κάθε γυναίκα ώστε να κοινοποιήσει, να προωθήσει ακόμα και να υιοθετήσει νέους τρόπους για να βελτιώσει τη φυσική της κατάσταση και τη σχέση της με κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα. Με αυτό το σύνθημα για ενότητα, η Nike προσκαλεί τις αθλήτριες σε όλο τον κόσμο να βάλουν τα δυνατά τους για να πετύχουν ακόμα περισσότερα – είτε πρόκειται για ένα ατομικό ρεκόρ στον πιο πρόσφατο μαραθώνιό τους, είτε πρόκειται για το καθημερινό τους τρέξιμο. Η πρωτοβουλία #betterforit προσφέρει στις αθλήτριες συλλογική έμπνευση για να κατακτήσουν καινούργιους στόχους και αποτελεί την αφορμή για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

 

«Κάθε αθλήτρια έχει στόχους. Η Nike αποτελεί το σύνδεσμο ανάμεσα στην αθλήτρια και τις φιλοδοξίες της», λέει η Amy Montagne, VP/GM of NikeWomen and Global Women’s Training. «Προσφέρουμε κάτι περισσότερο από μια απλή ενθάρρυνση. Με πρωτοβουλίες όπως το #betterforit, η Nike παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία με τα οποία οι γυναίκες μπορούν να επεκτείνουν τις προσωπικές αθλητικές τους δυνατότητες.»

Μια σειρά από φιλμ που έχουν ήδη αρχίσει να προβάλλονται από τις 12 Απριλίου, αποτελούν το βασικό κορμό της καμπάνιας. Η πρωτοβουλία τιθασεύει την τολμηρή φωνή των γυναικών σήμερα και αντιμετωπίζει το δυναμικό κόσμο των σπορ και του fitness με ένα εύθυμο τόνο αλλά και με αρκετό χιούμορ. Παράλληλα ενθαρρύνει τις αθλήτριες σε ολόκληρο τον κόσμο να μοιραστούν τον προσωπικό τους στόχο, για τον οποίο προσπαθούν να γίνουν καλύτερες.

Παρακολουθείστε το Inner Thoughts, ένα από τα φιλμ που έχουν γυριστεί στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας #betterforit.

 

ΟΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ, ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ BETTER FOR IT

Το κίνημα #betterforit στηρίζεται σε δεδομένα που προέρχονται από κορυφαίες αθλήτριες, όπως η σπρίντερ Allyson Felix, νικήτρια σε πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα και τέσσερις φορές κάτοχος χρυσού μεταλλίου. Αθλήτριες όπως η Felix αποτελούν την προσωποποίηση του #betterforit και αυτό φαίνεται από τη νοοτροπία τους, τον τρόπο που θέτουν στόχους, από τα επιτεύγματά τους στην προπόνηση και στους αγώνες. Το #betterforit όμως ξεπερνά τα απλά επιτεύγματα και τους επαίνους. Αφορά στη διαδρομή και τη σκληρή δουλειά που απαιτείται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής.

 

«Ως αθλητές, θέλουμε πάντα να γίνονται τα πράγματα αμέσως», λέει η Felix. «Θέλουμε να καταβάλλουμε την προσπάθεια και να βλέπουμε άμεσα αποτελέσματα. Το σημαντικό όμως είναι να κοιτά κανείς ολόκληρη τη διαδρομή και να νιώθει χαρά μέσα από αυτή, ακόμα κι αν δεν είναι πάντα τόσο ευχάριστη. Εκεί βρίσκεται η πραγματική αξία.»

Όπως εξηγεί η Felix, το #betterforit είναι μια διαδικασία, όχι ένας αγώνας δρόμου μερικών δευτερολέπτων ή μια μεμονωμένη στιγμή νίκης. Τόσο ο αγώνας όσο και η νίκη θεμελιώνονται πάνω σε εκατοντάδες στιγμές #betterforit.

«Πριν ξεκινήσει ένας αγώνα, σκέφτομαι ότι είναι η δική μου ευκαιρία να προσπαθήσω για να νικήσω», λέει η Felix. «Επικεντρώνομαι στη συγκεκριμένη στιγμή και εστιάζω τις σκέψεις μου σε ό, τι είναι σημαντικό ώστε να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Παίρνω βαθιά ανάσα για να απολαύσω τη διαδικασία. Για να νιώσω ότι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα κάνω το καλύτερο δυνατό.»

BETTER FOR IT, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Η Nike, που πήρε το όνομά της από την Ελληνίδα θεά της νίκης, έχει μια ιστορία περισσότερων από 40 χρόνων που βασίζεται σε καινοτομίες, προϊόντα και υπηρεσίες που είναι προσαρμοσμένες στις επιθυμίες και τις ανάγκες κάθε γυναίκας.

 

Καθώς συνδέεται με μια παγκόσμια κοινότητα αθλητριών, το #betterforit αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες της Nike, μέσα από την οποία κάθε γυναίκα μπορεί να κερδίσει την υποστήριξη που χρειάζεται για να πετύχει τους προσωπικούς της στόχους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία #betterforit μπες εδώ.

Αν από μέτρια μπορείς να γίνεις καλή, τότε μπορείς να γίνεις καλή στα πάντα. #betterforit