ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φρόντισε τον εαυτό που αγαπάς, αγάπα τον εαυτό που φροντίζεις

Το κείμενο αυτό είναι μέρος του project “Panteio Day”. Φοιτητές του Ad&PR Lab του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών βρέθηκαν μία ημέρα στο Σπίτι της 24MEDIA και εκεί πήραν brief από 8 αγαπημένα brand για να δημιουργήσουν native content.

Από τη Βασιλική Αντύπα

Ως βιολογικά προϊόντα χαρακτηρίζονται αυτά που αναπτύσσονται και επεξεργάζονται χωρίς τη χρήση συνθετικών, χημικών, λιπασμάτων, εντομοκτόνων κ.τ.λ. Η χρήση τους έχει σημαντικές, θετικές επιδράσεις τόσο στην υγεία των ατόμων, όσο και στο περιβάλλον.

 

Η καθημερινή χρήση τέτοιου είδους προϊόντων συμβάλλει με ποικίλους τρόπους στην αλλαγή του τρόπου ζωής. Η κατανάλωση τροφίμων, συστατικών, ακόμη και η χρήση καλλυντικών, που δεν είναι συμβατικά είναι πιο θρεπτικά, έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υδράργυρο και βοηθούν ακόμα και στην καταπολέμηση των ασθενειών.

Αναλυτικότερα, η προτίμηση σε βιολογικά προϊόντα βοηθάει στην φροντίδα της υγείας μας, καθώς με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε πολλά φυτοφάρμακα. Συγχρόνως βελτιώνει την υγεία των παιδιών, καθώς όντας μικρά επηρεάζονται περισσότερο λόγω του υψηλότερου μεταβολισμού και της μικρής μάζας σώματος τους. Έχει αποδειχτεί ότι η χρήση τους συμβάλλει στην απώλεια βάρους, στη μείωση των ρυτίδων και στην γέννηση υγιών μωρών.

 

Μπορεί κανείς εύκολα να κατανοήσει τη σημασία της χρήσης συνθετικών προϊόντων όσον αφορά την υπερθέρμανση του πλανήτη, την καταστροφή των πόρων και τις συνέπειες στην υγεία των αγροτών. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι συμβατικές μέθοδοι καλλιέργειας προκαλούν διάβρωση του χώματος, ενώ τα παρασιτοκτόνα μολύνουν και επηρεάζουν το πόσιμο νερό.

Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των καταναλωτών στρέφεται στο ερώτημα αν υπάρχει αναγκαιότητα χρήσης και βιολογικών καλλυντικών.

Οι λόγοι που πρέπει να προτιμώνται είναι πολλοί και έχουν να κάνουν και με την περιβαλλοντική μας συνείδηση αλλά και με την αποτελεσματικότητά τους. Όπως αναφέραμε για τα τρόφιμα, έτσι και τα καλλυντικά «σέβονται» το περιβάλλον καθώς είναι βιοδιασπώμενα, προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες, υπόκεινται αυστηρούς ελέγχους και δεν δοκιμάζονται σε ζώα. Είναι οικονομικά σε σχέση με την ποιότητα τους και ανταποκρίνονται αξιοπρεπώς στις προσδοκίες μας. Φροντίζουν τις ανάγκες του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών και «απαντούν» στις απαιτήσεις κάθε επιδερμίδας.

Επιπροσθέτως, χρειάζεται να σημειωθεί το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και επιδρούν μόνο θετικά στο δέρμα. Δεν περιέχουν ανενεργά συστατικά, επομένως απορροφούνται εύκολα και φυσικά από αυτό.

Επικεντρώνοντας στο δέρμα και σε κάθε μοναδική επιδερμίδα θα αποτελούσε παράλειψη να μην αναφερθούμε στα οφέλη που έχει σε αυτή η χρήση ενός λαδιού με βιολογικά αιθέρια έλαια. Πρόκειται για ένα διαχρονικό καλλυντικό που φημίζεται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες λόγω των ουσιών, που πλούσια το απαρτίζουν. Χρειάζεται να είναι βιολογικής καλλιέργειας, ώστε να είναι πλήρως απαλλαγμένο από χημικές και άλλες επιβαρυντικές ουσίες.

 

Ένα βιολογικό αιθέριο έλαιο που περιέχει λεβάντα και αμυγδαλέλαιο είναι ένας αρκετά καλός συνδυασμός , που βοηθάει στην δημιουργία μιας αίσθησης ηρεμίας και γαλήνης. Συμβάλλει τόσο στην καταπολέμηση της αϋπνίας και τις ημικρανίες, όσο στο άγχος και την κατάθλιψη.

Η λεβάντα μπορεί να επιφέρει ανακούφιση από τον πόνο, ενώ είναι κατάλληλο και για θεραπεία κατά της ακμής και της ψωρίασης. Παράλληλα, απαλύνει τα τσιμπήματα των εντόμων, ενώ μπορεί να ανακουφίσει το άτομο από τυχόν λοιμώξεις. Στις ιδιότητες αυτές έρχεται να προστεθεί το αμυγδαλέλαιο, το οποίο ως γνωστόν έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες, κάνοντας το δέρμα λείο και λαμπερό.

Έπειτα, έχει αποδειχτεί ότι η χρήση του προστατεύει το σώμα (όπως και το πρόσωπο και τα μαλλιά) από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, μειώνει τους μαύρους κύκλους και καθυστερεί τα σημάδια της γήρανσης. Επομένως, η χρήση ενός τέτοιου λαδιού είναι μείζονος σημασίας, αφού φροντίζει τόσο την ψυχική όσο και την σωματική υγεία του ατόμου. Φτιαγμένο από «φιλικά» συστατικά και με σκοπό να «αγαπήσει» το δέρμα κατέχει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις φυσικές καλλυντικές ουσίες.

 

Καταλήγοντας, μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητή η σημασία κατανάλωσης προϊόντων που δεν έχουν υποστεί βλαβερή επεξεργασία. Η δημιουργία και η ανάπτυξη τέτοιων εμπορευμάτων μπορεί να μας ευαισθητοποιήσει και να καταστήσει σαφές ότι είναι αναγκαία επιλογή η ασφαλής φροντίδα του εαυτού μας αλλά και ολόκληρου του περιβάλλοντος.

Δείτε όλα τα κείμενα της ενέργειας στην σελίδα http://panteio-day.24media.gr/.