ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου.

O Άρης στον Υδροχόο έχει γυρίσει σε ανάδρομη πορεία, όπου θα παραμείνει ως τις 13 Αυγούστου και δημιουργεί ένα εσωτερικό σύγκαμα σε ό,τι σχετίζεται με τις συνεργασίες και τις φιλικές σχέσεις, πράγμα που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα κλίμα “Στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη”, αλλά χωρίς τη διάθεση συλλογικότητας στην αντιμετώπιση της Ρωξάνης Ντάνου – Κουλουμπή. Κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Άρη στον Υδροχόο, χρειάζεται να διαχειριστούμε σωστά την ενέργεια και την ορμή μας και να κρίνουμε, από τις καταστάσεις της ζωής που θα ορκιζόμασταν ότι τις έχουμε ξαναζήσει ίδιες, ποια λάθη θα ξανακάνουμε και ποια θα αποφύγουμε όπως ο Παναμάς τα γκολ στο φετινό Μουντιάλ.

Περαιτέρω, η Πανσέληνος της 28ης Ιουνίου στον Αιγόκερω θα προσπαθήσει να περάσει την υπομονή μας από ΚΤΕΟ, καθώς το συναίσθημά μας καταπιέζεται, ενώ προκύπτουν διαρκώς νέες ανάγκες για να εξυπηρετήσουμε μόνοι μας, μ’ αυτά τα δυο χέρια από τα οποία περνάνε τα πάντα όλα. Όλο αυτό σε συνδυασμό με το πέρασμα του Ερμή στον Λέοντα, που μας σπρώχνει να επιβάλουμε τις ιδέες μας χωρίς καμία διάθεση να συμβιβαστούμε, μας εφιστά την προσοχή για να μην αρχίζουμε να πετάμε χαλίκια ο ένας στον άλλο: με υπομονή ανασύρουμε κάθε ψήγμα σοφίας που μας έχει απομείνει καλοκαιριάτικα πριν την άδεια, καθώς και ό,τι μπαλάκι αντιστρές έχει ξεμείνει σπίτι από τα τέλη 90s – που ήταν φουλ στη μόδα – και πρώτα μασάμε, μετά μιλάμε, ό,τι κι αν χρειαστεί να κάνουμε.

*Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας*

ΚΡΙΟΣ

Ας ξεκινήσουμε από τα ευχάριστα και τον Ερμή στον 5ο Οίκο, των ερωτικών σχέσεων και της διασκέδασης, που σάς δίνει (λίγη) από τη λάμψη της Rihanna σε συνδυασμό με την καπατσοσύνη της Ισμήνης Καλέση, τουτέστιν και το προσεχές Σαββατοκύριακο ο χαβάς σας θα είναι το πώς θα περάσετε καλά γκομενικώς, πράγμα που είναι αναζωογονητικό μεν, δυνητικά επιβλαβές δε, με δεδομένο ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα που χρονίζουν κι εσείς τα αγνοείτε όπως η Μαρίνα τον Μαρκορά όταν γνώρισε τον Αίαντα. Η Πανσέληνος στον Οίκο της καριέρας σας ήθελε να σας βρει πανέτοιμους με σχέδια και προτάσεις, ωστόσο απέχετε από αυτό το στάδιο και γιατί ο ανάδρομος Άρης στον Υδροχόο σάς απασχολεί ιδιαίτερα έντονα, καθώς προσπαθείτε να μετριάσετε τις πιθανότητες μουτζοπιασίματος με σύσσωμο τον κοινωνικό σας περίγυρο, από τους φίλους και το σόι σας ως τον κύριο που του αφήνετε να παρκάρει το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ όποτε κατεβαίνετε στο κέντρο. Το κακό είναι ότι μπορεί να παρεξηγηθείτε και να ειπωθούν πολλά ένθεν κι ένθεν. Το καλό είναι ότι ενδέχεται να καταλάβετε ότι το μέχρι στιγμής σχέδιο δεν σας καλύπτει.

ΤΑΥΡΟΣ

Για άνθρωποι που έχετε αρχή, μέση και τέλος σε ό,τι κάνετε, από το να βάλετε ένα ποτήρι νερό μέχρι να διοικήσετε μια χώρα (αν σας την έδιναν), τα νεύρα σας βρίσκονται σε εξαιρετικά καλό σημείο, με δεδομένο ότι φαίνεται στην επαγγελματική σας ζωή να μην εισακούγεστε πουθενά και για κανένα λόγο. Ο ανάδρομος Άρης στον Υδροχόο φέρνει στασιμότητα στα επαγγελματικά και οι χρήσιμοι ηλίθιοι (κατηγορία συναδέλφων που αποτελούν τσιράκια της εργοδοσίας και δη χωρίς να το ξέρουν) γίνονται λιγότερο χρήσιμοι και περισσότερο ηλίθιοι στη δική σας περίπτωση – αυτή είναι εξάλλου και η κατάρα του οργανωτικού Ταύρου, που θέλει να υπερασπίζεται το στρατόπεδό του, με δεδομένο ότι έχει δουλέψει σκληρά και αδιάλειπτα ώστε να πετύχει το επιθυμητό για εκείνον αποτέλεσμα. Η χαλάρωση έρχεται στο σπίτι σας, καθώς ο Ερμής βρίσκεται στον 4ο Οίκο σας, της οικογένειας και ήδη από το Σαββατοκύριακο θέλετε να περάσει η γραμμή σας τουλάχιστον απέναντι στον Θανάση και να σας προσέξει λίγο ο δικός σας άνθρωπος.

ΔΙΔΥΜΟΙ

H Πανσέληνος ήρθε κι “έκατσε” πάνω στο υπαρξιακό/ γκομενικό μεγιεμελέ σας και κούμπωσε ωραιότατα (νοτ) με τον καιρό των ημερών (Λονδίνο τον Οκτώβριο, Τζακάρτα όλο τον χρόνο) και τη διάθεση να κατεβάσετε (ξανά μανά) τα μάλλινα σε επίπεδο σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Τι κι αν ο Ερμής βρίσκεται στον Οίκο της επικοινωνίας σας και μπορεί να σας απογειώσει τη διάθεση, καθώς εισχωρείτε στις σκέψεις όλων των ανθρώπων με τους οποίους ανταλλάσσετε απόψεις, η πίεση της Πανσελήνου είναι ικανή, αν δεν τις βάλετε φρένο και λειτουργήσει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, να μη σας αφήσει να εισχωρήσετε πουθενά αλλού (στον τηλεφωνικό κατάλογο των ίδιων αυτών ανθρώπων εννοούμε, τι νομίζατε;). Ενιγουέι, τουλάχιστον ο ανάδρομος Άρης στον Υδροχόο δεν σας πιέζει ιδιαίτερα, αν εξαιρέσουμε μια κάποια καθυστέρηση σε συμφωνίες και τεχνικά ζητήματα για τα οποία είστε πάρα πολύ φάμπιουλους έτσι κι αλλιώς και δεν χρειάζεται να τα πάρετε πάνω σας (υπάρχουν οι γονείς γι’ αυτό).

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ας ξεκινήσουμε από κάτι που σας τρώει καιρό και δε μιλάτε γιατί ο καημός σας είναι το πώς θα φανεί πως δεν σας νοιάζει ο Θανάσης: λεφτάκια έρχονται σταδιακά με τον Ερμή στον 2ο Οίκο σας, κι αυτό είναι ένα κρέντιτ που ανήκει αποκλειστικά σε εσάς, καθώς αρπάζετε τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται από τα κοτσίδια. Κρατήστε τις σφιχτά σαν χαλινάρια αφηνιασμένου αλόγου, γιατί μέσα στο καλοκαίρι θα χρειαστείτε αυτό το εισόδημα/ αποταμίευση. Η Πανσέληνος στον Οίκο των σκέσεών σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) φέρνει κοινωνικότητα επιπέδου “πρώτο έτος πρώτο εξάμηνο στο πανεπιστήμιο όταν δεν ξέρεις κανένα και αγωνιάς με ποιον θα μιλάς κάθε πρωί”, ωστόσο απέναντι στον Θανάση ενδέχεται να γίνετε πιεστικοί, καθώς η φάση είναι Μαρινέλλα στο Ρεξ και “θέλω να τ’ ακούω να το λες και από μένα ό,τι θες”. Hold that thought και μην το πιείτε, λουστείτε, καθώς ο ανάδρομος Άρης από τον Υδροχόο μπορεί να σας βάζει λόγια στο πλαίσιο vintage ανασφαλειών που επανέρχονται στο προσκήνιο. Να τραγουδάτε “και καλύτερα, να λέμε αύριο καλύτερα που δεν αφήσαμε τον χρόνο να πληγώσει την αγάπη αυτή”, αλλά να το κάνετε με ειλικρίνεια και όχι με κεκαλυμμένη πικρία για το ότι εσείς αποτύχατε: δυο είναι στο τανγκό, δυο και στον πόλεμο.

ΛΕΩΝ

Πάρα πολύ ωραία σάς κάθεται το πέρασμα του Ερμή στον 1ο Οίκο σας, καθώς σάς δίνει το boost ενέργειας που θα σας βγάλει μέχρι τις διακοπές, όσο όλοι οι υπόλοιποι θα ψάχνουμε να ανοίξει πέτρα για να μπούμε, ήλιος να μη, ήλιος να μη μας βλέπει. Είστε πάρα πολύ δραστήριοι αυτό το Σαββατοκύριακο και η κοινωνική σας ζωή γίνεται έντονη, εξαιτίας της Πανσελήνου όμως πρέπει να φροντίσετε και την υγεία σας, ψυχική και σωματική, αν και αυτό στη δική σας περίπτωση είναι σχετικά εύκολο: για τη μεν ψυχική κλείνετε το κινητό ή κλειδώνετε την πόρτα στη μάνα σας, για τη δε σωματική κατεβάστε το απλικέισον που μετράει τα βήματα και κάντε τσάλεντζ έναν φίλο σας – από κει και πέρα όλα θα τα φροντίσει το λιοντάρι μέσα σας. Ο ανάδρομος Άρης στον Υδροχόο θα φέρει στην επιφάνεια καταστάσεις που αποφεύγατε να αντιμετωπίσετε, ενώ θα υπάρχουν γύρω σας δυνητικές πηγές παρεξηγήσεων με τους φίλους σας. Σημασία έχει, πέρα και πάνω από όλα, ότι έχετε μεγάλη ζήτηση κι αν το θέλετε κι εσείς, μύτη δε θα ανοίξει (προς το παρόν).

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είστε πολύ εξυπηρετικοί με όλους και για όλους, αρκεί να μην σας πατήσουν τον κάλο (ή να σας αφήσουν δαχτυλιές σε τζάμι του σπιτιού), γιατί μετά γίνεστε σκύλες και θέλετε να μας βγάλετε τα μάτια, ρε Άσπα. Το πώς μπορεί να γίνει αυτή η μετάλλαξη, από ήσυχο κουτάβι σε μαινόμενο δράκο το ξέρετε μόνο εσείς και συναρτάται άμεσα με τους ανθρώπους που θεωρούν την καλοσύνη σας αδυναμία και την καλή σας διάθεση δεδομένη. Με τον ανάδρομο Άρη στον Υδροχόο, αρχής γενομένης από το Σαββατοκύριακο, η κούραση δεν θα σας επιτρέπει να αφήνετε πολύ περιθώριο σε άλλους να οριοθετούν την περιοχή που νομίζουν ότι τους έχετε παραχωρήσει (λέγε την “βόρειο σαλόνι”, Θανάση), κι αυτό δεν πρέπει να μπει εμπόδιο στην, κατά τα άλλα, καλή διάθεση που έχετε για να διασκεδάσετε και να κάνετε σον σον μέσα κι έξω από το σπίτι. Σκεφτείτε λίγο, δοθείσης της ευκαιρίας, αν χρειάζεται να αλλάξετε κάτι, τώρα που γυρίζει και μην το αποφασίσετε άμεσα, πάρτε το χρόνο σας όσο οι άλλοι νομίζουν, ξαναλέω, ότι οριοθετούν, ενώ στην πραγματικότητα χτίζουν στην άμμο τριώροφα.

ΖΥΓΟΣ

Λίγο που δρόσισε, λίγο που η inner ανωμαλία σας γουστάρει μουσώνα, λίγο που ο Ερμής μπήκε στον 11ο Οίκο σας – όπου και θα καλοκαθίσει ως τον Σεπτέμβριο – είστε αρκετά χαρούμενοι, αλλά με έναν κλασικό επιφανειακό τρόπο, στο πλαίσιο της ακατανίκητης επιθυμίας σας να μην σκάψετε (άλλο) προς τα θεμέλια της ύπαρξής σας, της σκέσης σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) ή του λόγου για τον οποίο κάνετε ακόμα αυτή τη δουλειά. Η Πανσέληνος στον Οίκο του σπιτιού σάς δίνει μια διαβεβαίωση ότι το σόι σας βρίσκεται εντός του κάδρου της καθημερινής σας φροντίδας (κι ας έχετε γίνει μούτι πιο πολλές φορές κι από όσες έχουν πλακωθεί ο Βενιζέλος με τον ΓΑΠ σε όλη τη ζωή τους), μ’ αυτό όμως έρχεται και το τίμημα που ονομάζεται “οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε”, πράγμα καθόλου κακό σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς ο κλόουν μέσα σας δεν θα επιχειρήσει τόσο εύκολα να δικαιολογήσει τον κάθε περιλιμπανόμενο για όσα σας έχει ξώσει, κι ας συνδέεστε μαζί του με συγγένεια σε ευθεία γραμμή. Ο Άρης ανάδρομος στον Υδροχόο ως τον Αύγουστο σάς προβληματίζει, αρχής γενομένης από το Σαββατοκύριακο, για τα γκομενικά σας, καθώς περνάτε ένα σχεσιακό Κάβο Ντόρο με νοτιά – το καλό βέβαια είναι ότι το περνάει και ο άλλος μαζί σας, οπότε it takes two to tango, αρκεί να μην παίξει ο ένας τη Rose στη σκηνή του Τιτανικού με τη σανίδα, εκτός αν για μια φορά είστε εσείς η Rose.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αυτές τις μέρες το μόνο που σας απασχολεί είναι η απάντηση στο (προαιώνιο με κάποιο τρόπο) ερώτημα “Can you hear me, Major Tom?”, στο οποίο υποψιάζεστε ότι ο μόνος που μπορεί αν απαντήσει με υπευθυνότητα είναι μια γάτα που είχατε συναντήσει προ τριετίας στην Αστυπάλαια και σας κοίταζε όπως η Τιτίκα την Μαρκάταινα, κάθε που έβγαινε από το πλυσταριό με τον Αντώνη. Φυσικά, κανείς δεν θα σας αφήσει να ασχοληθείτε με αυτό, καθώς ο Ερμής στον Λέοντα θα φέρει τον θαυμασμό από τους συναδέλφους/ προϊσταμένους σας, ταυτόχρονα όμως θα σας πήξει και θα ψάχνετε slot να προσφαΐσετε μια μπουκιά μπάμιες. Η Πανσέληνος στον Οίκο της επικοινωνίας σας φέρνει έναν αποσυντονισμό, καθότι η κοινωνικότητά σας έχει και κάποια όρια (βασικά κυρίως όρια έχει, μην κοιτάτε που σφίγγεστε διαρκώς για να λέτε μια καλημέρα με τον διπλανό στη δουλειά), ενώ ο ανάδρομος Άρης θα φέρει ένα stalling, ένα “μια παγώνω μια ζεσταίνομαι” σε κάθε πτυχή της ζωής και κυρίως στα του σπιτιού και της οικογένειας. Αποφασίστε από τώρα ότι ολόκληρη η ζωή είναι μια άσκηση υπομονής και μείνετε προετοιμασμένοι για όλα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, κι αυτό θα μπορούσε να γράφει ως και η ταφόπλακά σας (δίπλα από το “Κατουριόμουν” ή το “Πεινούσα”), κι αυτή μεν είναι μια παραδοχή που πατάει τέρμα γκάζι όταν – καλή ώρα – ο Ερμής βρίσκεται στον Λέοντα, όμως μπορεί να σας δημιουργήσει το ανικανοποίητο και δη για εντελώς ηλίθιους ηθικοπλαστικούς λόγους. Φυσικά να αναζητάτε αυτές τις ημέρες το τι μπορεί να κάνει ο κόσμος για εσάς (for a change τουλάχιστον), όμως να μην αισθάνεστε διαρκώς ότι όλοι μπορούσαν και καλύτερα, γιατί καθένας έχει τα ζόρια του, για τον ίδιο λόγο που θα τα έχετε κι εσείς, δηλαδή λόγω ανάδρομου Άρη στον Υδροχόο. Όλα είναι πιο κοφτά ήδη, πιο απότομα και πιο εκνευριστικά και η βιασύνη (μαζί με τον συνδυασμό μαύρη ρίζα – τριπλό ντεκαπάζ τρεις πόντους πιο κάτω) είναι το χειρότερο ντεκόρ σε κάθε σας επιθυμία. Τουλάχιστον η Πανσέληνος στον Αιγόκερω ξυπνάει μέσα σας τον Υπουργό Οικονομικών (με ολίγη από Τρόικα) και έτσι προχωράτε στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα με λεφτάκια ακόμα διαθέσιμα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το βλέμμα σας φανερώνει το “και τι να κάνεις, να κάθεσαι να μαλώνεις” στην πιο civic εκδοχή του, γιατί μεταξύ άλλων δεν θέλετε να καρφωθείτε και στους άλλους ότι οι εκκρεμότητες της περιόδου πριν της διακοπές (με την ευρύτατη έννοια αυτή η λέξη) δεν πρόκειται να σας απασχολήσουν μέχρι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο/ να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι/ να λάμψει η δικαιοσύνη/ όποιο άλλο κλισέ ξέρετε σχετικά με τη λήψη αποτελεσματικής δράσης σε κάποιο πιεστικό τομέα της ζωής. Η Πανσέληνος ρίχνει τη λάμψη της πάνω στην προσωπικότητά σας, όμως είστε μαγκωμένοι και με τον τσαμπουκά σπασμένο – κάτι σαν τον Μέσι στα πρώτα ματς του φετινού Μουντιάλ ή σαν τη Δήμητρα όταν είχε έρθει σπίτι η Βάνα Καρούλου – Λέκκα. Ενιγουέι, το γαϊτανάκι της αμφισβήτησης ξεκινάει για όλους μας και γι’ αυτό χρειάζεται να τα παίρνετε όλα ψύχραιμα, και ιδίως τα όσα σας λέει (ή δε σας λέει) ο Θανάσης και να μην πειραματιστείτε με νέες μεθόδους προσέγγισης. Ο ανάδρομος Άρης φέρνει αστάθεια στα οικονομικά, συνεπώς “σφίξτε το χέρι σας”, που λέει και ο πατέρας της φίλης μου της Νατάσας και καβατζωθείτε πριν να είναι αργά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Ερμής στον Οίκο των σκέσεών σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) σάς θέλει Νίκο Χατζηνικολάου σε ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών μια βδομάδα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Ίσες αποστάσεις, αντικειμενικότητα και ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης στον Θανάση και τις προθέσεις του ενόψει ενός σχετικά σύνθετου καλοκαιριού. Αφήνοντας τον συναισθηματισμό στην άκρη, η Πανσέληνος στον 12ο Οίκο σας προσπαθεί να σας στρέψει την προσοχή στα προβλήματα των φίλων σας, μπας και αφήσετε τα δικά σας να αναπνεύσουν λίγο. Δεν χρειάζεται, έτσι κι αλλιώς, να τα λύσετε όλα μαζί, αυτή είναι και μια βασική αρχή του σύμπαντος, άσχετα αν η αζιτασιόν σας είναι πιο σπαστική κι από την υγρασία των δυο τελευταίων εβδομάδων, που μας έχει κάνει το μαλλί “Μόνικα στα Μπαρμπέιντος”, απλά στην πιο φτωχή του εκδοχή, “Τασούλα στα Σεπόλια”. Ο Άρης κινείται ανάδρομος πάνω σας και έτσι αυτή είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να ρίξετε τους τόνους σε ό,τι κάνετε και να σχεδιάσετε προσεκτικά τα επόμενα βήματά σας, αφού λάβετε υπόψη σας πως όλοι έξαλλοι θα είναι και όλοι αλλού θα πατούν κι αλλού θα βρίσκονται (όχι πάντα εξαιτίας των δικών τους βημάτων, βέβαια).

ΙΧΘΥΕΣ

“Αποστασιοποίηση, η αγαπημένη μου ακριτική πόλη”, επαναλαμβάνει μια φωνούλα μέσα σας, εκνευριστική σαν τη Σοφία Φιλιππίδου στους Δυο Ξένους, αλλά συνάμα και σημαντική για τις μέρες που έρχονται, καθώς σας υπενθυμίζει πως ο Άρης στον Υδροχόο θα προσπαθήσει να κάνει τα νεύρα όλων μας γρανίτα και ότι στο τέλος θα κερδίσει ο καλύτερα προετοιμασμένος/ πιο ψύχραιμος/ πιο αδιάφορος απέναντι στο σύμπαν. Η υπερένταση ενυπάρχει στην καθημερινότητα, ωστόσο με λίγη βοήθεια από τους φίλους σας θα καταφέρετε να ξεχαστείτε, ακόμα κι αν έχουν σκαλώσει τα πάντα όλα, από εκείνη την προαγωγή που θα παίρνατε μέχρι να σας έρθει στο σπίτι ο βραστήρας που παραγγείλατε. Ο Ερμής στον 6ο Οίκο σας φέρνει δουλειές με φούντες, γι’ αυτό θα χρειαστούν και οι προαναφερθέντες φίλοι, ώστε να μπορείτε να ξεσπάτε κάπου όλοι μαζί – αρκεί να έχετε ήδη καταλήξει στο ότι συμφωνείτε στις ίδιες αρχές, για να μη χρειάζεστε να ξανασυστηθείτε εν μέσω καβγάδων που δε βγάζουν πουθενά.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr