ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου

Από τις 12 του μήνα ο Ερμής στον Καρκίνο προσπαθεί να μας κάνει πιο κυκλοθυμικούς κι από τη Ρένα Βλαχοπούλου στην Παριζιάνα (κάποιοι θα το πουν ότι απλά ανταλλάσσουμε συναισθήματα και επηρεαζόμαστε εύκολα) ωστόσο μας προσδίδει και ένα άλφα ένστικτο στο θέμα των σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις), ώστε να μην τα κάνουμε όλα όπα, με δεδομένο ότι η Νέα Σελήνη στους Διδύμους προσπαθεί επίσης να μας μεταβάλει τις απόψεις από τη μια στιγμή στην άλλη, καθώς κινείται με άξονα τον πειραματισμό. Προτού γίνουμε λοιπόν σαν τη Βίσση όταν ξύρισε το μισό κεφάλι, έρχεται η Αφροδίτη στον Λέοντα να κάνει τα μαγικά της, με αποτέλεσμα να έχουμε πρωτίστως το χαβά του πώς να καθιερωθούμε ως άικονς του οτιδήποτε, καθώς απολαμβάνουμε κάθε πτυχή της ζωής, αναζητώντας την πολυτέλεια – σαν αυτή που προσέφερε κάποτε ο Χυτήρογλου στις κουρτίνες στη Μητροπόλεως.

*Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας*

Κριός

Θυμάστε που το βαφτιστήρι σας έκανε κάμποσο καιρό να μιλήσει και τελικά μόλις άρχισε να μιλάει νοσταλγήσατε τον παλιό καλό καιρό, γιατί πλέον δεν το βούλωνε για κανένα λόγο; Κάπως έτσι είστε αυτές τις ημέρες, με τη Νέα Σελήνη στον Οίκο της επικοινωνίας σας, και μάλιστα όσο ανταλλάσσετε πληροφορίες τόσο μαθαίνετε και νέα πράγματα – ευχάριστα, αλλιώς τι σημασία έχει, τα δυσάρεστα έρχονται και σας βρίσκουν κι από μόνα τους. Παράλληλα, ο Ερμής στον Καρκίνο θέλει να σας στρέψει την προσοχή στα του σπιτιού (π.χ. στο ότι ακόμα δεν έχετε κάνει τα μπαλκόνια για να καθίσετε έξω σαν άνθρωποι), χωρίς να χάσετε όμως το socializing που θυμίζει την εποχή που κατεβαίνατε υποψήφιοι πρόεδροι στο 15μελές και μιλούσατε ξάφνου σε όλο τον κόσμο, μέχρι και στους απουσιολόγους της 1ης τάξης. Η φάση “δημιουργική κοσμάρα” (πράγμα που θα μπορούσε να είναι και το tagline σας, αν ήσασταν μάρκα) ολοκληρώνεται με την Αφροδίτη στον Λέοντα, η οποία προσπαθεί να βγάλει από μέσα σας ό,τι καλλιτεχνική φλέβα έχετε και ρέει μέσα της η δισκογραφία της Γαρμπή και οι πίνακες των Φλαμανδών τοπιογράφων.

Ταύρος

Πολλές δουλειές έχετε, καθώς το καλοκαιράκι η δύσκαμπτη κοινωνικά φάση σας αλλάζει έτσι κι αλλιώς και τώρα με τον Ερμή στον 3ο Οίκο σας οι κοινωνικές συναναστροφές καθίστανται υποχρεωτικές – σαν ντεκαπάζ σε όποιον ανοίγει το πρόγραμμα κάθε καλοκαίρι στο Ποσειδώνιο. Η Νέα Σελήνη στον Οίκο των χρημάτων ανανεώνει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε τα κεφάλαιά σας (τα ίδια 4 ευρώ που σάς έχουν ξεμείνει από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του μήνα), τουλάχιστον όμως δεν έχετε φόβο να χρεωθείτε παραπάνω, με δεδομένο ότι η Αφροδίτη στον Λέοντα σάς θέλει μέσα στο σπίτι, να ασχολείστε με το χώρο, να κρεμάτε κάδρα και να πλένετε κουρτίνες σαν να μην υπάρχει αύριο (ή σαν να υπάρχει αλλά να έρχεται η μάνα σας επίσκεψη και το σπίτι να θυμίζει χοιροστάσιο). Το Σαββατοκύριακο θα έχει λίγο από όλα αυτά, κομποζαρισμένα με μια τάση χαλάρωσης, η οποία θα προκύψει, παρά την πληθώρα μετώπων που έχετε ανοίξει (ή που σας έχουν ανοίξει).

Δίδυμοι

Ήταν η ζωή σας κόλαση και την έκανε απόλαυση. Αν αναρωτιέστε ποιος (αφήστε τα αστειάκια με τα σκορ), μιλάμε για τη Νέα Σελήνη πάνω σας, η οποία ανανεώνει τα πάντα όλα στη ζωή σας (το “εφόσον την αφήσετε” φυσικά και εννοείται, από μόνο του δε γίνεται τίποτα), με πρώτη από όλα τη διάθεσή σας. Παράλληλα, ο Ερμής στον Οίκο των χρημάτων φέρνει λεφτάκια τα οποία πιθανότατα θα φάτε σε σολάριουμ αλλά: (α) ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε πού θα τα φάτε, (β) το έχετε ανάγκη και το σολάριουμ και το ρευστό, οπότε κρατήστε κάτι για τις δύσκολες μέρες του καλοκαιριού που έρχονται. Η Αφροδίτη στον Οίκο της επικοινωνίας σας βοηθάει ώστε να δείξετε στον Θανάση τι αισθάνεστε για εκείνον (χωρίς να αισθάνεστε σαν κακό χρόνο να ‘χετε), όσο έρχεστε και πιο κοντά με το σόι σας και τους φίλους που σας έχουν συμπαρασταθεί αυτή την περίοδο, ενίοτε και χωρίς να το έχετε καταλάβει.

Καρκίνος

Αυτή την περίοδο είστε σαν τον Γιώργο Βέλτσο αν φορούσε ρόλεϊ τα βράδια (με την ελπίδα ότι “θα πέσουν και θα γίνουν beach wavy hair) και αν ανέλυε τα γκομενικά των φίλων του νυχθημερόν, σε mode “τα λέω στη νύφη για να τα ακούω η πεθερά”. Ο Ερμής πάνω σας φέρνει πολλές ιδέες και φοβερή διάθεση να τις εφαρμόσετε κι αυτό είναι τέλειο για εσάς διότι έχετε νέο παιχνίδι στα χέρια σας στο πλαίσιο του οποίου ίσως και να καταφέρετε να ξεχάσετε όποια συμφορά σας έχει βρει το τελευταίο χρονικό διάστημα (είτε βρίσκεται μόνο στο μυαλό σας είτε έχει συμβεί όντως, το ίδιο κάνει). Η Νέα Σελήνη στον Οίκο του υποσυνείδητου κορυφώνει τη διαδικασία διαγραφής δεδομένων από τον εγκέφαλό σας, όσο βλέπετε τα πράγματα πιο καθαρά. Η Αφροδίτη στον 2ο Οίκο σας, των χρημάτων, ανοίγει το πορτοφόλι σας διάπλατα, καθώς θεωρείτε ότι μερικές πινελιές καλής ζωής (όπως την εννοούσαμε το ’96, με το ΠΑΣΟΚ) θα σας κάνουν να ξεχαστείτε, ιδίως ως προς το θέμα του Θανάση, ο οποίος ενδέχεται να μη μπορεί να διαχειριστεί την τόσο έντονη διάθεσή σας για δράση (κακό δικό του αυτό, βέβαια).

Λέων

Η παρτάρα συνεχίζεται με την Αφροδίτη στον 1ο Οίκο σας να σας φέρνει τη λάμψη της Mariah Carey στην εξώπορτα του σπιτιού σας στην Κάτω Ηλιούπολη. Όλα είναι πιο εύκολα με αυτό τον τρόπο, τόσο στη δουλειά, όσο και στα γκομενικά κι ακόμα και ο ψιλικατζής σας παρατηρεί αυτή τη λάμψη που σας περιβάλλει εξωτερικά. Ο Ερμής στον Οίκο του ασυνείδητου σάς δημιουργεί (συνειδητά, ευτυχώς) ένα εξτρά άγχος για το πώς θα αποδώσετε παντού – τουλάχιστον έχετε καλό σερί τον τελευταίο μήνα και δεν σας βλέπω να κωλώνετε πουθενά, όπως η Μαίρη η μπαρόβια. Επίσης, η Νέα Σελήνη σάς θέλει εκεί έξω, με τον κόσμο, να κάνετε σχέδια για το καλοκαίρι (την κατάλληλη στιγμή, πριν γυρίσει ο Άρης ανάδρομος) και να βελτιώνετε γενικά το πλάνο των επόμενων ημερών. Το βασικό ζήτημα που πρέπει να διαχειριστείτε αυτό το Σαββατοκύριακο είναι το άγχος του πρωτάρη στην επιτυχία (ή στην προοπτική της), που δε σας πάει καθόλου – αν τίποτα δεν πιάσει για να αντιστρέψει αυτό το κλίμα, σκεφτείτε ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να έχετε μια απάντηση/ δικαιολογία για όλα, δεν είστε εκπρόσωπος τύπου κυβέρνησης, ούτε ο publicist του Trump.

Παρθένος

Ένα ευχάριστο διάλειμμα έρχεται με τον Ερμή στον Καρκίνο, καθώς προχωράτε σε άμεση επανασύσταση της Εθνικής Ομάδας Ηλιοθεραπείας και ξεχύνεστε σε θάλασσες, ακτές και τσιμέντα – για όσους δεν έχουν τόσο εύκολη πρόσβαση σε νερό – ώστε να απολαύσετε τους φίλους σας, οι οποίοι σας είχαν χάσει για λίγες μέρες. Η καριέρα προχωράει με τη Νέα Σελήνη στον 10ο Οίκο σας, κι αυτό σας ενδιαφέρει κυρίως διότι υπάρχει μια συνέχεια στις μεγάλες επιτυχίες σας τον τελευταίο μήνα – γιατί εδώ που τα λέμε ο μεγαλύτερος καημός του Παρθένου είναι το consistency και το να μη μοιάσει η επαγγελματική του πορεία με αυτή του Γιώργου Λεμπέση. Το πρόβλημα των ημερών, λοιπόν, διότι εδώ το έχετε να ρωτήσετε και κωλώνετε, εντοπίζεται στην Αφροδίτη στον Λέοντα. Μην αναρωτιέστε “ποια θυσία έχει κάνει αυτή για σένα”, αλλά προβληματιστείτε ως προς το ποια θυσία θα κληθείτε εσείς να κάνετε για τον Θανάση – είτε αυτός υπάρχει ενεργά στο προσκήνιο, είτε όχι.

Ζυγός

Ντένη Μαρκορά, μέσα έξω, τότε που την συνέλαβαν στον αγώνα (που είχε πετάξει το κινητό στον Φασούλα) και ατένιζε το χάος μέσα από το πίσω τζάμι της κλούβας. Ο Ερμής στον Οίκο της καριέρας σας φέρνει νέες δουλίτσες ή προτζεκτάκια, τα οποία χαλάνε τη βολή σας, όμως δεν σας νοιάζει ιδιαίτερα, πρώτον διότι βλ. Ντένη Μαρκορά και δεύτερον διότι η Νέα Σελήνη στον Οίκο της ανώτερης εκπαίδευσης φέρνει εξελίξεις σε τομείς που θα σας βοηθήσουν να ανελιχθείτε επαγγελματικά και κοινωνικά (τουτέστιν παίζει το ρόλο του Μαρκορά, που αν δεν ήταν αυτός, η Ντένη θα έψηνε ακόμα τον ελληνικό στο τηγάνι). Παράλληλα, η Αφροδίτη στον 11ο Οίκο σας ξεκαθαρίζει το τοπίο στο τι θέλετε (από επαγγελματικής και κοινωνικής άποψης, ξανά) και σας βοηθάει να φτιάξετε ένα ωραίο πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο (άντε και μέχρι τέλος Ιουνίου, γιατί μετά έχουμε άλλα). Αν αναρωτιέστε πού χωράει ο Θανάσης μέσα σε όλο αυτό το χάσιμο, τον βλέπουμε κάπου ανάμεσα στο μεσημέρι και το βράδυ του Σαββάτου να σας ρωτάει επιμόνως “και με εμένα τι θα γίνει που ο καημός σου είναι να μην πέσετε κατηγορία”, όσο εσείς, ξανά μανά, ατενίζετε το χάος μέσα από το τζάμι της κλούβας, η οποία, ωστόσο, φτάνει στο Τμήμα.

Σκορπιός

Αν η μισή σας καρδιά βρίσκεται εδώ πέρα, η άλλη μισή στις Μαλδίβες βρίσκεται – και σκεφτείτε πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα που δε σας ψήνουν και οι Μαλδίβες (από κλασικούς Σκορπιούς ίσως η Ελένη Μενεγάκη ψήνεται μόνο να ξαναπάει σ’ αυτό το μέρος). Η κούραση είναι μεγάλη, δεν το καταλαβαίνετε όμως, διότι υπάρχουν υψηλότεροι σκοποί προς εξυπηρέτηση στη δεδομένη φάση της ζωής σας, αφήστε που και η Νέα Σελήνη σάς εξαναγκάζει να δείτε τα πράγματα με απόλυτη ψυχραιμία και χωρίς να υπεισέρχεται ο ανθρώπινος παράγοντας (δηλαδή η εξάντληση, τα άλλα μια χαρά υπεισέρχονται) στο πώς θα αντιμετωπίσετε τα επαγγελματικά και τα προσωπικά σας. Η Αφροδίτη στον Οίκο της καριέρας τουλάχιστον φέρνει μια άλφα αναγνώριση των επιτευγμάτων σας, για τα οποία βέβαια σας έχουν δυσκολέψει τόσο πολύ άνθρωποι που δεν τους πέφτει καν λόγος ως προς το εργασιακό σας στάτους κι έτσι η χαρά έρχεται με μια δόση passive-aggressiveness, αλλά τι να κάνεις; (α) να κάθεσαι να μαλώνεις; (β) να υποσκάπτεις τη θέση τους αργά και σταθερά, έτσι όπως μόνο ένας Σκορπιός ξέρει; Σκεφτείτε – έχετε μια βδομάδα να απαντήσετε.

Τοξότης

Πάρα πολύ ωραία διάθεση έχετε για να εξελίξετε τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) με όλο τον κόσμο, καθώς η Νέα Σελήνη στον 7ο Οίκο σας κάνει θαύματα (εδώ και λίγες μέρες). Ο μόνος που μπορεί να ζημιωθεί από αυτό είναι ο Θανάσης, αν σας τη βαρέσει να ασχοληθείτε με τα διάφορα οικογενειακά που κατά καιρούς σάς τα σκάνε και έτσι τον παρατήσετε περίπου όπως παράτησε την καριέρα του μετά το Fame Story ο Νότης Χριστοδούλου, αθόρυβα και χωρίς κανείς να το πάρει χαμπάρι (ίσως και επειδή δεν την είχε ξεκινήσει και ποτέ). Από το Σαββατοκύριακο η μετακίνηση βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων σας, καθώς θέλετε να ετοιμάσετε όλο το πρόγραμμα των διακοπών σας από τώρα (και μπράβο, διότι την τελευταία φορά που το κάνατε πηγαίνατε ακόμα λύκειο και είχαμε δραχμές και τηλεκάρτες σε καθημερινή χρήση).

Αιγόκερως

Ο Θανάσης είναι στο επίκεντρο αυτών των ημερών καθώς μπορείτε, πλέον, να μιλήσετε στον άνθρωπό σας, τη νταμαροκολόνα της ύπαρξής σας σχετικά με τι τι σας προβληματίζει στη σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Φυσικά στην περίπτωση που δεν υπάρχει Θανάσης προσέξτε μην προκύψει κανένας υποψήφιος στον ορίζοντα που να αποτελεί τον ορισμό του “πολύ κακό για το τίποτα μέσα στο κατακαλόκαιρο”. Η Νέα Σελήνη στον Οίκο της καθημερινότητας και της δουλειάς κάπως σάς ξαλαφρώνει – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σάς αφαιρεί homework ή νέες πιθανές πηγές προβληματισμού. Σε κάθε περίπτωση γίνεστε πιο παραγωγικοί αυτές τις μέρες, όσο η Αφροδίτη στον Λέοντα από τις 13 του μήνα σάς διχάζει κάπως σε σχέση με το πώς θέλετε να συμπεριφερθείτε απέναντι στον άλλο άνθρωπο. Πάλι στον Θανάση δηλαδή καταλήγετε και στο πώς μπορείτε να εξελίξετε αυτό που ήδη έχετε χωρίς να διαλύεται κανενός το νευρικό σύστημα, όμορφα κι ωραία και αν και εφόσον αυτό γίνεται. Ναι, όπου βλέπετε πολλές υποθέσεις σίγουρα κρατήστε μικρό καλάθι (και ακόμα μικρότερη υπομονή), όμως δεν είναι κρίμα να τραβάτε από τη φράντζα ό,τι αποδεδειγμένα είναι πιο μάταιο κι από τα μαθήματα φωνητικής στην ξαδέρφη του Φώτη στο Παρά Πέντε;

Υδροχόος

Οι απαιτήσεις της δουλειάς σάς έχουν σε σκοτσέζικο ντους, καθώς άλλες μέρες βαράτε μύγες κι άλλες δεν προλαβαίνετε ούτε τον εσπρέσο σας να πιείτε, όμως όλο αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί καθώς έχετε αποφασίσει να μην αφήνετε άλλο την κατάσταση να σας πηγαίνει όπου θέλει αυτή. Η Νέα Σελήνη στον Οίκο της δημιουργικότητάς σας προσπαθεί να σας βάλει σε mode “Η Πολυάννα παντρεύεται” και παρότι συνήθως δε σας πάει αυτή η χαζοχαρουμενιά, αυτή τη φορά την κάνετε embrace πιο πολύ από ό,τι κάνει ο Kanye τα λεγόμενα της Kim. Ο Θανάσης μπορεί να σας ακούσει πιο εύκολα αυτές τις μέρες, καθώς δεν χάνετε την ευστοχία σας σε ό,τι του ετοιμάζετε, και στην περίπτωση που δεν υπάρχει στο προσκήνιο τέτοιο πρόσωπο, η Αφροδίτη στον 7ο Οίκο σας θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να έρθει – και να μην είναι και για τα μπάζα, λίγο το έχετε αυτό; Η εξωστρέφειά σας έχει, βέβαια, ένα ντεφώ, και μιλάμε πάντα για τις καθημερινές υποχρεώσεις, που πληθαίνουν χωρίς να το αντιλαμβάνεστε άμεσα – σε κάθε περίπτωση, κάποιος θα βρεθεί να φροντίσει και αυτές.

Ιχθύς

Η Νέα Σελήνη στον Οίκο του σπιτιού και του σογιού σάς θέλει στο σπίτι και αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως ο Ερμής στον 5ο Οίκο σας κάνει takeover και σας αρπάζει από τον γιακά ώστε να σας κατευθύνει εκεί όπου ανήκετε – κι απλά αρνείστε να το παραδεχτείτε υποδυόμενοι τα ταπεινά χαμομηλάκια ή τις συνεσταλμένες τσιπούρες: έξω κι ακόμα πιο έξω, με την ένονια ότι δεν βγαίνετε απλώς για να πιείτε ένα spritz “στην υγειά της αχάριστης που δεν άξιζε τόσο”, αλλά για να γνωρίσετε νέο κόσμο, να ξεδιπλώσετε τα ταλέντα σας, να δείξετε τέλος πάντων ποιοι είστε και γιατί συχνά έχετε μεγάλη ζήτηση και γίνεται συζήτηση γύρω από το όνομά σας. Η Αφροδίτη στον 6ο Οίκο σας φέρνει απόλαυση και στη ρουτίνα και γενικώς το μόνο που δεν κάνουν οι όψεις αυτή τη βδομάδα σε εσάς είναι τα σοβατεπιά και το σίδερο. Ναι, η Νέα Σελήνη ρίχνει έντονη την ενέργειά της στην κατεύθυνση των οικογενειακών υποχρεώσεων, αλλά σκεφτείτε ότι ξεκινάει και το Μουντιάλ, οπότε κανείς δεν θα έχει όρεξη για τίποτα από αυτά, μέχρι και το ποδόσφαιρο είναι σύμμαχός σας αυτές τις μέρες.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr