ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 26-27 Μαΐου.

Ο Ήλιος από τις 21 του μήνα βρίσκεται στους Διδύμους και πλέον είμαστε πιο επικοινωνιακοί και ευέλικτοι, επιδιώκουμε τις αλλαγές, αλλά ταυτόχρονα μπορούμε και να κάνουμε τα νεύρα των άλλων ζαρτιέρες, καθώς αλλάζουμε γνώμη κάθε πέντε λεπτά – ωστόσο με μια σωστά προσχεδιασμένη τακτική κανείς (ή σχεδόν κανείς) δεν θα καταλάβει τίποτα. Το τρίγωνο του Δία με τον Ποσειδώνα από τις 25 Μαΐου μάς ρίχνει στα σκληρά, δηλαδή στην υπαρξιακή/ μεταφυσική αναζήτηση που έχει εκφράσει μοναδικά η Λένα Παπαδοπούλου (“πού πήγε, πού πάει, γιατί δεν είναι εδώ να μου πει πως μ’ αγαπάει”), ενώ παράλληλα θέλουμε να κάτσουμε και σπίτι να στοχαστούμε ή να οργανώσουμε διάφορες δραστηριότητες ανώτερου πνευματικού επιπέδου (και η μπιρίμπα συμπεριλαμβάνεται σε αυτές, ναι, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην συμπεριλαμβάνεται).

*Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας*

ΚΡΙΟΣ

Με τον Ήλιο στους Διδύμους και την επικείμενη Πανσέληνο στις 29 του μήνα στον Τοξότη, δε θα βρίσκετε την εξώπορτα του σπιτιού σας ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο (και μπράβο σας, να ξέρετε). Υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη να κάνετε ευχάριστα πράγματα ώστε να ξεφύγει το μυαλό σας (δείτε το σαν αυτό που πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός μετά το φετινό φιάσκο στη Γιουροβίζιον). Στα επαγγελματικά υπάρχουν εξελίξεις, αλλά, για να το πούμε απλά, σας ενδιαφέρει όσο ενδιαφέρει τη μάνα της Σίσσυς Φειδά η ίδια (“Την απέβαλε ο οργανισμός μου”), από την άποψη ότι “καλόμαθε η γριά στα σύκα” χάρη στην πνευματική και συναισθηματική άπλα των προηγούμενων ημερών.

ΤΑΥΡΟΣ

To ζήτημα των επικείμενων αλλαγών που συζητάμε από την προηγούμενη βδομάδα εξακολουθεί να είναι στην επικαιρότητα, καθώς ήδη η Πανσέληνος της ερχόμενης εβδομάδας σάς επηρεάζει σπρώχνοντάς σας να (απο)τελειώσετε κάθε δύναμη εκεί έξω που στέκεται εμπόδιο στην επαγγελματική σας πορεία. Δείτε το σαν την Πέγκυ Ζήνα όταν έθαψε για πάντα το “Αν πας με άλλη θα σου σπάσω το κεφάλι” από το πρόγραμμά της στην πίστα. Ο Ήλιος στους Διδύμους σάς έχει φτιάξει τη διάθεση ως προς τις καθημερινές υποχρεώσεις και γενικά έχετε περισσότερη όρεξη για ντόλτσε βίτα, άσχετα αν δεν προλαβαίνετε να τη ζήσετε στο έπακρο λόγω του πιεσμένου προγράμματος. Το ζήτημα είναι να μην καταπιέζετε καμία επιθυμία μέσα σας, και ταυτόχρονα να σκέφτεστε τόσο θετικά όσο η παραλίγο πεθερά της Αγγελικής Ηλιάδη (“ποια, η Αγγελική”) για τους δικούς σας ανθρώπους, εκτός από αυτούς που το προσεχές Σαββατοκύριακο θα προσπαθήσουν να σας προκαλέσουν τύψεις ή δυσκολίες για πράγματα που έχουν τόσο νόημα όσο και η ανάλυση του γιατί είχε αυτό το ύφος η Καίτη η Μίντλτον στο γάμο της συννυφάδας της (διότι η γυναίκα είχε γεννήσει τρεις βδομάδες πριν και την είχαν ξαναγκαστρώσει in the meantime).

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ωραία περνάτε με τον Ήλιο πάνω σας, καθώς όλα γίνονται πιο εύκολα, ιδίως στα επαγγελματικά, αλλά, ας μην το κρύβουμε, μην κοιτάτε που ΕΣΕΙΣ δεν το κάνετε τίποτα, και στα γκομενικά. Ευτυχώς από την κοσμάρα σας θα σας βγάλει η επερχόμενη Πανσέληνος στον Οίκο των σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις) κι έτσι δεν θα αγνοείτε (για λίγο) τον έρμο τον Θανάση που προσπαθεί να σας βγάλει από την ανασφάλειά σας, χωρίς να πει κουβέντα που μπορεί να σας πληγώσει. Είναι μια καλή περίοδος, με αρχή το προσεχές Σαββατοκύριακο, για να σκεφτείτε τι περισσεύει στη ζωή σας και κυρίως, ποιος είναι αυτός (ή αυτοί) που πίσω από την πλάτη σας μπορούν να κάνουν ό,τι έκανε η Φιλιώ η νονά του Κατακουζηνού κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην οικία των προγόνων του.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όπως θα έλεγε και ο Χριστόφορος, “ήρθε η ώρα να πούμε αλήθειες” και μάλιστα, για να το ξέρετε, αυτό θα συμβαίνει από τούδε και στο εξής. Έχουμε και λέμε, που θα τραγουδούσε και η Άντζελα, πρώτον κοιτάτε την υγεία σας και σταματάτε τις κακές συνήθειες όσο μπορείτε, διότι όλα μπορείτε να τα αντέξετε, το πρόωρο γήρας και το κακοτηγανισμένο μπαρμπούνι, όχι. Δεύτερον, δεν φοβάστε να κοιτάξετε στα μάτια τα προβλήματα της δουλειάς (που σχετίζονται και με λεφτά, δυστυχώς) και κυρίως τα γκομενικά σας, όπου κάνετε τον πυροτεχνουργό σε ημερήσια βάση, προσπαθώντας να δείτε τι δεν θα αγγίξετε για να μη γίνει έκρηξη και πέσει όλο το σπίτι (μαζί με τον Θανάση) πάνω σας να σας πλακώσει. Το καλό στην όλη ιστορία είναι ότι το τοπίο αρχίζει να διακρίνεται πιο εύκολα, η παραζάλη των προηγούμενων ημερών απομακρύνεται και επιστρέφετε στον παλιό σας εαυτό.

ΛΕΩΝ

Εδώ και καιρό δεν θέλετε να κρατιέστε, η επικείμενη Πανσέληνος στον ερωτικό σας 5ο Οίκο βάζει φωτιά στην ύπαρξή σας και δε σας σταματάει ούτε το Τείχος στο Westeros από το να περάσετε στην άλλη πλευρά, αυτή του “υγιούς παρορμητισμού”, της γνήσιας εκδήλωσης συναισθημάτων χωρίς να φοβάστε πρώτα από όλα πώς θα το πάρετε εσείς οι ίδιοι (ως μεγάλες ψωνάρες που είστε). Ο Ήλιος στους Διδύμους βοηθάει την κατάσταση καθώς ξαναφτιάχνετε όλες σας τις κοινωνικές σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις, ναι, και οι κοινωνικές και όλες), ενώ ό,τι κι αν συμβαίνει στη δουλειά μπορεί να αντιμετωπιστεί από εσάς με τεράστια, πρωτοφανή ψυχραιμία που, από όλες τις γνωστές μας, είχε μόνο η Jennifer Aniston, όταν έμαθε ότι ο Brad Pitt τα έχει με την Jolie και απλά, όμορφα κι ωραία, του είπε “από ‘δω παν’ κι οι άλλοι” (αν ρωτάτε πού το ξέρουμε ότι έγινε έτσι, μας το είπε εμάς άνθρωπος εμπιστοσύνης).

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Low Key είναι το μεσαίο σας όνομα κι έτσι η επικείμενη Πανσέληνος σάς θέλει μέσα στο σπίτι, σε αυτούς ακριβώς τους ρυθμούς του δημιουργικού αράγματος και των επαφών με ανθρώπους που τα λόγια τους μπορούν να σας καθησυχάσουν σε σχέση με την υπόκωφη/ υποδόρια ένταση που σας προκαλεί η δουλειά και ιδίως οι άνθρωποι που πιάνουν ένα θέμα και το τεντώνουν από κάθε πλευρά χωρίς κανένα λόγο, παρά μόνο για να σας την πουν από χόμπι (λες και μπορεί κανείς επί της ουσίας να το κάνει αυτό). Τουλάχιστον η φάση αυτή και ειδικά το Σαββατοκύριακο ξεδιπλώνει τα ατού που έχετε απέναντι σε όλους τους περιλιμπανόμενους που προσπαθούν να σας βγάλουν εκτός προγράμματος (νευρικό γέλιο σε αυτό το σημείο, σιγά μη σας εξαφανίσουν και τα ξεσκονόπανα από το σπίτι), ενώ οι σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) τεστάρονται ήδη, ώστε να ξέρετε τι καλοκαίρι θα περάσετε.

ΖΥΓΟΣ

Η φάση είναι ξεκάθαρα Χαρούλα Αλεξίου (η γνήσια, πριν γίνει Χάρις), και “Φεύγω, τώρα φεύγω”. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, καθόσον η επικείμενη Πανσέληνος σάς έχει ήδη φτιάξει τη διάθεση και έχετε ψηθεί να μην μπείτε στη – γνωστή – λούπα της αυτοτροφοδοτούμενης μιζέριας την οποία έχετε συνηθίσει πιο πολύ από ό,τι έχει συνηθίσει ο ελληνικός λαός να βλέπει την Πάολα στον Σπύρο Παπαδόπουλο τα Σαββατόβραδα. Είπα “Σαββατόβραδα” και θυμήθηκα τη Λαίδη και το “Κάνε στην άκρη να περάσω”, καθώς αυτό είναι το μουντ με τον Ήλιο στους Διδύμους. Όπως ξέρετε καλύτερα από όλους, ΟΛΕΣ αυτές οι καταστάσεις που χρονίζουν μπορούν να ξεπεραστούν σε μια στιγμή (ισχύει και το ανάποδο – κι αυτό βέβαια το ξέρετε), συνεπώς καλό θα ήταν να μην πολυσκέφτεστε τι άλλο θα κάνετε για να αξιοποιήσετε τις ώρες σας, καθώς όλα θα γίνουν από μόνα τους αυτό το Σαββατοκύριακο.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Καταρχάς να πούμε για το ζήτημα των χρημάτων, καθώς η επερχόμενη Πανσέληνος φέρνει νέες πηγές εισοδήματος (αν βέβαια σταματήσετε να ψωνίζετε για να ξεχνάτε το άγχος σας). Λεφτά από το πουθενά αναμένεται να έρθουν, ενώ γενικότερα η σκέψη σας θα κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, του πώς να επενδύσετε σε κάτι (κι ας είναι και τοστιέρα). Σε επαγγελματικό επίπεδο έχετε σιχαθεί την ύπαρξή σας καθώς κανείς δεν συμμερίζεται την ανάγκη σας για τάξη και χτίσιμο πορείας, ωστόσο κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι συμβαίνει αυτό διότι πάντα αντιλαμβάνεστε (μπαίνοντας κάτω από την επιφάνεια) πως δεν έχει κανένα νόημα αυτή η κουβέντα με ανθρώπους που νομίζουν ότι η στρατηγική είναι όνομα καφενείου στο χωριό καταγωγής του πατέρα τους. Σε επίπεδο υπαρξιακό το Σαββατοκύριακο φέρνει χαρά, μέσα πάντα από την επίπονη διαδικασία της αυτοψυχανάλυσης (ρολάρει ο Φρόιντ στον τάφο του).

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η επερχόμενη Πανσέληνος πάνω σας βγάζει τον καλύτερο εαυτό σας ήδη, καθώς και αυθόρμητοι είστε και ισορροπία έχετε και εν πάσει περιπτώσει συνδυάζετε βουνό με θάλασσα, Κατσιφάρα με Armani, ταμπά με γκρι, μουσταρδί με παστέλ της λεβάντας, κοτόπουλο με μπάμιες. Στη δουλειά γίνονται πράγματα και χάρη στον Ήλιο στους Διδύμους είστε και πιο προσαρμοστικοί (και, κυρίως, πιο επίκαιροι), ενώ λαμβάνετε πιο εύκολα και τα μηνύματα που σάς στέλνει το σύμπαν. Η φάση με τον Θανάση είναι ok, ακόμα κι αν δεν ψήνεται ο ίδιος να κάνει άνοιγμα στις αγορές, αλλά και να μην ψήνεται δε σας νοιάζει, καθόσον δεν έχετε ανάγκη κανέναν αυτό το Σαββατοκύριακο (και γενικά, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Έχει έρθει η ώρα να αλλάξετε διάθεση – παρότι δεν ψήνεστε – ωστόσο η Πανσέληνος της ερχόμενης εβδομάδας ήδη φροντίζει να σας βγάλει από την καντήφλα στην οποία μπαίνετε επειδή πάντα κάποιος πρέπει να φταίει για κάτι που σας συμβαίνει (ή που δεν σας συμβαίνει). Θέλετε ησυχία (και καλά κάνετε), δεν θα τη βρείτε όμως εύκολα, διότι σιγά σιγά θα κλείνετε εκκρεμότητες, στη δουλειά και το σπίτι κυρίως, γιατί γκομενικώς δεν εισακούγεστε – ή ίσως δεν θέλετε να εισακουστείτε. Σε κάθε περίπτωση, αυτά είναι κάποια πράγματα που πρέπει να μείνουν πίσω, αλλιώς δεν πάτε πουθενά και είναι κρίμα να μη συμβεί αυτό στην παρούσα φάση. Ναι (και) ο Κρόνος σας τα κάνει όλα αυτά, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία – ίσα ίσα είναι ο βασικός λόγος για να κινητοποιηθείτε και να ξεπεράσετε την καθίζηση του “είναι” σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Υδροχόε, από δω τα τρία πουλάκια που κάθονται. Τρία πουλάκια, από δω ο Υδροχόος. Ήδη γνωρίζεστε, οπότε ας περάσουμε στο ψητό. Ο Ήλιος στους Διδύμους ήδη σάς έχει βοηθήσει να αφήσετε πίσω σας δυσάρεστες εμπειρίες στη δουλειά και αλλού, ενώ σάς έχει γεμίσει με ενέργεια να κάνετε πράγματα (καλησπέρα, Βάνα Μπάρμπα), όμως παρότι ΑΥΤΗ είναι κανονικά η φάση σας, η νόρμα, ο κανόνας, αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να πάρετε αποφάσεις ούτε για το τι κεφαλοτύρι θα κόψετε το μεσημέρι στο τραπέζι. Θες που πάνε όλα καλά ή όπως τα είχατε προβλέψει; Θες που οι φίλοι σας δεν σας αφήνουν καθόλου ήσυχους να σκεφτείτε; Θες που παράλληλα έχετε μια κούραση που δεν μπορείτε να αποβάλετε γιατί η ενέργειά σας πάει σε “λάθος” καταστάσεις; Σε κάθε περίπτωση, αυτό το μπέρδεμα θέλει λίγο χρόνο να λυθεί, θα το καταφέρετε όμως.

ΙΧΘΥΕΣ

Ας ξεκινήσουμε με τα της (κάργιας) της καριέρας, η οποία γενικά σας έχει κάνει να κωλοχτυπηθείτε φέτος, όμως πλέον αποδίδει καρπούς και λόγω της επερχόμενης Πανσελήνου. Μην ξεχνάτε, το social climbing είναι φίλος σας ειδικά αυτή την περίοδο, όσο κι αν δεν σας ψήνει ως στάση ζωής. Σε άλλα νέα, ο χαβάς σας είναι στα γκομενικά – και με το δίκιο σας – καθώς εσείς θέλετε και φυσικά μπορείτε, όμως στην προσπάθειά σας να δείξετε την πρόθεσή σας, τον πόθο σας, την καυλοπαγίδα στην οποία έχετε εισέλθει, βρε αδερφέ, καταφεύγετε σε υπερβολές στο πλαίσιο των οποίων ο άλλος μπορεί να κόψει λάσπη και να μην μπορείτε να του προσάψετε και τίποτα. Προσοχή θέλει αυτό το Σαββατοκύριακο στα γκομενικά, αν και η τύχη είναι με το μέρος σας χάρη στο τρίγωνο Δία – Ποσειδώνα, απλά μην την κλοτσήσετε με αναίτιο μίσος – κατάλοιπο παλιών υπαρξιακών.

 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr