ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 19-20 Μαΐου.

Καλώς ήρθατε στις προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαΐου, στο πλαίσιο των οποίων θα πούμε και δυο βασικά πράγματα για μια τεράστια πλανητική μετακίνηση. Μιλάμε, βέβαια, για τη μετακίνηση του Ουρανού στον Ταύρο, που θα μας επηρεάσει από 15/5 ως 6/11 του 2018, 6/3/2019 ως 7/7/2025 και 8/11 2025 ως 26/4/2026. Μέχρι τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει θα μου πείτε. Θα συμφωνήσω, αλλά πρέπει να έχουμε λάβει τα μέτρα μας όπως και να έχει. Τι σημαίνει λοιπόν, με δυο λόγια, η μετακίνηση του επαναστάτη πλανήτη Ουρανού στον (κατά γενική ομολογία ξενέρωτου – παρντόν, σταθερού εννοούσα) Ταύρο:

Πλέον δεν θα αντέχουμε παγιδευμένοι εξαιτίας των χρημάτων και της καταπίεσης που μας έχει προκληθεί από τα μνημόgnια (με προφορά Μήτσου Κουτσούμπα αυτό), με αποτέλεσμα να πλουτίσουμε τις μπουτίκ, τα καλλυντικάδικα, τις τράπεζες ή ό,τι άλλο θέλει και μπορεί καθένας. Σε ψυχολογικό επίπεδο τώρα, Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι γίνονται απρόβλεπτοι, πιο ανεξάρτητοι και επιδιώκουν πολλές αλλαγές στη ζωή τους, ενώ Καρκίνοι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και Ιχθύες γίνονται πιο κοινωνικοί και βελτιώνουν την οικονομική τους κατάσταση. Ακολουθούν λεπτομέρειες για όλα (ναι, και για τους Ζυγούς που θέτε λεφτά και δε σας κάθονται):

*Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας*

ΚΡΙΟΣ

Αρχικά με τον Άρη στον Υδροχόο το Σαββατοκύριακο, όσο και να θέλετε να ασχοληθείτε με κάτι άλλο (σίδερο, σφουγγάρισμα, να πάτε στη θεία Κούλα για φαΐ), ξεχάστε το, δε θα σας αφήνουν μόνους, όχι για να διαβάσετε το Εκκρεμές του Φουκώ, ούτε τα περιεχόμενα του σαμπουάν στον καμπινέ δεν θα προλαβαίνετε. Επόμενη, γραμμούλα παρακαλώ, η Αφροδίτη στον Καρκίνο και τον 4ο Οίκο σας του σπιτιού φέρνει στην επιφάνεια την ανάγκη να ασχοληθείτε με το σπίτι και την οικογένειά σας (αλλά και πάλι ΟΧΙ με τη θεία Κούλα), συνεπώς το Σαββατοκύριακο θα το ζήσετε σαν την Άντζελα, να μείνω να κάνω τι, να φύγω να πάω πού, ό,τι γουστάρετε περισσότερο κάντε, χωρίς καταπίεση.

Ποια η φάση με τον Ουρανό: Αφού (εδώ και καιρό το λέμε) φέτος θα σας παραδεχτούν όλοι, ήρθε η ώρα να δείξετε στον κόσμο, χωρίς όμως πολλά αουιλίκια αλλά, κλασικά, με σκληρή δουλειά που θα γίνει σιωπηλά, ότι αυτοί είστε, σε όποιον αρέσετε, για τους άλλους δεν θα μπορέσετε και θα αξιοποιήσετε όλες σας τις ικανότητες για να πετύχετε αυτό που θέλετε. Σε επίπεδο σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις), ήρθε η ώρα να κάνετε πέρα τους ανθρώπους που συνδέονται με ό,τι σας πάει πίσω, χωρίς φυσικά να τους κόψετε και την καλημέρα (εκτός από τη θεία Κούλα, ξαναλέω). Με τα λεφτάκια θα χρειαστεί προσοχή, να είστε σε αλέρτ για να μη σας φεύγουν όπως εμένα όταν μπαίνω σε καλλυντικάδικο (δε με έχετε δει, μάλλον, αλλά αν με δείτε θα με καταλάβετε αμέσως)

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Άρης στον Οίκο της καριέρας σας σε συνδυασμό με την Αφροδίτη στον Οίκο της επικοινωνίας σας, το παίζετε πανέξυπνα, τόσο στη δουλειά, όσο και αλλού. Όσο καταστρώνετε σχέδια για να γίνετε βεζίρης στη θέση του βεζίρη (και καλά κάνετε, διότι ο τρέχων βεζίρης είναι εκεί με μέσο), τόσο θα περνάτε τη γραμμή σας μειλίχια και με τέχνη που θα ζήλευε και ο Dar Adal στις πρώτες 5 σεζόν του Homeland. Γκομενικώς επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε με μεγαλύτερη ευκολία και κατανόηση, χωρίς να αισθάνεστε τη Βουή και την Αντάρα στα σωθικά σας, ό,τι κι αν συμβαίνει στον κόσμο.

Ποια η φάση με τον Ουρανό: Ας ξεκινήσουμε από το προφανές, ότι μιλάμε για το πιο σταθερό ζώδιο εκεί έξω, που σπάνια θα αλλάξει/ μεταβάλει/ μετατρέψει, έστω κάτι. Ο Ουρανός, όπως είπαμε, είναι ο επαναστάτης πλανήτης, των μεγάλων αλλαγών και των μεγάλων σοκ. Αν ήσασταν ανέκδοτο, δηλαδή, θα ήσασταν αυτό με τη φράση “η γάτα σου ανέβηκε στα κεραμίδια”. Αλλά. ΑΛΛΑ. Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσετε πως η τόση σταθερότητα δεν είναι πάντα για καλό και ότι, πλέον, μετά από τόσα χρόνια στασιμότητας, ο εαυτός σας έχει αλλάξει και πρέπει να ικανοποιήσετε νέες ανάγκες σας. Το ίδιο ήταν η Δέσποινα Βανδή πριν τον Φοίβο και το ίδιο μετά; Όχι. Γιατί να είστε εσείς. Ό,τι δεν σας καλύπτει, φεύγει, ό,τι σας κάνει “κουμπώνει” πάνω σας. Όλα για καλό, ακόμα και οι αποχωρισμοί.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Άρης σάς δίνει τρομερή ενέργεια στον Οίκο των ανώτερων αναζητήσεών σας – δηλαδή ως και ψεύτικα γυαλιά οράσεως είστε ικανοί να αγοράσετε για να δείξετε ότι βρίσκεστε υπό την επήρεια του Κορνήλιου Καστοριάδη. Γενικότερα μιλώντας, αφήστε τους υψηλούς (ή υψηλοφανείς, αν υπάρχει τέτοια λέξη, που δεν υπάρχει και τη φτιάχνω εγώ), καθώς ήρθε η στιγμή για να ζήσετε μια περιπέτεια, για να καθαρίσει λίγο το μάτι σας, που γυαλίζει σαν της Πέγκυς Τρικαλιώτη στο μέσο επεισόδιο της 10ης Εντολής. Επίσης, με την Αφροδίτη στον Οίκο των χρημάτων, εσείς πληρώνετε τα μάτια που αγαπάτε, κοινώς να είστε έτοιμοι να μείνετε ταπί – ωστόσο δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα να τρως τα λεφτά σου μαζί με τον άνθρωπο που θες.

Ποια η φάση με τον Ουρανό: Τη Χριστίνα που ξέρατε να την ξεχάσετε, από τώρα και μπρος θα γίνει μια καθώς πρέπει εργοστασιάρχισσα, μια καθώς πρέπει γιαγιά και κάθε Πάσχα θα πηγαίνει εκδρομή στην Τυνησία. Ή ΚΑΙ ΟΧΙ, καθώς πλέον και πιο ανοιχτοί στο απρόσμενο (και το από αλλού φερμένο, πώς το ‘λεγε αυτός) θα είστε – και εννοούμε κανονικά ανοιχτοί, όχι ντεμέκ για να έχετε να λέτε στους φίλους σας – και κεφάλαια της ζωής θα κλείσουν, μαζί με τις πληγές που ξύνουν ακόμα. Use your illusion, σκύψτε πάνω στα προβλήματά σας, αν δεν ασχοληθείτε εσείς με το τι θέλετε, κανείς δεν θα ‘ρθει να σας σώσει (μέχρι και Πάνο Κατσιμίχα κουόταρα, τι άλλο να κάνω για εσάς).

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Δόξα να ‘χει η Άντζελα Δημητρίου, η Αφροδίτη βρίσκεται πάνω σας, συνεπώς αποκτάτε ξανά αυτοπεποίθηση και αγάπη για τον εαυτό σας (ω ναι, όπως πήγαμε όντως στη Σελήνη έτσι μπορεί να υπάρχει αγάπη και για ΕΜΑΣ από ΕΜΑΣ), παραλλήλως βέβαια ίσως μουλαρώνετε σε κάποια πράγματα, αν σας έχουν πονέσει οι γύρω σας – ωστόσο ούτε αυτό είναι κακό σε αυτή τη φάση, εκτός της ζήλιας που μπορεί να προκύψει για άσχετα πράγματα, π.χ. για το ότι η ξαδέρφη σας έχει γκαζάκι ΘΕΟΦΙΛΟΣ ενώ εσείς τον ψήνετε τον ελληνικό στο παραδοσιακό γκαζάκι. Αν ελεγχθεί αυτό, καθώς και οι τυχόν εσωτερικές συγκρούσεις που μπορεί να προκαλέσει ο Άρης στον Υδροχόο (δηλαδή το να φλερτάρετε χωρίς να θέτε τίποτα παραπάνω από το κορεμί του άλλου), τότε θα περπατάτε το Σαββατοκύριακο και θα ραγίζουν τα μπετά.

Ποια η φάση με τον Ουρανό: Λοιπόν, επειδή είστε γνωστότατοι βολεψάκηδες, πράγμα που εσείς το βλέπετε καλό – και ενδεχομένως κατά περίπτωση να είναι – οι νέες ευκαιρίες που θα φέρει η μετακίνηση του Ουρανού στον Ταύρο θα σας επιβάλουν να αλλάξετε το pattern με το οποίο προσεγγίζετε τους ανθρώπους, ειδικά όσους θεωρείτε απαραίτητους ως και για την ίδια την αναπνοή σας. Δε χρειάζεται να ουρλιάζετε “Μάνα” όπως στην αρχή του “Μικρό Αγόρι”, κάθε φορά που κάτι κακό συμβαίνει (ή το κόβετε να γίνεται έτσι στο άμεσο μέλλον). Όπου “μάνα” βάλτε και “Θανάσης”, το ίδιο είναι. Το ζήτημα είναι να φωνάζετε “Τασούλα” (εσείς είστε αυτή), συνετίζοντας τον εαυτό σας επί τόπου και ψιθυρίζοντας το mantra “I can do it, I can change, I can change, I can change”. Διαλέξτε, ή το μάντρα των Verve ή απλά πηδάτε τη μάντρα και δε σας ξαναβρίσκουμε.

ΛΕΩΝ

O Άρης στον Υδροχόο και στον 7ο Οίκο σας, των σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις), φέρνει τρομερή ενέργεια και ορμή, σε βαθμό που ο Θανάσης μπορεί να αισθάνεται πως από στιγμή σε στιγμή θα τονε δαγκώσετε κιόλας. Η καταπίεση που μπορεί να σας προκαλέσει αυτή η κατάσταση χρειάζεται έλεγχο, γιατί αλλιώς, πάνω στον ενθουσιασμό σας, ίσα που θα κάνετε λάθη επιπέδου “στέλνω Γιάννα Τερζή με τραγούδι έντεχνου μνημόσυνου στη Γιουροβίζιον”. Ενιγουέι, παραλλήλως, η Αφροδίτη στον Οίκο του “μαζί” σάς βοηθάει να κάνετε όνειρα για τον Θανάση και για το αύριο μαζί του και μάλιστα χωρίς να μπλέκεστε ξανά σε καταστάσεις που πρέπει να ανήκουν στο παρελθόν για πάντα (όπως π.χ. η έμπνευση για το μπλε χέρι της Γιάννας Τερζή – όοοοχι, κι ας έχει περάσει μια βδομάδα, εγώ θα τα πω γιατί είμαι έξαλλη ακόμα).

Ποια η φάση με τον Ουρανό: Το παν (εντάξει, αν όχι το παν, το 90% της ύπαρξής σας) είναι το πρόσωπό σας, η εικόνα σας, ο τρόπος με τον οποίο σας εκλαμβάνει η κοινωνία. Το “παν”, λοιπόν, αρχίζει να αλλάζει, γιατί θα έχετε μεγαλύτερη ελευθερία να αναζητήσετε τι πραγματικά σας αρέσει και τι όχι, στη δουλειά, τον Θανάση, την οικογένεια, ως και το κόμμα που ψηφίζετε (καλά, αυτό είναι και εύκολο). Οι απότομες αλλαγές είναι πιθανές, τίποτα όμως δεν πρέπει να σας τρομάζει, διότι συνδέονται άμεσα με την κοινωνική σας ανέλιξη, αλλά και με τις όποιες γκομενικές εξελίξεις που θα φέρουν τα πάνω κάτω και τα πέρα δώθε. Είστε πιο έτοιμοι για όλα κι από την Ασπασία όταν ήταν να δοθεί στον Αντώνη (τότε που είχε ντυθεί σχεδόν Εβίτα Περόν, χωρίς να είναι Απόκριες). Μη φοβάστε τίποτα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Άρης στον Οίκο της εργασίας και της υγείας σάς πάει σαν το Eurostar, τόσο γρήγορα που δεν μπορείτε καν να αντιληφθείτε το ρολάρισμα των εξελίξεων – για πότε ήσασταν Αγγλία, για πότε περάσατε κοντά από τα έγκατα της γης, για πότε πατήσατε τσόκαρο στη Βόρεια Γαλλία, ούτε που το πήρατε πρέφα. Κανείς δεν σας λέει τι να κάνετε και γι’ αυτό ίσως πρέπει να ελέγξετε εσείς τον τρόπο με τον οποίο δίνετε οδηγίες, γιατί πάνω στον ενθουσιασμό σας ίσως κάνετε και λάθος. Η Αφροδίτη στον Οίκο των συλλογικών δραστηριοτήτων σάς δίνει όρεξη να δείτε κόσμο (έλα Παναγία μου τι άλλο θα ακούσουμε), παρότι στο ενδιάμεσο πάλι τη δουλειά θα σκέφτεστε, αλλά χωρίς καμία καταπίεση.

Ποια η φάση με τον Ουρανό: Κοιτάξτε να δείτε, οι Παρθένοι είστε από γεννησιμιού σας σαν τα παιδιά των εκπαιδευτικών. Καλά, χρυσά, υπάκουα, επιτυχημένα, αλλά και πιο καταπιεσμένα από γκέι άνθρωπο σε χωριό της Αλαμπάμα τη δεκαετία του ’50. Ο Ουρανός στον Ταύρο θα σας βοηθήσει, χωρίς να αλλάξετε χαρακτήρα, προφανώς, να απεκδυθείτε σταδιακά αυτής της αυτο-καταπίεσης και του αυτοπεριορισμού, πρωτίστως γιατί το μυαλό σας θα πάρει στροφές αλλιώς και θα δείτε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνονται με 2,3,16 τρόπους, αρκεί εσείς να το θέλετε. Όσο για τον κόσμο που μπορεί να απομακρυνθεί από τη ζωή σας στο πλαίσιο αυτό, ώρα καλή να έχει και να φορά τη μάλλινη φανέλα στο πέλαγο.

ΖΥΓΟΣ

Ο Άρης στον 5ο Οίκο σας του έρωτα και του σον σον, κάνει δουλίτσα καθώς σάς βγάζει έξω και σας ενεργοποιεί όλα αυτά τα κουμπιά που παραμένουν comfortably numb όσο καιρό κλαίτε ακόμα τον μακαρίτη, παρότι δεν το παραδέχεστε. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει μακαρίτης αλλά ολοζώντανος (φτου σκόρδα) Θανάσης, τότε αισθάνεστε κάποια πίεση και ίσως πρέπει να του ξεκαθαρίσετε του ανθρώπου πως δεν φταίει ο ίδιος για ό,τι σας συμβαίνει, αλλά φταίει ο έρωτας που ακόμα σας τρελαίνει. Η Αφροδίτη στον Οίκο της καριέρας φέρνει ξανά χαρά στη δουλειά σας, καθώς και αναγνώριση, ακόμα κι από πρόσωπα που δεν θέλουν να συμφωνήσουν μαζί σας ούτε στο ότι ο Νίκος Οικονομόπουλος είναι ο καλύτερος τραγουδιστής της γενιάς του. Επίσης, γκομενικούλι παίζει να προκύψει μέσα από τη δουλειά, οπότε να είστε σε αλέρτ.

Ποια η φάση με τον Ουρανό: Λοιπόν, λοιπόν, λοιπόν. Λεφτάκια πρώτα από όλα: μην αγοράζετε ό,τι βλέπετε να έχει προσφορά ο Ζάρας (που λέει και η γιαγιά μου) και όπου “Ζάρας” βάλτε οποιοδήποτε δυνητικό πεδίο επένδυσης. Φτιάξτε ένα πλαίσιο ελέγχου, εν ανάγκη προσλάβετε αυτόν που είχε η Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου και κάντε κουμάντο από τώρα. Σε επίπεδο υπαρξιακό, ο Ουρανός στον Ταύρο ενεργοποιεί το συναίσθημά σας το οποίο γίνεται θηρίο ανήμερο. Και μιας και θυμηθήκαμε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, ας πούμε ότι, αν αυτή τη φορά όντως θέλετε να πάτε απ’ την αγάπη πιο πάνω (δηλαδή να αγαπήσετε λίιιιγο και εσάς), δώστε μια ευκαιρία στο “πένθος” που κρατάτε πιο καλά κρυμμένο από ό,τι κρατούσε η Αλίκη την ηλικία της πριν τη Wikipedia, εκφράστε το και ξορκίστε για πάντα τα μάγια.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Αφροδίτη στον 9ο Οίκο σας σάς δίνει χαρά μέσω της επαφής με πολύ διαφορετικούς από εσάς ανθρώπους, που έρχονται από μακριά ή που υπήρξαν κάποτε σε τελείως άλλη φάση κι έτσι δανείζεστε από αυτούς στοιχεία όπως αυτά που “δανείστηκε” ο Φοίβος σε όλη την μουσικοσυνθετική του καριέρα από συναδέλφους του εξωτερικού. Ο Άρης στον Οίκο του σπιτιού και της οικογένειας σάς σπρώχνει στα άκρα σε σχέση με όσους προσπαθούν να σας επιβληθούν και φυσικά δεν έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα να τους στείλετε εκεί που βρίσκεται σήμερα η καριέρα της Σαμπρίνας (χιντ: στο πουθενά), προκειμένου να ζήσετε εσείς καλύτερα κι αυτοί όπως γουστάρουν τώρα που ο Ταύρος θα αλλάξει και σε αυτούς όλα τα δεδομένα της καθημερινότητάς τους.

Ποια η φάση με τον Ουρανό: Ο Ουρανός στον Οίκο του γάμου και των σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις) κάνει τα πράγματα απολύτως ξεκάθαρα. Σας κάνει ο άλλος; Μένετε για πάντα εκεί. Δε σας κάνει; Τα λέγαμε, παιδιά. Η προσαρμοστικότητα είναι μεν καλό πράγμα και χρήσιμο, όμως η ευχαρίστηση είναι ακόμα καλύτερο και χρησιμότερο. Αφήστε τον εαυτό σας να σκεφτεί τι θέλει, ακόμα και να το εκφράσει (μη φοβάστε, δε σας κατακρίνει κανείς γιατί δε μπορεί να καταλάβει έτσι κι αλλιώς τους διαδρόμους της σκέψης σας) και φτιάξτε εσείς τις αλλαγές που θέλετε να δείτε μπροστά σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Πάρα πολύ ωραία είναι τα νέα σε σχέση με τον Άρη, ο οποίος στον Οίκο της επικοινωνίας σας φέρνει φανταστικές ιδέες (επιπέδου “the greatest thing since bread came sliced”) και έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα (αρχής γενομένης από το Σαββατοκύριακο) δεν θα προλαβαίνετε να κάνετε πράγματα (Βάνα, είσαι περήφανη τώρα ή θες να κάνουμε και κάτι άλλο), και μάλιστα χωρίς δεύτερες σκέψεις πως, τώρα που πάνε όλα καλά γιατί δεν πέφτει το αμόνι πάνω στο κεφάλι σας. Η Αφροδίτη στον Οίκο της λίμπιντο μπλοκάρει λίγο το συναίσθημά σας όπως κάνει projection σε σχέση με τη σαρκική σας απόλαυση, τουλάχιστον όμως θα σας κόβει παραπάνω σε σχέση με το τι θέλει ο Θανάσης, είτε αυτό σας εξυπηρετεί (τρέχετε μαζί στα ανθισμένα λιβάδια – αν βρείτε τέτοια εκεί όπου μένετε), είτε όχι (κάθεται στο play station και δε σας δίνει σημασία γιατί απλά έχει γκώσει με την τόση ενέργεια πάνω σας). Δώστε λίγο χρόνο σε όλα και πάμε σε ό,τι έχει ουσία πέραν του Σαββατοκύριακου.

Ποια η φάση με τον Ουρανό: Όπως θα είχατε ψυχανεμιστεί εδώ και καιρό, τα θέματα της δουλειάς πρέπει να λυθούν μια κι έξω. Δεν είναι πάντα στο χέρι μας αυτό και ίσως χρειαστεί να κάνετε θυσίες (ψυχολογικές και άλλες), όμως η ενέργεια του Ουρανού θα σας βοηθήσει τόσο να ψάξετε τι είναι αυτό που θέλετε (κι όχι αυτό που λέτε διαρκώς πως θέλετε), όσο παράλληλα θα βελτιώσετε και τη σωματική σας κατάσταση. Τις θέλετε τις αλλαγές, δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι πως δεν ξέρετε προς τα πού και τι θέλετε να αλλάξετε και πώς πρέπει να προσαρμοστείτε για να αρέσετε σε όλους. Αυτό ξεχάστε το και μάθετε να αρέσετε πρώτα σε εσάς. Άντε και στον Θανάση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ναι παιδιά, σας αγαπάει, σκάστε τώρα και μην ταράζετε τα νεύρα των γύρω σας. Σάς αγαπάει γιατί κ εσείς πλέον το δείχνετε και θέλετε να λύσετε μαζί τα προβλήματά σας και να ακούσετε και το “μπράβο Ρούλα” που σας αναλογεί. Πάμε τώρα στα λεφτάκια, διότι ο Άρης (για κάμποσο καιρό) στον 2ο Οίκο σας θα φέρει ιδέες και λύσεις για όλα και κυρίως για το μπατιριλίκι στο οποίο συχνά περιέρχεστε. Η οικονομική ανεξαρτησία είναι η βασική σας προτεραιότητα αυτή την περίοδο και θα ασχοληθείτε με αυτό όσο οι δικοί σας θα σταυροκοπιούνται – όχι που δεν θα τους ζητάτε άλλο δανεικά, αλλά που δεν θα ακούνε τη γκρίνια σας για την οικονομική σας κατάσταση και πρόβλεψη, που μόνο με τη γκρίνια της αντιπολίτευσης σε σχέση με τις μνημονιακές υποχρεώσεις μπορεί να συγκριθεί.

Ποια η φάση με τον Ουρανό: Κοιτάξτε να δείτε, ο Κρόνος και ο Πλούτωνας πάνω σας περιορίζουν και πιέζουν διάφορες καταστάσεις, όμως τώρα με τη μετακίνηση του Ουρανού λίγο πιο κει μπορείτε να αφεθείτε λίγο στο ταλέντο, την καινοτομία, την έμπνευση και γενικά σε έννοιες οι οποίες σάς είναι κάπως άγνωστες, αφού, όπως έχουμε ξαναπεί, ακόμα και δρύινος μασίφ πάγκος είναι πιο ευέλικτος από εσάς. Στα γκομενικά επίσης αλλάζουν οι απόψεις σας και ο κόσμος έρχεται και φεύγει χωρίς τύψεις ή δεύτερες σκέψεις, αρκεί εσείς να το αποφασίζετε ότι “το σχέδιο δεν με καλύπτει μα εγώ σε θέλω κι έχω τόσο κουραστεί/ αλλιώς το είχα φανταστεί”.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ποιος είδε τον Υδροχόο και δεν τον φοβήθηκε; Θα σας πω, ο Ταύρος και ο Σκορπιός, που δεν τους ενδιαφέρει καθόλου αυτή η loud έκφραση της προσωπικότητας και γενικά επιθυμούν το υποτονικό (φαινομενικά και μη), ενώ ο Υδροχόος θέλει να ζει διαρκώς σαν να έχει πίεση μεγάλη 21 και μικρή 14. Ενιγουέι, ο Άρης στον Οίκο της προσωπικής σας ταυτότητας σας δίνει ενέργεια που κινεί και υποβρύχιο (όχι από αυτά που γέρνουν, από τα άλλα) και ο ενθουσιασμός σας για να κάνετε πράγματα σε όλα τα επίπεδα (ιδίως στη δουλειά) φαίνεται από τον Άρη (#διπλής). Το μόνο θέμα (κλασικά με εσάς) είναι η παρορμητικότητά σας, η οποία ενίοτε μπορεί να σας θολώσει την κρίση. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά όμως και πάμε στην Αφροδίτη στον 6ο Οίκο σας, με το καθημερινό πρόγραμμα να “αγκαλιάζει” πιο αρμονικές καταστάσεις, ιδίως στη δουλειά, όπου υποβόσκουν διάφορες εντάσεις τις οποίες δεν έχετε καμία όρεξη.

Ποια η φάση με τον Ουρανό: Γενικότερα μιλώντας, αυτά που ξέραμε όλοι οι εκπρόσωποι του ζωδιακού όσο ήταν ο Ουρανός στον Κριό, ας τα ξεχάσουμε. Ο Ουρανός σάς κυβερνά και έτσι με το πέρασμά του στον Ταύρο θα πλήξει τις βασικές σας αρχές και θα αμφισβητήσει τις βάσεις όπου στηρίζεται η καθημερινότητά σας. Θα το δείτε το ζήτημα παπακαλιατικά, δηλαδή κάποια στιγμή οι καταστάσεις θα σας πουν από μόνες τους “θες να πούμε αλήθειες; ας πούμε αλήθειες”, ενώ από κόσκινο περνάνε όλα όσα θεωρείτε δεδομένα. Ναι, ακόμα και το τι νούμερο σουτιέν φοράτε.

ΙΧΘΥΕΣ

Ας αρχίσουμε με την Αφροδίτη στον 5ο Οίκο της δημιουργικότητας και των ερωτικών σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Μια ευεξία σάς καταλαμβάνει στο πλαίσιό τους, τα αρνητικά συναισθήματα σε σχέση με τον Θανάση (ή και με την έλλειψή του for that matter) εξαφανίζονται για λίγο και παράλληλα είστε και λαχταριστοί σαν ξεροψημένοι λουκουμάδες που μόλις βουτήχτηκαν στο σιρόπι. Ας περάσουμε τώρα στον Άρη στον 12ο Οίκο σας, όπου σάς βγάζει στην επιφάνεια όλο το παράπονο που έχετε θαμμένο προσεκτικά για όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στα προσωπικά και αλλού. Η μοναξιά, να θυμάστε, δεν είναι λύση. Η θεραπεία των καταστάσεων είναι αυτή που θα σας κρατήσει στην επιφάνεια, όπως κράτησε και τη Λίτσα Γιαγκούση τόσα χρόνια η τραγουδοποιία του Γιάννη του Καραλή.

Ποια η φάση με τον Ουρανό: Γενικά μιλώντας έχετε ένστικτο, αλλά βαριέστε κάπως να το καλλιεργήσετε, αφήστε που ή θα θεωρείτε πως όλοι είναι καλοί ή όλοι αποτελούν μέρος μιας πρωτοφανούς συνωμοσίας που έρχεται να βλάψει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΑΣ και κανέναν άλλο άνθρωπο. Ενιγουέι, και νέους ανθρώπους θα γνωρίσετε να σας βοηθήσουν να πάτε παραπέρα και θα προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα των αλλαγών που θα κάνουν όλοι και, κυρίως, θα μάθετε να μη σας πιάνουν κότσους για να μην τραγουδάτε μετά στο ριπίτ Ζαφείρη Μελά “γαμώ την καλοσύνη μου”.

 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr