ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 28-29 Απριλίου.

Στις 30 του μηνού έρχεται η Πανσέληνος στον Σκορπιό, η οποία ήδη έχει αρχίσει να επηρεάζει τα σταθερά ζώδια του α΄ δεκαημέρου, Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους. Αν έχετε αμφιβολίες για το τι παίζει με το “μέσα” σας, με τις επιθυμίες σας (ιδίως τις κρυφές) και με όσα δεν τολμάτε να ανακαλύψετε, τώρα είναι η ώρα για μια βουτιά κάτω από την επιφάνεια, καθώς η Πανσέληνος αυτή θα φωτίσει ό,τι φοβάστε να αντιμετωπίσετε κατάματα. Παράλληλα, από τις 24 του μήνα η Αφροδίτη στους Διδύμους θέλει τρέλα, θέλει πράγματα ανεβασμένα, θέλει γαρίφαλο σ’ αφτί και τσαχπινιά στο μάτι, δηλαδή κανείς δεν αντέχει συμπεριφορές που μοιάζουν με βαριά πεπόνια ή κατατείνουν στην απογείωση του υπαρκτού δηθενισμού. Το Σαββατοκύριακο θα είναι και φαν και εποικοδομητικό σε επίπεδο δράσεων, πάντα αρκεί να το θελήσετε κι εσείς.

*Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας*

ΚΡΙΟΣ

Δεν είστε καθόλου έτοιμοι να περιοριστείτε σε τίποτα, μα αυτό ονομάζεται δουλειά, μα Θανάσης, μα σόι, μα η σαββατιάτικη επίσκεψη στη λαϊκή της γειτονιάς. Η Αφροδίτη στους Διδύμους από την Τρίτη 24 Απριλίου κάνει ό,τι μπορεί για να ευχαριστήσει αυτή την τάση σας, καθώς είστε πιο ανοιχτοί σε όλα – εκτός από το να μοιραστείτε αυτές τις στιγμές με όσους σας το ζητούν ευγενικά. Κλασικά, κάτι πρέπει να είναι δύσκολο εξ ορισμού για να σας ψήσει να ασχοληθείτε μαζί του, γι’ αυτό και το ανικανοποίητο μπορεί να επιχειρήσει να παρτάρει πάνω σας αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα θέλατε πολύ να έχετε ένα πρόγραμμα, αλλά επειδή το μυαλό σας πηδάει από δω κι από κει σαν φιλοπερίεργο καγκουρό, όλα θα γίνουν όπως να ΄ναι τελικά – έτσι κι αλλιώς αν το αποτέλεσμα δεν σας αρέσει, τόσο το κακό για εκείνο.

ΤΑΥΡΟΣ

Η συναισθηματική έκρηξη της συνόδου Άρη – Πλούτωνα μέσα στην εβδομάδα ενδεχομένως να βρήκε τον στόχο της και να αξιοποιήθηκε ώστε να φτάσετε στο βάθος καταστάσεων που σας απασχολούσαν έντονα. Αν δεν βρήκε το στόχο της, τουλάχιστον έκανε πλούσια τα μπαρ – διότι οι ιδιοκτήτες τους δε μπορούν να γίνουν κλέφτες, χρειάζονται τους περιρρέοντες ντουβρουτζάδες μας για να μπορούν να βιοπορίζονται. Η Αφροδίτη στους Διδύμους από την Τρίτη 24 Απριλίου έφερε μια (πολύ καλοδεχούμενη) ανανέωση στην καθημερινότητα (δείτε το κάτι σαν συμπαντικό μπότοξ) και θα συνεχίσει να επιδρά στον τομέα “Κοινωνικοποίηση και Ταύροι – μια πραγματεία στα αστέρια Michelin όπως έπρεπε να έχουν απονεμηθεί” και το προσεχές Σαββατοκύριακο. Η Πανσέληνος στον Σκορπιό την ερχόμενη Δευτέρα, που ήδη μας επηρεάζει όλους, θα πραγματοποιηθεί στον 7ο Οίκο σας, του “εμείς και ο Θανάσης” και αναμένεται να βελτιώσει αισθητά τη μεταξύ σας σκέση (πάντα με κάπα οι σκέσεις), αφού θα ξεδιαλύνει κάθε μυστήριο και εκνευριστική απορία.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Αφροδίτη πάνω σας από τις 24 του μήνα σάς αγγίζει με το μαγικό της ραβδί και από ταπεινά χαμομηλάκια (που λέει ο λόγος) μεταμορφώνεστε σε Σταχτοπούτες πάνω στην άμαξα (αν η Σταχτοπούτα ψώνιζε από του Πάνου Ζήνα και είχε για πρότυπο την Πέγκυ Ζήνα – την περίοδο που τραγουδούσε “Έχει σύννεφα απόψε”). Η Πανσέληνος της Δευτέρας στον 6ο οίκο σας της καθημερινότητας, της εργασίας και του καβγά μπροστά από τη νεσπρεσιέρα της δουλειάς φέρνει μια δυσκολία στη συνεννόηση και μια τάση να υπεραναλύετε τη συμπεριφορά των συναδέλφων, τους οποίους ενδέχετε να δείτε σαν εχθρούς και όχι σαν τους πολύτιμους συμμάχους σας ενάντια στα ανηλεή προστάγματα του καπιταλισμού (Μήτσο Κουτσούμπα βγες από τη γραμμή που πετιέσαι κάθε φορά που προκύπτει εργασιακό θέμα σε Πανσέληνο). Τέλος πάντων, το Σαββατοκύριακο είναι λίγο “πρόσεχε τι κάνεις, πρόσεχε τι λες”, ωστόσο για κανένα λόγο δεν πρέπει να σας κλείσει μέσα, τώρα που ανθίζουν τα κλαριά, της γης το χορτάρι έχει βγει και, αν το παίξετε έξυπνα, οι άνθρωποι που θα έρθουν να σας μιλήσουν στο μπαρ δε θα κόψουν λάσπη το επόμενο δεκάλεπτο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τώρα χαμηλώστε τα φώτα και διπλοκλειδώστε την πόρτα. Ήρθε η ώρα να μείνετε μόνοι σας, καθώς η μετακίνηση της Αφροδίτης στους Διδύμους κομποζάρεται μοναδικά με αυτού του είδους την απομόνωση που σημαίνει μόνο φροντίδα, προδέρμ και σαραγλάκια γεμιστά με παγωτό, αποκλειστικά και μόνο για την πάρτη σας. Αυτή η φασούλα ευνοείται από την Πανσέληνο της ερχόμενης Δευτέρας, η οποία, στον Οίκο του έρωτα, των κατακτήσεων και της διασκέδασης, έρχεται να δράσει σε δυο επίπεδα: το πρώτο είναι η συνειδητοποίηση ότι δε σας λείπει τίποτα (μέχρι και τον ΕΝΦΙΑ έχετε πληρώσει), συνεπώς ποιος να σας πει τι και να σας πληγώσει. Το δεύτερο είναι ότι, αν θέλετε να δώσετε μια ευκαιρία στον Θανάση, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή, αρκεί να μην ξεχάσετε για κανέναν λόγο τους στίχους της Υπέρτατης “ρε, ξέρεις ποια είμαι εγώ”. Φυσικά και σε παρόμοιες καταστάσεις ενεργοποιείται μέσα σας η Μάρθα Βούρτση που συνάντησε τη Σέιλορ Μουν και έτσι δεν είναι εύκολο να διατυπώσετε τις επιθυμίες σας με συνοχή και σεβασμό προς τον εαυτό σας, όμως η Βίσση (με τον Καρβέλα) θα κάνουν ό,τι μπορούν σε αυτή την κατεύθυνση. 

ΛΕΩΝ

Κανένας άλλος εκπρόσωπος του ζωδιακού δεν έχει πληρώσει τόσο πολύ φέτος την άνοιξη τη διάθεση “τσίχλα μπούκλα” όσο εσείς. Ευτυχώς η Αφροδίτη στους Διδύμους από τις 24 Απριλίου διευκολύνει τα επαγγελματικά σας κι έτσι δουλεύετε μεν σαν τους είλωτες, από την άλλη όμως πιάνει τόπο η προσπάθεια να δείξετε ότι πράγματι σας ενδιαφέρει να βγει σωστά το ριπόρτ/ να πάρουν οι μαθητές σας το λόουερ/ να πουλήσετε όλες τις νέες παραλαβές σε μαγιώ πριν μπει ο Ιούνης. Η Πανσέληνος της Δευτέρας στον 4ο Οίκο σας, του σπιτιού και της οικογένειας, φέρνει εξελίξεις σε συγκατοικήσεις και μετακομίσεις (τώρα αν θα προλάβετε να τις κάνετε, είναι άλλο θέμα). Κάτι βράζει μέσα σας καιρό, κάτι από την άνοιξη (όχι μόνο τη φετινή, αλλά και 3-4 παρελθούσες), κάτι που δε σας αφήνει στιγμή να ησυχάσετε και που σίγουρα σας κρατάει μακριά από τη μεγάλη μαύρη ρουφήχτρα της καθημερινότητας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Πανσέληνος στον Σκορπιό τη Δευτέρα 30 Απριλίου έρχεται για να σας ξεκουνήσει προς μια κατεύθυνση που γενικά δε σας ψήνει, τώρα όμως και ανάγκη την έχετε και γρήγορα θα σας φέρει αποτελέσματα. Η επικοινωνία, τα πιαριλίκια και το “σας παρακαλώ μαντάμ, εμένα η ξαδέρφη μου είναι Ειρηνοδίκης Τρικάλων” είναι αυτό που προέχει αυτές τις ημέρες, καθώς έχει έρθει η ώρα να κάνετε ένα makeover της δημόσιας εικόνας σας ισάξιο αυτού που πάει να γίνει τώρα με τη Μελάνια Τραμπ και τους συμβούλους του λαδέμπορα του αντρός της. Σχέδια που απαιτούν χρόνο και χώρο μπορούν να τεθούν τώρα σε εφαρμογή, όσο εσείς ασχολείστε τόσο με το έξω σας όσο και με το μέσα σας, σε επίπεδο, ξανά, διαμόρφωσης της εικόνας που θέλετε να έχουν οι άλλοι για εσάς. Τώρα, το impact που θα έχει αυτό στον Θανάση είναι διφορούμενο, καθώς από τη μια κατανοεί αυτή την πλευρά σας (και τον ανταγωνισμό στην αγορά), από την άλλη όμως δε μπορεί να σας βλέπει να ζορίζεστε. Σε κάθε περίπτωση, το κλειδί αυτό το Σαββατοκύριακο είναι να σκεφτείτε πώς θα αξιοποιήσετε όλες αυτές τις ιδέες που έχετε και να μη δώσετε τόση σημασία στα semantics που σας κατατρέχουν.

ΖΥΓΟΣ

Η κυβερνήτης σας Αφροδίτη έχει περάσει από τις 24 Απριλίου στους Διδύμους και, φυσικά, σας έχει ανεβάσει στα σύννεφα. Προτεραιότητά σας είναι οι ποτάρες, οι εκδρομάρες και οι παρέες και, καθώς έχετε βρει τον παλιό καλό σας εαυτό (με λεφτάκια κιόλας), τα γκομενικά σας προσπαθούν να σας πάρουν τη μπουκιά από το στόμα, καθώς όλο και κάποιο σημάδι του πρώην Θανάση βρίσκεται στο δρόμο σας, όλο και κάποια ξεΐγκλωτη πρώην του περνάει από το timeline σας, όλο και κάτι επιμένει να μη σας αφήσει να αγιάσετε στη λήθη που με κόπο δημιουργήσατε. Τέλος πάντων, σημασία έχει ότι άλλα πράγματα προχωράνε (η ψυχούλα σας ξέρει το πώς, αλλά σημασία έχει ότι τα καταφέρατε), όσο η Πανσέληνος της Δευτέρας 30 Απριλίου στον Σκορπιό και τον 2ο Οίκο σας επιβάλλει τον προσεκτικό χειρισμό των οικονομικών σας, διότι υπάρχει μεν περίπτωση να σκάσει το κασέρι από κάπου που δεν το περιμένετε, όμως ξέρετε πώς πάει, όσο πιο γρήγορα μπαίνουν στον λογαριασμό σας, τόσο εύκολα γίνονται στραγάλια (κατά προτίμηση παρελκόμενα σε πρώτο τραπέζι στη Βασιλική Νταντά).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Πάρα πολύ καλά θα πάνε όλα από το Σαββατοκύριακο και μετά, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι αυτές τις μέρες προλαβαίνετε να φάτε μεσημεριανό λίγο πριν μπείτε για κατούρημα. Η Αφροδίτη στους Διδύμους από τις 24 Απριλίου σάς ξεξυπνάει γκομενικώς – όχι ότι αυτό θα βγει κάπου με τόσες υποχρεώσεις που πρέπει να φέρετε εις πέρας, απλά να θυμάστε ότι δε σας έχει παντελώς χεσμένους το σύμπαν, ίσα ίσα. Φυσικά δεν έχετε καμία διάθεση για διαπραγμάτευση ή μετακίνηση των απόψεών σας και αυτό το πληρώνουν ήδη οι υφιστάμενοί σας στη δουλειά, ωστόσο καλό είναι να συμβαίνει κι αυτό πού και πού, ώστε να θυμάται ο κόσμος και να αναγνωρίζει όποιος αμφιβάλλει πως η δική σας δημιουργικότητα δεν αποτελεί έμπνευση της στιγμής, χαϊκού των Κάτω Πατησίων, αλλά αποτέλεσμα σκληρής, εσωτερικής, αγόγγυστης προσπάθειας. Η Πανσέληνος πάνω σας τη Δευτέρα 30 Απριλίου σας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτείτε σαν τον Γιάννη στους Απαράδεκτους στα γενέθλιά του (“ποιος είμαι, τι κάνω, σε ποιο τρελοκομείο θα με πάνε”), και παράλληλα να βάλετε μπρος να κλείνετε εκκρεμότητες και να ανοίγετε νέες πόρτες που σχετίζονται με την επιδίωξη μύχιων στόχων.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Πάλι καλά μπήκε η Αφροδίτη στους Διδύμους στις 24 Απριλίου και προσεγγίζετε την καθημερινότητα χωρίς να έχετε default-άρει στη γκρίνια για όλα τα δεινά του κόσμου που έχουν πέσει πάνω σας (άλλο αν αυτή τη φορά έχουν πέσει, έτσι είστε και όταν όλα μοιάζουν με το συνδυασμό Το μικρό σπίτι στο λιβάδι με το Στεργιουλίνι από την Πάνια). Ενιγουέι, τα επαγγελματικά ρολάρουν γιατί μέσα σε όλο αυτό έχετε αντιληφθεί ότι τα περιθώρια για αχαχούχα στενεύουν, ενώ η Πανσέληνος τη Δευτέρας 30 Απριλίου στον 12ο Οίκο σας, την “αποθήκη της ψυχής”, προσπαθεί να ανακινήσει πράγματα που καλό θα ήταν να παραμείνουν εκεί που παραμένουν τα δαχτυλίδια – ρολόγια, δηλαδή στο παρελθόν – κι ακόμα πιο πίσω. Φυσικά δεν είναι εύκολο να διαχειριστείτε τόση νευρικότητα, όμως το παν είναι ζήτημα θέλησης, αφήστε που είστε και σέξι αυτές τις μέρες και δεν περνάτε απαρατήρητοι από τον Θανάση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είστε καλοί, είστε χρυσοί, αλλά όταν θέλετε να είστε χειριστικοί, καρφώνεστε πιο πολύ και από γκόμενα που γουστάρει τον κολλητό της και μαθαίνει ότι αυτός παντρεύεται (καλησπέρα, Τζούλια Ρόμπερτς, καιρό είχαμε). Ναι, εννοείται ότι έχετε δίκιο να θέλετε να στρέψετε τις εξελίξεις προς την επιθυμητή για εσάς κατεύθυνση, όμως πρέπει να σκεφτείτε και τον άλλο άνθρωπο που ενδεχομένως να έχει διαφορετική άποψη από εσάς στο συγκεκριμένο θέμα. Η Πανσέληνος της Δευτέρας 30 Απριλίου στον 11ο Οίκο σας της ομαδικότητας θα σας βγάλει εκτός σπιτιού και, ευτυχώς για όλους, θα αφήσει χώρο στους φίλους σας να σας επηρεάσουν χαλαρώνοντάς σας – και μάλιστα χωρίς λεκτικά ραπίσματα. Ο κόσμος προχωράει, κι εσείς μαζί του, απλά καμιά φορά θα θέλατε να σας παίρνει και τηλέφωνο να σας ενημερώνει πριν το οτιδήποτε. Όσο πιο γρήγορα κατανοήσετε το ανέφικτο αυτής της επιθυμίας, τόσο καλύτερα θα περάσετε τη ζωή σας και τόσο λιγότερα λεφτά θα δώσετε στους ψυχολόγους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Αφροδίτη στους Διδύμους από τις 24 Απριλίου φέρνει πολύ ωραίες γκομενικές εξελίξεις, καθώς και μπόλικο πράγμα προκύπτει για να ασχοληθείτε και καλός κόσμος έρχεται στο δρόμο σας. Ένα πράγμα που δεν είχατε προβλέψει, είναι η κούραση, όχι τόσο εξαιτίας της ποσότητας (γιατί η ποιότητα φαίνεται να κουράζει μόνο τους απανταχού τζαμπατζήδες) αλλά εξαιτίας της συνειδητοποίησης ότι η ταχύτητα των αλλαγών καμιά φορά δε συμβαδίζει ούτε καν με τη δική σας inner πρωτοπορία και τάση για αλλαγή. Η Πανσέληνος της Δευτέρας 30 Απριλίου στον 10ο Οίκο σας των φιλοδοξιών ευνοεί οτιδήποτε σχετίζεται με το social climbing (αν και βαθιά μέσα σας το βαριέστε πιο πολύ από ό,τι το σιδέρωμα) και δεν παύει να σας υπενθυμίζει ότι η ισορροπία δεν είναι ρετσινιά – όσο κι αν το σύμπαν προσπαθεί να σας πείσει για το αντίθετο. (Συγ)κρατηθείτε όσο νομίζετε και αφεθείτε κατά περίπτωση.

ΙΧΘΥΕΣ

Καταρχάς να ξεκινήσουμε από την κινητικότητα που επιδεικνύετε, παρότι έχετε πήξει σαν νοσοκομειακός ζελές σε πλαστικό μπολ (από αυτά με το ανατριχιαστικό καπάκι με τα μπιρμπιλάκια). Η Αφροδίτη στους Διδύμους από τις 24 του μήνα θέλει να καταπιαστείτε με τα πάντα (ω ναι, δουλίτσα και το Σαββατοκύριακο), όσο δε μένετε απέξω σε κανένα τομέα της ζωής. Τη Δευτέρα 30 Απριλίου η Πανσέληνος στον Σκορπιό και τον 9ο Οίκο των φιλοσοφικών αναζητήσεων θέλει κι αυτή πράγματα από εσάς και συγκεκριμένα να προβείτε σε αναθεωρήσεις ως προς την αναγκαιότητα των ανθρώπων, των καταστάσεων, εκείνης της δίκιλης συσκευασίας γιαουρτιού με πέτσα που ψωνίσατε πάνω στη φούρια σας προψέ χωρίς κανείς στο σπίτι να τρώει το κατσικίσιο. Προλαβαίνετε; Σίγουρα. Θέλετε; Σας αφήνουμε να το σκεφτείτε (λίγο). Μην ξεχνάτε ότι ο φόβος είναι μεν ένα ασφαλές καταφύγιο μέσα στο οποίο προλαβαίνετε τα χειρότερα πριν σας προλάβουν αυτά, όμως τι νόημα έχει και η υπερβολική ασφάλεια, αν ξέρω γω δεν είστε τράπεζα;

 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr