ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 24-25 Μαρτίου.

Από την Παρασκευή 23 Μαρτίου ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στον Κριό, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 16 Απριλίου. Πριν αρχίσετε να ψάχνετε στο συρτάρι τα ηρεμιστικά, να θυμάστε ότι η σύγχυση στην επικοινωνία, ιδίως λόγω της διάχυτης παρορμητικότητας στον τρόπο δράσης μας, μπορεί πάντα να αποφευχθεί αν είμαστε εξαρχής προετοιμασμένοι και δεν εμπιστευόμαστε κανέναν και τίποτα. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι πρέπει να προσέχουν τις διαπραγματεύσεις τους, ειδικά όταν αφορούν σε δικούς τους ανθρώπους, ενώ Δίδυμοι, Λέοντες, Τοξότες και Υδροχόοι θα έχουν επισκέψεις από το παρελθόν. Σκεφτείτε καλά πριν τους ανοίξετε τις πόρτες διάπλατα.

*Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας*

ΚΡΙΟΣ

Ο Ήλιος πάνω σας σάς προσδίδει όλο το υπαρξιακό ντιριντάχτα που χρειάζεστε κάθε τέτοιο καιρό, λίγο μετά τον χειμώνα και λίγο πριν το καλοκαίρι, όταν το ζητούμενο για την καθημερινότητά σας είναι ξεκάθαρα η πρωτοπορία (όχι το βιβλιοπωλείο, η άλλη πρωτοπορία). Για να μην γίνετε γραφικοί στο πλαίσιο αυτής της φούριας (πιο γραφικοί και από τη Μαλάμω στο ομώνυμο τραγούδι του Κραουνάκη), αποφύγετε τα πολλά τσιτάτα και τους δογματισμούς και τις μεγαλόπνοες δηλώσεις, διότι ο ανάδρομος Ερμής παίζει περίεργα παιχνίδια στην επικοινωνία σας. Όχι τίποτα άλλο, δε σας πάει να προϊδεάζετε τον κόσμο ότι βρίσκεται στα μπουζούκια και περιμένει να βγει η Παπαρίζου και στο τέλος να βλέπει αντ’ αυτής τον Αγάθωνα (και δη χωρίς τους Koza Mostra).

ΤΑΥΡΟΣ

Όλα θα γίνουν, απλά δεν θα γίνουν μαζί – και από μια άποψη καλύτερα. Ο Ήλιος στον Κριό φέρνει στην επιφάνεια όλα όσα σας απασχολούν εδώ και καιρό, πράγματα με τα οποία βαριέστε να καταπιαστείτε ή που, και να μη βαριέστε, δεν θεωρείτε ότι επείγουν. Σε κάθε περίπτωση, επειδή όλα αυτά θα ανακινηθούν αυτές τις μέρες, με τον Ερμή ανάδρομο από τις 23 Μαρτίου, καλό θα ήταν να σκέφτεστε δυο και τρεις φορές πριν πιστέψετε τους ανθρώπους (ιδίως στα επαγγελματικά σας), ενώ οι αποφάσεις που θα κληθείτε να πάρετε ας περιοριστούν σε όσες είναι απολύτως απαραίτητες για την καθημερινότητά σας (ναι μάνα, πανσέτες το μεσημέρι, όχι μπριζόλες τελικά). Οτιδήποτε έρθει από το παρελθόν χρειάζεται τακτοποίηση και, αντίστοιχα, οτιδήποτε προκύψει στο σπίτι χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση – γιατί αν τα αφήσεις αυτά από τσαγιέρες γίνονται το Χόγκουαρτς Εξπρές.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Ήλιος στον Κριό είναι σαν την Κική του Δεληβοριά: κάνει ό,τι μπορεί, ειλικρινά ό,τι μπορεί για να ανανεώσει τη διάθεσή σας, τις κοινωνικές σας επαφές, μέχρι και τη γκαρνταρόμπα σας, όμως για να καταφέρει να δράσει ευεργετικά θα πρέπει να το θέλετε κι εσείς. Στο μεταξύ, ο ανάδρομος Ερμής από τις 23 Μαρτίου φέρνει ξανά μπροστά σας κόσμο από το παρελθόν (να δείτε ότι μέχρι και η Αγγελική Ηλιάδη θα ξαναμιλήσει με τη γιαγιά της αυτό το Σαββατοκύριακο), για να το εκμεταλλευτείτε, όμως, κατάλληλα, θα πρέπει να ψήνεστε από καιρό να αντιμετωπίσετε τα λάθη του παρελθόντος. Συνεπώς, περνάμε σε επόμενη γραμμούλα και επισημαίνουμε ότι οι μετακινήσεις σας ενδέχεται να παρουσιάσουν δυσκολίες, αναβολές και καθυστερήσεις που θα μας σπρώξουν όλους στα σκληρά. Αν το έχετε πάρει από τώρα απόφαση – και με τη βοήθεια των γειτονικών σας μπαρ – δε θα πάθει κανείς τίποτα, τουλάχιστον αυτό το Σαββατοκύριακο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Δεν ξέρω αν γνωρίζετε την εξέκιουτιβ σεφ Ιωάννα Τσολομίτη. Σε περίπτωση που την αγνοείτε, αναζητήστε το βίντεο όπου βάζει στη θέση της την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, επισημαίνοντάς της ότι λέει πολλά λόγια και ότι δε χρειάζεται να το κάνει γιατί εκτίθεται. Αυτό κινδυνεύετε να πάθετε στο τέλος αυτής της εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας προέκυψαν διάφορες αναποδιές, συνεπώς δε θέλετε άλλο δράμα (Ή ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ), ιδίως στα της δουλειάς, συνεπώς ρίξτε όσο μπορείτε τους τόνους, ώστε να μιλιέστε με κανέναν άνθρωπο το Σαββατοκύριακο – και σε κάθε περίπτωση, για να μπορείτε να τους εκπλήξετε όλους με τις θεσπέσιες, κατά τα υπόλοιπα, ιδέες σας. Φυσικά και ο ανάδρομος Ερμής από τις 23 Μαρτίου θα προσπαθήσει να μας ξύσει τα άντερα, αλλά αυτό ισχύει για όλους κι έτσι μπορείτε να στρώσετε από τώρα το έδαφος για να μην πάρετε μεγάλες συγχύσεις το Σαββατοκύριακο (και μέχρι να επιστρέψει στη θέση του).

ΛΕΩΝ

“Αλλάξανε τα πλάνα μου, κοιμήθηκα στη μάνα σου”, έπρεπε να είναι ο τίτλος του Σαββατοκύριακου. Κι ενώ μέσα σας η άνοιξη καλπάζει και παθαίνετε αμόκ με τις προοπτικές να ανθίσετε ένθεν κι ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν, ο ανάδρομος Ερμής από τις 23 του μήνα έχει άλλη άποψη και θα προσπαθήσει να σας κάνει τη ζωή δύσκολη και τη διάθεση να μοιάζει με αυτή της Σωσώς όταν ανακάλυψε ότι ο Αλέκος και η Φλώρα ζουν μετά το ναυάγιο και ετοιμάζονται να φύγουν για το Βούπερταλ. Η περίοδος αυτή θα βρίθει επιστροφών και εκκρεμοτήτων, γι’ αυτό ήδη από το Σαββατοκύριακο οργανώστε τις άμυνές σας, ιδίως απέναντι στους παλιούς Θανάσηδες που σαν καρχαρίες στον Ειρηνικό μυρίστηκαν αίμα (εσάς να ανθίζετε δηλαδή) και ξεπρόβαλαν να αρπάξουν ό,τι προλάβουν. Μπορείτε τα καλύτερα, μην το ξεχνάτε αυτό. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Από τις 20 του μήνα ο Ήλιος στον Κριό προσπαθεί να σας φορτώσει με υποχρεώσεις (όχι ότι δεν είχατε και πριν, βέβαια), υπενθυμίζοντάς σας πως, μερικές φορές, όσο κι αν προσπαθήσετε να προσαρμόσετε το Πρόγραμμα (με κεφαλαίο μόνο στη δική σας περίπτωση) για να προλάβετε τα αναπάντεχα γεγονότα που μπορούν να το κλονίσουν συθέμελα, τόσο η ζωή θα είναι αγρίως απίθανη, όπως επεσήμανε η Μαργαρίτα Καραπάνου με χαρακτηριστική επιτυχία. Ο ανάδρομος Ερμής από τις 23 του μήνα θα φέρει αναβολές και καθυστερήσεις και το βασικό που θα πρέπει να προσέξετε (εκτός από το να πληρώσετε τον κυρ-Βασίλη τον διαχειριστή στην ώρα σας, γιατί μετά θα ντρέπεστε πιο πολύ από όσους ψήφισαν τον Περικλή στο Fame Story 3). Και κάτι ακόμα: μη νομίζετε ότι σας εγκατέλειψε το δίκιο/ ένστικτό σας. Απλά όλα τα υπόλοιπα προσπαθούν να το θολώσουν. Θα περάσει κι αυτό.

ΖΥΓΟΣ

Ήρθε ξανά η ώρα των σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις), πρώτον, διότι καιρό είχατε να ψάξετε αφορμή για να πιείτε (καλά, όχι) και δεύτερον γιατί, όπως και να το κάνουμε, είστε σαν τραγανά κεράσια αυτή την περίοδο, παρότι έχετε ταλαιπωρηθεί από διάφορους περιλιμπανόμενους (συγγενείς, κουμπάρους, φίλους και συναδέλφους). To Σαββατοκύριακο μπορεί να είναι εξαιρετικά hot, αν κι εφόσον διασχίσετε την εξώπορτα του σπιτιού σας. Ο ανάδρομος Ερμής από τις 23 του μήνα θα επιχειρήσει να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα στη συνεννόηση – τα οποία βέβαια έτσι κι αλλιώς τα είχατε, με δεδομένο ότι δεν μπορεί πολύς κόσμος να συντονιστεί στη διάθεσή σας. Από την Παρασκευή ξεκινούν και οι επιστροφές από το παρελθόν, για τις οποίες υπό άλλες συνθήκες θα παρακαλούσατε, πλέον όμως είστε σαν τη Μπία Μπέκου όταν είχε πάρει οριστικά απόφαση να φύγει από την πυρκαγιά και ταΐζει τον Τσιτσίγκο ζελέ φράουλα μπας και ξεξυπνήσει και τη σκοτώσει στο σενάριο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Πάρα πολλές δουλειές έχετε όλοι με την είσοδο του Ήλιου στον Κριό, όμως κάποια στιγμή θα συνέβαινε κι αυτό, ιδίως μετά από μια περίοδο που “το σχέδιο δεν σας καλύπτει”, καθώς όλο και προκύπτουν έκτακτα περιστατικά και αναπάντεχες αναποδιές που σχεδόν συγκρίνονται με τα δεινά των αδελφών Baudelaire στο A Series of Unfortunate Events (ή με αυτά που πέρασε ο Μιχαλάκης στα Εγκλήματα). Ο ανάδρομος Ερμής από τις 23 του μήνα ΦΥΣΙΚΑ θα προσπαθήσει να σας κάνει τα νεύρα γρανίτα, όμως τον τελευταίο μήνα έχετε κάνει γερή προπόνηση σε κάθε είδους έκτακτο ντουβρουτζά. Και κάτι ακόμα: τις προτεραιότητες τις ορίζετε εσείς και όχι κάποιο οιονεί προεδρείο Βουλής που κανονίζει τα διαδικαστικά της ζωής σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Είστε τσίφτηδες και καραμπουζουκλήδες αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ο Ήλιος από τον Κριό σάς δίνει μια εσάνς γκλάμορους από την εποχή που η λέξη όντως σήμαινε κάτι. Η φάση με τον Θανάση πάει καλά, γιατί η σκέση (πάντα με κάπα οι σκέσεις) τροφοδοτείται από την καλή σας διάθεση και τίποτα δε μπορεί να σας ταράξει, εκτός από μερικά παλιά λάθη που ενδέχεται να έρθουν στο προσκήνιο από τις 23 Μαρτίου λόγω του ανάδρομου Ερμή. Όλοι θα κάνουμε υπομονή μέχρι να περάσει αυτό το μαρτύριο της ασυνεννοησίας, εσείς απλά θα προσέξετε τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις που ίσως δε θα μπορέσετε να κρατήσετε – όχι τίποτα άλλο, γιατί εσείς θα κλατάρετε μετά τη συνειδητοποίηση ότι “πουλήσατε” τον κόσμο, έστω και άθελά σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

“Κυρία Κασσανδρή, πόσα βαπόρια έχετε”, είναι το καυτό ερώτημα των ημερών και η απάντηση δεν υπάρχει πουθενά (εκτός από το “βαπόρι” μέσα σας, που μοιάζει με τη Νταλιάνα ή τη Ροδάνθη). Φαινομενικά όλα πάνε καλά, καθώς έχουν μπει σε μια σειρά όσα σας απασχολούσαν, όμως η μονοκόμματη σκέψη σας δεν μπορεί να ελεγχθεί για κανένα λόγο, ιδίως από τις 23 Μαρτίου, που ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στον Κριό. Όλα δυσκολεύουν στη συνεννόηση και όταν είστε έτσι έξαλλοι ο κίνδυνος παρεξηγήσεων είναι πιο μεγάλος κι από τον κίνδυνο πυρκαγιάς σε βουνό τον Αύγουστο με 45 μποφώρ ανέμους. Το θέμα δεν είναι αν έχετε δίκιο γι’ αυτά που εκνευρίζεστε και που απαιτείτε. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να το διεκδικήσετε τώρα, καθώς τίποτα δε δείχνει αίσια έκβαση σε αυτό τον υπαρκτό δονκιχωτισμό σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Δουλεύετε πολύ Λευτέρη Πανταζή αυτές τις μέρες και ιδίως από την Παρασκευή, με τον ανάδρομο Ερμή να φέρνει πίσω κόσμο πολύ και κουραστικό. “Ξαναγύρισες, ε;”, αναρωτιέστε και πώς να μην ξαναγύριζε, αφού τώρα είστε πάλι στην φάση της άκρατης κοινωνικοποίησης (και άρα της ξενοιασιάς), συνεπώς τώρα μπορεί να σας διαλύσει το νευρικό σας σύστημα ο πρώην Θανάσης, συνδυαστικά πάντα με τον ανάδρομο Ερμή που θα προσπαθήσει να σας καθυστερήσει τα πάντα. Μην αγχωθείτε για τις μετακινήσεις σας αυτό το Σαββατοκύριακο, απλά να έχετε κατά νου ότι όλα μπορούν να αλλάξουν απρόοπτα, καλή ώρα όπως η ζωή της Χριστίνας Μαρκάτου, που ήταν κάποτε μια χήρα με ονοματεπώνυμο και, αφού έπεσε σε ανάδρομο Ερμή και βρέθηκε αποκλεισμένη στην Περούτζα, τα έφτιαξε με τον γκόμενο της κόρης της. Εκμεταλλευτείτε την αυξημένη σας διαίσθηση και κάντε τους όλους να χορεύουν σε ταψί (τεφλόν κατά προτίμηση).

ΙΧΘΥΕΣ

Θα ‘ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη ο Ήλιος στον Κριό στις 20 Μαρτίου, καθώς με το ξεκίνημα της νέας αστρολογικής χρονιάς μπήκαν ολίγα μπικικίνια στις τσέπες σας ενώ η διάθεσή σας κάπως μεταβλήθηκε σε σχέση με την αβεβαιότητα των προηγούμενων ημερών. Ωστόσο, ο ανάδρομος Ερμής από τις 23 του μήνα θα κάνει πολλές προσπάθειες να σας χαλάσει τα επενδυτικά σας σχέδια (δηλαδή το να ρίξετε δυο πεντάευρα που θα σας έχουν απομείνει στο πορτοφόλι στον κουμπαρά που μαζεύετε λεφτά για την επόμενη βαφή). Οι συνεννοήσεις θα είναι πιο δύσκολες από αυτό το Σαββατοκύριακο και καθώς η άνοιξη θα μας φουσκώνει τα μυαλά, χρειάζεται περισσή προσπάθεια για να συμμαζευτούν τα ονειρικά προτζέξιονς στα οποία (καλώς κατά τα άλλα) επιδίδεστε. Τον Θανάση και τα μάτια σας, γιατί οι παρεξηγήσεις για ψύλλου πήδημα μπορούν να σας χαλάσουν και την ερωτική σας διάθεση.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr